Máme radost!

Martin Uherka – Po, 26/09/2011 – 01:38

Vstup nového dorosteneckého týmu do sezóny 2011/2012 se vydařil a ze Znojma si junioři přivezli pět bodů. Nemocemi poněkud okleštěná sestava si za podpory fanoušků jedním dramatickým a jedním bezproblémovým vítězstvím vytvořila pěkný základ do ligového ročníku.

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA B 16:15 GG (9:7, 15:15)

Rezerva vícemistra ze Znojma oplývá velmi vysokými chlapci, což nám naštěstí kompenzovala naše děvčata svou pohyblivostí. Poněkud překvapivě jsme si vytvořili dvoubodový náskok, který jsme udržovali až do poločasu. V druhé půli jsme si však vybrali slabší minuty a domácí během chvilky otočili na dvoubodové vedení ve svůj prospěch. Tím nastal pravý boj o vítězství v utkání, ve kterém Znojmo dlouho tahalo za delší konec. S narůstajícím časem jsme se stále intenzivněji snažili alespoň vyrovnat, což se nám podařilo a čekalo nás prodloužení hned v prvním utkání sezóny. Po ubráněném útoku jsme dostali šanci my a hned ji využili střelou z dlouhé vzdálenosti, čímž jsme si zajistili bod navíc.

Sestavy:
Drábková, Galíček 3, Havlová 4, Marek M.
Ambrosová 3, Křížková (31. min Francová 1), Marek T. 3, Šnajdr 2

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 20:7 (11:2)
Jihočeši byli ještě více skoleni nemocemi než my a přivezli si pouze tři děvčata. Opět jsme si tak mohli vyzkoušet neoblíbenou hru proti nekompletnímu soupeři. Otázkou bylo pouze to, jestli budeme schopni využít vypracované střelecké pozice. Po úvodních minutách a rychlém zisku vedení 6:1 jsme se proti bránící trojici nemohli prosadit ani z velmi dobrých pozic. Až na konci poločasu se nám podařilo najít zatoulanou střeleckou mušku a odešli jsme do přestávky s pohodlným náskokem devíti košů.
Druhá půle proběhla v nižším tempu a soupeř využil úbytku našich fyzických sil k vylepšení svého skóre. O vítězi však nebylo pochyb a takřka desítka našich věrných fanoušků se dočkala i dvacátého koše našeho družstva.

Sestavy:
Drábková (35. min Francová), Galíček 8, Havlová 2, Marek M. 1
Ambrosová 4, Křížková 1, Marek T. 3, Šnajdr 1

Slovo trenéra: Mám radost hlavně z dobré koncentrace všech hráčů v obraně a i za útok mohu pochválit skoro všechny. Samozřejmě jsem si odnesl několik postřehů do dalších tréninků, protože dle teoretických předpokladů jsme hráli s papírově slabšími soupeři letoší dorostenecké extraligy. Hlavně penalty budou některé strašit pár dnů...
Ačkoliv jsem uvedl, že pochválit mohu všechny, přece jen vyzdvihnu výkon dvou hráčů - Peti Galíčka, který v obraně pochytal neuvěřitelnou spoustu míčů a v druhém utkání dokázal, že má i trpělivost a nenechal se zlomit dočasnou střeleckou nemohoucností. Druhým je Peťa Šnajdr, který se statečně popral s výškovou převahou protihráčů a dokázal jim i naložit něco košů na pamětnou.
Děkujeme i všem věrným fanouškům, kteří nám vypomohli s dopravou a vytvářeli nám dobrou herní atmosféru.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i