Junioři proti Budějovicím: obraz hry se lepší

Tereza Vychodilová – Po, 03/03/2008 – 15:06

Hned týden po zápasech odehraných se Znojmem jsme se my, dorostenci, vydali do Třeboně, kde se hrálo další kolo s Českými Budějovicemi. Dá se říct, že lepší dobu jsme si ani nemohli vybrat. Přes Česko se tento víkend přehnala vichřice, ne, nebyli jsme to my, ale doopravdová vichřice jako od Matella.

My jsme nastoupili k naší cestě v neskutečném čase 05:30, kdy na nás čekal u školy minibus. Poté, co jsme se spokojeně usádlili, jsme ale zjistili, že nás perfektně bezpečný dopravní prostředek nemá pásy. Za normálních okolností snesitelná věc, ale trochu jsme znervózněli. Jaksi jsme tušili, že do Třeboně to není zrovna kousek. Po chvíli zavládlo v minibuse ticho jako v hrobě a všichni jsme přece jenom ještě dospávali. Když jsem se vzbudila, zjistila jsem, že náš pan řidič je asi teplomil, protože jsme měli zatopeno na nesnesitelných 36 stupňů. Málem mi vypadli oči z důlků, ale nakonec jsem si je nechala. Všichni jsme začali odkládat naše vrchní vrstvy, všichni až na trio Sochor, Zverec, Marek, kterým tímto uděluji metál, protože projeli celou cestu v zimních bundách. Teď už jsou pečení vaření. Žádná další katastrofa nás nezastihla a kolem 9 hodiny jsme se ocitli v Třeboni. Počítám, že touhle dobou jste doma konečně rozlepili aspoň jedno oko. Gratuluju!! U haly nás přivítal místní domorodý pán, který nás upozornil, že do haly bychom měli jenom přezutí a ve cvičebním úboru – nevím, jestli jsem takovou věc vůbec sebou vezla :o))! Nakonec jsme ale všichni naše cvičební úbory našli, pokusili se aspoň trochu rozhýbat a dát pár košů.

KCC Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov 21:7 (9:2)

Do prvního zápasu jsme nastoupili už se staronovým kapitánem, kdy jsem tento post zase předala Honzovi, nerada, ale mladším už nestačím :o)). Každý dobrý skutek má být ale po zásluze potrestán a proto mi Honzu přesunuli do druhé čtyřky. Dostala jsem ovšem neméně kvalitní náhradu, přišla za mnou Gába. Ta si při svém štestí asi v 5. minutě znovu zranila koleno a Katka musela hned střídat. Takže naše čtyřka - já, Kača, Marťa Z. a Tom Marek - jsme byli asi přibližně malýmu praseti po kolena a to u nás na půlce ještě trvale přebývala Verča Bínová. Prekérní situace!! Naštěstí se druhá čtyřka rozstřílela a držela skóre za nás. Celkově jsme myslím pokračovali v našem zlepšujícím se standardu, přihrávky sem tam skončily u protihráčů, nechyběla ani chybící koncentrace a kopa nedaných šancí, ale to už jsme prostě my!!
Sestava a koše: Tichý 3, Sequensová 2, Planičková 1, Vychodilová 1, Kadlecová, Zelinková, Marek, Sochor, Zverec

KCC Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov 19:3 (9:0)

Do druhého utkání jsme si soupeřovy čtyřky vyměnili a nám se aspoň trochu ulevilo. První poločas asi netřeba komentovat, chybělo zakončení a když už přišlo, tak mimo požadovaný cíl. Naše obrana byla stejná jako v prvním utkání, nutno podotknout, že Budějky taky zahazovaly dvojtakty suverénně vedle. Po přestávce přišlo aspoň pár košů a k tomu ještě jeden navíc, ale i tak je to žalostně málo. Nakonec si holky ještě stihly srazit prsty, já zlikvidovat kotník a mohlo se jet domů!!
Sestava a koše: Sequensová 1, Vychodilová 1, Sochor 1, Planičková, Zelinková, Marek, Tichý, Zverec

Cestu zpátky jsme opět prospali, vichřice se nám vyhnula z velké vzdálenosti a my jsme se štastní, unavení a přetopení konečně vrátili.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i