Další domácí utkání pro potěchu diváků

Martin Uherka – Ne, 28/11/2010 – 21:00

Nevyzpytatelný soupeř měl v neděli odpoledne vyzkoušet naše síly, nakonec jsme si však více problémů nadělali sami. I přesto jsme dvakrát vyhráli a držíme se v popředí průběžného pořadí.

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 16:11 (5:5)

V poměrně nevydařeném prvním poločase, plném našich chyb v obraně i rozehrávce útoku, jsme vůbec nehráli předepsanou taktiku. Věděli jsme, že Havířov půjde hodně a riskantně po míči. Jenomže místo pohodlného utíkání na dvojtakty jsme jim házeli do rukou jednu přihrávku za druhou. I v obraně jsme dělali chyby, které by něměli dělat ani začátečníci. Naštěstí se hostům nedařilo pravidelně skórovat a jejich rychlé vedení 2:4 jsme zakrátko smazali.
Do druhé půle jsme vkročili mnohem lépe, ale i tak trvalo dlouho, než se do našich akcí vlila trpělivost a klid v zakončení. O osudu utkání jsme definitivně rozhodli až v posledních deseti minutách.

Sestava a koše:
Borsiczká, Lužný 1, Marek T. 5, Planičková 4
Ambrosová 1, Galíček (35' Komárek), Tichý 2, Zelinková 3

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 26:5 (10:3)

Druhé utkání nechalo vzpomenout na předešlá střetnutí s nezkušeným týmem Českých Budějovic - striktním plněním obranných pokynů jsme soupeře nepouštěli do nebezpečné vzdálenosti a naopak celkem bez problémů jsme si dokázali vytvářet vyložené šance. Přestože příliš vysoký počet zůstal nevyužitý, odcházeli jsme do poločasu s pohodlným náskokem.
Do druhé půle jsme mohli postavit všechny náhradníky a ti nabírali potřebné zkušenosti. Diváky vzývané třicítky jsme sice nedosáhli, ale i tak se nám podařilo vylepšit si opět skóre.

Sestava a koše:
Borsiczká (32' Drábková), Lužný 2 (35' Galíček 1), Marek T. 3, Planičková 5
Ambrosová 4, Komárek 1 (40' Marek M.), Tichý 3, Zelinková 7

Slovo trenéra:
Dnes jsme začali velmi špatně - jako bychom se báli vyhrát a ukázat, co umíme. Naštěstí se dokázali všichni uklidnit a vrátit se k naučenému způsobu hry. Za druhé utkání musím všech jedenáct hráček a hráčů pochválit, vytknout bych mohl jen drobnosti. Hlavně obrana byla chvílemi až neskutečná. A i když jsme si stále v útoku dopřáli luxus neproměněných šancí, styl hry byl podle mých představ.
Příští kolo pojedeme do Kolína, kde chceme získat další důležité body. Čeká nás velmi kvalitní soupeř, jeden z favoritů celé soutěže. Přesto pojedeme s odhodláním vyhrát obě utkání. Klíčem k tomu bude trpělivá a pestrá útočná hra, podpořená kvalitní obranou, kterou jsme předváděli ve druhém utkání.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i