Vyhraný poločas proti Budějovicím ... aneb dorostenci a jejich show

Kateřina Drábková – Po, 18/01/2010 – 00:48

Po výpomoci našemu B-týmu jsme pokračovali v našem korfbalovém víkendu, dojeli do Sezimova Ústí, kde nás ubytovali na, přes všechna očekávání, hezké ubytovně. Taťkové se vydali na schůzi svazu a my děcina bloudili po velkoměstech. K večeru jsme se posilnili v Restauraci u Lípy, zbytek večera proběhl ve své podstatě klidně až na noční návštěvy cizích obyvatel. Ráno jsme se vzbudili čilí i nečilí, silní i slabí, a vyrazili jsme do Českých Budějovic, kde nás čekali zápasy s domácím týmem a týmem Kolína.

Před našimi zápasy se utkali Budějovice a Kolín. V tomto zajímavém zápase se nakonec z výhry 18:16 radoval Kolín.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 21:7 (10:3)

Začátek zápasu všechny překvapil a kouče potěšil, jelikož jsme se dostali do vedení 2:1. Úkol pro oba zápasy bylo soustředit se především na obranu, což se projevilo na obou zápasech, v zápase s Kolínem se nám tolik nedařilo, opět chyby jak v přihrávkách, tak v neproměněných střelách, i tak jsme ovšem dostali pochvalu, jelikož jsme soupeře nenechali dát tolik košů jako posledně. Přesto se soupeřovo střelecké umění opět uplatnilo, a tak se počet košů velice rychle měnil a bohužel na jejich straně rapidně narůstal.

Sestava a koše: Tichý 4, Borsiczká 1, Komárek 1, Planičková 1, Drábková, Lužný, Vejmola, Zelinková

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 11:8 (7:3)

Začali jsme nepěkně, tři koše ze soupeřovy strany nás ale nerozhodily a po chvíli jsme začali střílet i my a naše obrana se také zlepšila. V útoku jsme si sice nějakou chvíli zvykali na způsob obrany Budějovic, ale nakonec jsme přišli jak na ně asi hrát. V utkání jsme se pořád drželi o pár košů za Jihočechy, což bylo dobré vzhledem k výsledku jejich utkání s Kolínem. Prostě nám "neutekli" a za to jsme byli moc rádi. Navíc druhý poločas jsme dokonce vyhráli 5:4.

Sestava a koše: Tichý 5, Borsiczká 1, Lužný 1, Planičková 1, Drábková, Komárek, Vejmola, Zelinková

Miňa k zápasům dodává: "Měl jsem příležitost dělat dorostencům kouče, protože Šuk se chtě nechtě ujal funkce rozhodčího celého turnaje. Úkol jsem si dal jediný - pomoci družstvu zapracovat na obraně. To se také povedlo! Rozdíl mezi obranou na začátku zápasu proti Kolínu a na konci proti Budějovicím byl přímo obrovský. Teď to nesmí zapomenout a bránit tak i na tréninku. Taková obrana v tréninkové hře donutí útok k výraznému zlepšování. Jsem moc rád, že jsem dorosty mohl v zápasech vést. Měli tak možnost okusit zase jiný způsob koučování a něco se naučit. Já můžu hráčům jenom poděkovat za svoji maximální snahu v plnění mých instrukcí. Díky! A vítězství přijdou!"

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i