Dorostenci opět nekompromisní

Martin Uherka – Po, 06/10/2014 – 12:26

V neděli čekala dorostence nejdelší cesta letošní základní části. K dvojutkání s Českými Budějovicemi, pro které to byl vstup do soutěže, jsme odjeli s odhodláním navázat na úspěšné první kolo.

Naše sestava nebyla ideální, chybí nám tři hráčky a jeden hráč a tak jsme využili služeb starších žáků. Soupeř se naopak posílil o hostující kutnohorské naděje a tak jsme nechtěli nic podcenit.

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 26:8 (17:4) a 24:11 (4:6)

Do prvního utkání jsme vkročili v nejlepší možné sestavě a v plné koncentraci. Menší rozměry hřiště nám umožnily těsnou obranu na celé ploše a naopak střílet z jakékoliv pozice. Po deseti minutách nebylo pochyb o vývoji utkání, mohli jsme lehce ubrat na tempu a také jsme bohužel ztratili koncentraci v zakončení. Do druhé půle jsme prostřídali a v poklidném tempu ještě o pár košů navýšili skóre.

Druhé utkání se - alespoň v první části - velmi lišilo. Domácí zvýšili svou snahu v útoku i v obraně a my jsme najednou nemohli najít ideální pozici k zakončení. Sice jsme v útoku velmi dobře kontrolovali míč, ale jako by nikdo nebyl ochotný vzít zodpovědnost v zakončení na sebe. Přetahovaná o remízový stav skončila chvíli před poločasem - na naší straně po zásahu do hlavy odstoupila Pavla Křížková a budějovičtí dokázali dvakrát skórovat. Do přestávky jsme odešli za nepříznivého stavu 4:6.
Vystřídání méně zkušených hráčů i přes hru v sedmi výrazně pomohlo našemu hernímu výkonu. I soupeři patrně začaly ubývat síly po náročném výkonu a my jsme začali jednoduše nacházet mezery v obraně a hlavně úspěšně zakončovat. Během deseti minut jsme získali výrazné vedení a do konce utkání jej bez potíží udrželi.

Sestava a koše:

Petr Šnajdr 12, Petr Galíček 9, Alexandr Vyroubal 8, Renata Havlová 6, Michal Marek 6, David Rieger 4, Tomáš Buriánek 3, Pavla Křížková 1, Kateřina Lorencová 1, Magdalena Májková.

Nedělní výkon ovlivnila i nepřítomnost shot-clocku. Útoky soupeře byly delší, nemusel řešit střelbu v limitu nebo zásah obroučky. Dovolím si tvrdit, že s časovým limitem bychom se nedostali do potíží v druhém utkání, kdy jsme museli dotahovat nepříznivý stav. Velmi často totiž domácí po velké snaze a několika desítkách vteřin ztratili míč, aby se jim opět za 15 sekund vrátil buď po našem koši, nebo rychlé ztrátě po několika střelách. V každém případě jsme si vyzkoušeli situaci, se kterou se v dorostenecké lze příliš často nesetkáváme.
Teď nás čeká dvouměsíční pauza, během které se doufejme dají všichni hráči zdravotně do pořádku, a 13.12. pojedeme na půdu nováčka z Brna.

Pěkný

ale jak to teda dopadlo?

Z11 (bez ověření) – Po, 06/10/2014 – 20:14
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i