Nepřesvědčivý začátek nadstavby...

Martin Uherka – Ne, 20/03/2011 – 19:43

Utkání s VKC Kolín sice přinesly tři body za jedno vítězství, ale vzhledem k oslabení soupeře je jedna prohra velkým zklamáním. Hosté si udrželi bezpečný šetibodový náskok na druhé příčce a naše případná účast ve finále se tím značně zkomplikovala.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 18:20 (8:9)

Soupeř přijel do haly s předstihem, abychom co nejdříve zahájili utkání a mohli se rozumě dostat domů. Již při letmém pohledu nám něco chybělo - byla to jedna hráčka Kolína. Tedy chyběla samozřejmě hostům, nám tolik ne. Čekala nás ovšem nepopulární hra proti trojici, se kterou jsme si letos několikrát nedokázali zdárně poradit. Ani tentokrát jsme nevyužili výhodu chybějící dívky v poli. Příliš jsme usnadňovali obranné trojici zisk míčů - ať už střelbou bez doskoku, nebo mizernými přihrávkami. Na straně druhé jsme trestuhodně zahazovali dobře vypracované šance.
Kolín prakticky celý zápas vedl a my jsme jen marně stíhali několikabodový náskok. Ani několikeré změnění nestřílející útočnice nepomohlo najít nový impuls do útočné snahy. Hned první utkání nadstavby tak patrně rozhodlo, že letos budeme nejlépe třetí.

Koše a sestavy: Ambrosová 2, Galíček 3, Tichý 2, Zelinková 1 - Borsiczká, Lužný 1, Marek T. 5, Planičková 4

SK RG Prostějov - VKC Kolín 18:15 (8:10)

V druhém utkání soupeř pozměnil sestavu, aby ve trojici hráli méně unavení hráči. Tato taktika vycházela celý první poločas. V druhé půli už však naše fyzická převaha převládla nad silami hostů a zdolali jsme Kolín o tři body.

Koše a sestavy: Ambrosová 1, Galíček 3, Tichý 4, Zelinková 1 - Borsiczká 1, Lužný 3, Marek T. 5, Planičková

Je velká škoda, že jsme nedokázali využít jedinečné nabídnuté šance v podobě nekompletního týmu soupeře. I přes nesporné kvality hráčů hostů - nejlepší střelec a střelkyně dorostenecké soutěže jsou právě z Kolína - je takřka povinností porazit sedmičlenný tým. Bohužel jsme nedokázali udržet koncentraci natolik, abychom trpělivě útočili i bránili. Místo toho jsme chtěli zbytečně rychle zakončit a strhnout vedení na svou stranu, z čehož plynula spousta chyb a ztrát míčů. Navíc jsme nevyužívali vyložené šance, kterých jsme si vypracovali dost v obou čtveřicích. Drobná pozitiva v individuálních výkonech tak zcela smazal nepríznivý výsledek utkání.
Je jen smutným obrázkem kvality našeho celku a celé ligy vůbec, když druhý tým tabulky přijede nekompletní a třetí celek jej přesto není schopný jednoznačně porazit...

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i