Neobvyklá domácí utkání

Martin Uherka – Po, 21/11/2011 – 08:36

Domácí utkání našeho béčka se velmi netradičně hrála v Brně - vzhledem k datu vystavení termínové listiny 1.ČKL jsme již nenašli volno v naší hale a nejbližší dostupná byla právě v moravské metropoli. Duelům tak místo Hanáků přihlížely davy brněnských příznivců korfbalu a nadšeně aplaudovaly dovedným kouskům našich hráčů.

SK RG Prostějov - KC Náchod Plhov 21:8 (11:3)

Tým Náchoda je složen z hráčů z různých měst a jejich doprava na utkání je takový Kulový blesk v menším měřítku. I kvůli tomu jsme zahájili zápas proti sedmi hráčům, protože zbytek se dostal do kolony na D1. I tento fakt přispěl k našemu snadnému nástupu a vedení 7:0. I když v průběhu poločasu doplnil soupeř počet hráčů na osm, stále jsme měli herní převahu a pohodlně navyšovali naše skóre. Každá čtveřice měla jednoho ostrostřelce, který zatížil soupeřovo konto šesti zásahy a s příspěvky ostatních spoluhráčů jsme tak zvítězili vysokým rozdílem.

Sestava a koše:
Bednář 6, Drábková 2, Smrček 1, Šťastná 3
Borsiczká, Lužný 1, Tichý 2, Zelinková 6

SK RG Prostějov - KC SPŠS Tábor 13:20 (8:9)

Úplně jiný soupeř nás čekal v druhém střetnutí - sehraný a léty ostřílený celek Tábora byl těžším oříškem. I tak jsme však rychle získali vedení 4:1, které soupeř pomalu do poločasu ukrajoval. Ve vyrovnaném průběhu jsme do hvizdu ztratili vedení a do přestávky šli s mankem jednoho koše.
Druhá půle byla z naší strany trápením s pouhými pěti vstřelenými koši. Naopak soupeř se příliš snažit ani nemusel, protože hodně jednoduchých střeleckých šancí jsme mu darovali chybami v obraně a Tábor je bez váhání využil. V souboji nadšeného mládí a velkých zkušeností tak vyhrály zkušenosti.

Sestava a koše:
Bednář 4, Drábková, Smrček 1, Šťastná 1
Borsiczká 1, Lužný, Tichý 4, Zelinková 2

Tři body jsou potěšujícím výsledkem, i když se nemůžu zbavit pocitu, že jsme s Táborem měli na víc. Na to se ale historie neptá. Ovšem po loňském okupování chvostu tabulky se letos můžeme hřát v klidném středu a lehce pokukovat po medailových pozicích.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i