Junioři zahájili sezónu úspěšně

Martin Uherka – Ne, 02/10/2016 – 20:15

V prvním kole jsme doma přivítali dva týmy, které v minulosti posbíraly spoustu trofejí v dorostenecké kategorii. Očekávali jsme dvě náročná utkání, která budou prověrkou naší připravenosti. A tak se i stalo, nicméně fanoušci mohli odcházet spokojení po jedné výhře.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 8:10 (3:5)

Hosté se opírali o výškovou převahu a dravost v útoku i obraně. Jejich hráči přistupovali velmi těsně a často nám způsobili velké těžkosti v rozehrávce, kvůli kterým jsme nedokázali zakončit útok střelou. V obraně jsme zase několikrát kapitulovali po soustředěném tlaku, protože kolínští hráči dokázali opakovaně doskakovat neúspěšné střely a nedovolili našim hráčům vydechnout. I tak jsme se dokázali držet na dostřel, kromě pár minut v úvodu utkání jsme však celou dobu jen dotahovali náskok soupeře. Za nás přesně mířili jen čtyři hráči, zatímco hostům hned sedm, a i to rozhodlo o výsledku utkání. Kolín si po sebejistém výkonu zaslouženě odvezl první výhru v sezóně.

SK RG Prostějov - Modří sloni Znojmo 11:8 (6:3)

Po pečlivém sledování zápasu Kolín - Znojmo (s výsledkem 16:7) jsme věřili, že jsme na druhého soupeře dne dobře připravení. V první čtvrtině jsme do puntíku plnili všechny taktické pokyny a rozdíl 5:1 vypadal až hrozivě. Znojmo však v druhé desetiminutovce zabralo, my jsme navíc několikrát ztratili koncentraci a nehráli dohodnutou taktiku, a tak jsme do přestávky udrželi jen tříbodový rozdíl.
Třetí čtvrtina byla opět úspěšnější, jako bychom se lépe cítili v lichých partiích hry. Zato do čtvrté jsme vstoupili vyloženě špatně - několik takticky nezvládnutých útoků darovalo soupeři míč, aniž bychom navýšili počet našich košů. V jednu chvíli se hosté dostali na jednobodových 8:9, ale pak jsme se uklidnili, zkoncentrovali a dvěma zásahy bez větších problémů udrželi první letošní vítězství v dorostenecké extralize.

Koše a sestava:
Kateřina Lorencová 4, Renata Havlová 3, Adéla Jenešová 3, Petr Šnajdr 3, Daniel Štefák 2, John Bartoš 1, Martin Dušek 1, Pavla Křížková 1, Vojtěch Ošťádal 1, Tomáš Buriánek, Dominik Horák, Barbora Krčová, Jakub Podhorný, Josef Valenta

Slovo trenéra:
Letos máme smíšenou sestavu šesti zkušených hráčů, které doplňujeme staršími žáky. Právě pro ně je to dobrá příležitost k získání zkušeností ze situací, které v tréninku nenavodíme. Navíc tlak shot-clocku nenechá nikoho dvě minuty hledat prostor k zakončením, je nutné jednat hned. Většina zkušených hráčů zažívá poslední dorosteneckou sezónu a musíme se připravit na tu další, ve které budeme mít velmi mladý kádr.
Obě utkání přinesla několik pozitivních momentů a samozřejmě nespočet podnětů do dalších tréninků. Jako kouč jsem rád, že i vzrůstem menší hráči se dokázali prosazovat proti větším a starším protivníkům a výborně plnit taktické pokyny. Jako trenér vidím obrovský potenciál, kam se ještě všichni můžou posunout. Pro starší hráče je to třeba možnost vymanit se ze stínu svých spoluhráčů, kteří v seniorských utkáních řídí hru, a být lídry týmu.
Těším se na další utkání - nejbližší bude 16.10. v Náchodě, kde se střetneme jen s domácími. Proto pojedeme v užší sestavě.

Pohled z hlediště...

Za mne velká spokojenost. :-)
Oba zápasy byly pěkné, i když nepadalo tolik košů, kolik bychom chtěli, bylo na co koukat. :-)
Hra byla převážně dynamická, hráči (většinou ;-) ) soustředění a na hřišti "o sobě věděli", takže předváděli opravdovou TýMOVOU HRU... a to je přesně to, co od korfbalu očekávám a líbí se mi na něm. :-)
JM

XiaoXin (bez ověření) – Po, 03/10/2016 – 14:37

Děkujeme za podporu,

Děkujeme za podporu, hrajeme pro fanoušky!

Martin Uherka – Po, 24/10/2016 – 22:07
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i