Setkání tří aktuálně nejlepších týmu bez překvapení

Martin Uherka – So, 10/12/2011 – 23:09

Velmi atraktivní duely se udály dnes ve Znojmě, kde domácí A tým hostil celky z Kolína a Prostějova. Potkaly se tedy tři aktuálně nejlepší celky průběžného pořadí a bylo se věru na co dívat. I když jsme z jihu Moravy neodjížděli s body, mohli být všichni aktéři spokojení s předvedenými výkony.

Při našem příjezdu probíhalo utkání mezi TJ Znojmo MS YMCA a VKC Kolín, kterému chyběl jeden kluk. Opět nás čekalo přemýšlení, jak postavit sestavu a naordinovat hru proti neúplnému protivníkovi. Domácí si s tímto úkolem poradili celkem snadno v poměru 21:13.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 14:11 (6:6)

Celý první poločas se oba týmy přetahovaly o jednobodové vedení. Při kombinaci naší dobré obrany a bohužel nepříliš plodného útoku byl poločasový účet chudých 6:6. Po přestávce jsme se na chvíli dostali opět do nejtěsnějšího vedení, ale pak celých dvacet minut úřadoval jen Kolín a utekl nám šňůrou na hrozivých 13:8. Efektivita našeho útoku byla nulová, netrefovali jsme ani obroučku a sami jsme se s ubíhajícím časem dostávali pod tlak. Závěrečný pokyn byl alespoň opticky srovnat skóre a nenechat si nastřílet zbytečné koše, což se podařilo.

Sestava a koše:
Ambrosová 1, Křížková, Marek Tomáš 4, Šnajdr
Drábková (35. minuta Francová 1), Galíček 1, Havlová 3, Marek Michal 1

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 17:14 (8:8)

Kdo sledoval první utkání, musel vidět obrovský rozdíl v nasazení a hlavně úspěšnosti našich hráčů. S papírově silnějším týmem jsme hráli vyrovnanou partii a dokázal nám odskočit jen po změně stran, kdy na chvíli nalezl ztracenou střeleckou mušku. Bohužel i chvilkové úsilí, korunované koši z dálky, stačilo domácím k relativně pohodlnému udržení vítězství. V druhé půli nám trvalo osm minut, než jsme dali koš - nutno podotknout, že většinu tohoto času držel míč soupeř a drtil nás svými útoky. Závěr druhého poločasu už byl poznamenaný takřka jistým pocitem vítězství domácího celku. Opět se nám podařilo zkorigovat až šestibodové vedení Znojma na opticky přijatelných 14:17 z našeho pohledu.

V tomto utkání se na našich koších podílela děvčata (12 ze 14). Kluci to měli hodně těžké, proti větším, starším a rychlejším soupeřům si nedokázali vypracovat mnoho vyložených šancí.

Sestava a koše:
Ambrosová 6, Křížková 1, Marek Tomáš 2, Šnajdr
Francová 1, Galíček, Havlová 4, Marek Michal

Nejtěžší kolo první půle jsme zvládli bez ostudy - málokdo asi čekal tak těsné výsledky. My, věčně nespokojení trenéři, však vidíme i nevyužitou (i když malou) možnost porazit Kolín, a spoustu dalších nepovedených věcí.
Musím a rád pochválím všechny tradičně za obranu - ztráty koncentrace by se za oba zápasy daly spočítat na prstech jedné ruky a to byl důvod, proč jsme pořád bojovali o dobrý výsledek. Nesmíme zapomínat na to, že z tohoto týmu jsou jen dva hráči věkem dorostenci. V tomto složení může celý tým hrát ještě tři roky...

Je těžké někoho jmenovitě pochválit, protože většina měla své světlé okamžiky, často šlo o dobrou souhru dvojic. Opět musím s radostí napsat, že se prvky z tréninků často objevují v utkáních a hra našich dorostenců je velmi pestrá. Jediné, čím se zatím lišíme od top dvojice extraligy, je kvalitnější střelba z dálky. Ale to je jen otázka času a poctivého trénování.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i