Mrazivá sobota bez bodu a na stojáka

Martin Uherka – Ne, 05/12/2010 – 20:30

Sobotní výprava do stověžaté matičky Prahy stala se ponkěud mrazivou. A nemluvíme tentokrát pouze o počasí. Velmi nelichotivé skóre z utkání s domácím týmem naprosto zastírá první vlašťofky, které se v obou utkáních objevovaly u našich začínajících nadějí.

Cesta byla báječná, již v Prostějově jsme jeli pozdějším spojem, který však byl v Olomouci dřív, než plánovaný rychlík :). Naštěstí celkem navazoval na další vlak, a do Prahy jsme mohli dorazit těsně před 13. hodinou. Což by celkem pohodlně stačilo na zahájení utkání v 13:40 dle pozvánky. Nicméně, krátce po projetí stanice Praha - Kyje jsme dostali příležitost kochat se malebně zasněženou pražskou čtvrtí. Vyrovnaným hlasem nám vlakový průvodčí oznámil, že před námi na koleji je porouchaný osobní vlak a že za chvilku pojedeme. Druhé hlášení o několik minut později nás informovalo o ještě přibližně čtvrthodince do opětovné jízdy. To už jsme začali žhavit linky na pořadatele i detašovanou část výpravy na nádraží. Třetí hlášení bylo nejhezčí. Hlasem, ze kterého bylo cítit hodně emocí, nám vlakový průvodčí oznámil: "Před námi na koleji stojí NESCHOPNÝ osobní vlak, který čeká na lokomotivu. Pojedeme přibližně v 13:25, nejpozději 13:30."
Telefonicky jsme se dohodli, že Praha začne hrát s Moravskou, protože ta už je na místě. Tak jsme se hodili do klidu a pohodlně přijeli na místo určení. Po cestě jsme nabrali Peťu se Zenďou, kteří nás již netrpělivě čekali na hlavním nádraží.

SK RG Prostějov B - KC Moravská Třebová 10:16 (4:10)

Soupeř sice byl oslaben o jednoho chybějícího hráče, ale jeho zkušenosti se ukázaly být rozhodující. Trojice hráčů bránila i útočila úsporným způsobem, který jsme vydatně podporovali nepřesnými přihrávkami. Když k tomu jejich kapitánka přidala vysokou střeleckou úspěšnost (které se zpočátku taky trochu podivovala, což však nijak nezmenšilo její radost), prohra byla na světě. Ani krátké vzepětí v úvodu druhého poločasu, ve kterém jsme za pět minut třikrát skórovali, nic nezměnilo na prohře.
Rád bych ovšem vypíchl, že své první koše dali Marcela a Karel, takže zápisné bude!

Sestava a koše:
Hrubanová 1, Láhner 2, Měsícová 1, Vařeka 1
Drábková, Hloch 1, Komárek 1, Planičková 1 (Zelinková 2)

SK RG Prostějov B - HFK Děkanka Praha 1:23 (1:11)

Druhé utkání s natěšeným domácícm celkem se vyvíjelo poněkud nešťastně. Vzhledem k převaze na jedné polovině výškové a na druhé zkušenostní šlo od začátku o masakr neviňátek. Jedna naše čtyřka ztrácela míč prakticky hned po první střele, druhá to většinou prokládala špatnými přihrávkámi. I tak se však několikrát podařilo zahrát zažité kombinace. Ale střelecká úspěšnost...škoda mluvit.
Zkrátka a dobře, nešlo to.

Sestava a koše:
Hrubanová (Zelinková), Láhner, Měsícová, Vařeka 1
Drábková, Hloch, Komárek, Planičková)

Dovolm si tvrdit, že to nebyl tak neúspěšný den, jak vyznívají výsledky. Moravská, která je léta sehraná, byla pro nás tvrdý, ale hratelný soupeř. Praha ne, rychle kombinovali, v kádru se objevuje několik bývalých velezkušených postav (mj. Šífa, Gazela) a jejich hra byla dobře organizovaná. Nebýt cesty z Prahy do Olomouce na stojáka, mohlo být alespoň pěkné zakončení s ptenskou kolou. No nic, příště znovu a lépe, přátelé.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i