Třebová - lednový cíl cesty i pro dorostence

Tereza Vychodilová – Ne, 20/01/2008 – 13:27

Tak se zase sešlo pár týdnů s pár týdny, psalo se datum 19.1.2008 a po delší pauze měli dorostenci odstartovat nový rok v Moravské Třebové.

Start to byl ale dost obtížný a problémy jsme řešili už na začátku týdne. Ještě v úterý jsme v sestavě měli pět holek a jednoho kluka. Situace by se dala nazvat téměř kritickou. Naše statečná trenérka ovšem neztrácela naději a sháněla cokoliv mužského pohlaví, co by odpovídalo naší věkové a váhové kategorii. Nakonec se štěstí aspoň trošičku obrátilo na naši stranu, i Dava se otočil, ovšem tentokrát směrem k nám a půjčil nám některé své starší žáky. Trochu jsme si oddechli, pak ale přišlo další nemilé překvapení - vlakem jsme se měli vracet asi o půl jedenácté. To bylo doopravdy na prd! Náš elán a chuť do sobotních zápasů se pomalu vytrácely, my jsme ale bojovali dál. Nakonec jsme sehnali tři auta a doba návratu se posunula k příjemné půl šesté.
V sobotu ráno jsme vyrazili. Někteří z nás bez mapy, znalosti cesty, v mlze, dešti a na letních gumách. Naštěstí s kvalitními cvičenými navigátory, kteří jsou v Moravské Třebové jako doma. Také samotná úroveň řidičů byla vysoká, někteří o sobě dokonce prohlašují, že umí řídit všechno co má kola. Všichni dorazili bez výraznější újmy a po sesbírání týmu, převlečení, rozcvičení a podobných běžných záležitostech jsme se přes hromady potíží přece jenom dostali až ke hře.

KC Moravská Třebová – SK RG Prostějov 12:3 (2:0)
První poločas tohoto zápasu bylo jedno družstvo naprosto impotentní, naneštěstí my, druhé se alespoň k malému výkonu vzmohlo. Naše obrana byla dobrá, chvílemi by se dala nazvat i chvalitebnou, útok byl stěží dostatečný. Po důkladné analýze ze strany naší trenérky jsme překvapivě dostali rady pro zlepšení útoku. Trochu jsme si oddechli, vytvořili složitou strategii pro vstřelení aspoň několika košů (tzv. "vystřel a tref se") a zkusili ji uvést do praxe. Alespoň z části nám to vyšlo, i když žádná sláva to nebyla. Celkově jsme ale měli ze zápasů docela dobrý pocit, žáci se úžasně zlepšili, i když pořád měli problém odehrát míč (jako bych to odněkud znala :o))).
Sestava a koše: Tichý 2, Sochor 1, Borsiczká, Kaprálová, Planičková, Sequensová, Vychodilová, Kaláb, Ondrouch, Zverec

KC Moravská Třebová – SK RG Prostějov 13:3 (8:1)
V druhém zápase se výrazně zlepšila střelba domácích, my jsme se drželi naší zlaté střední cesty, obrana poměrně dobrá, ale uvolnění pro míč vázlo, o uvolnění na střelu škoda mluvit. V sestavě jsme také udělali malý experiment, nechali jsme ve jedné čtyřce hrát oba starší žáky a čekali jsme na výsledek. Ovšem nic závratného se z toho nevyvrbilo.
Někteří se těšili do sprchy, někteří pokračovali hrát do Náchoda, někteří si představovali cestu zpátky, ještě ke všemu po tmě, ale když se dalo všechno dohromady, byli jsme rádi, že už je to všechno za námi. Slovy klasika – Huráááááááá a je to!!
Sestava a koše: Ondrouch 2, Vychodilová 1, Borsiczká, Kaprálová, Planičková, Sequensová, Kaláb, Sochor, Tichý, Zverec

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i