Dorostenci si zajistili play-off

Martin Uherka – Po, 20/02/2012 – 11:06

Druhý den náročného víkendu jeli dorostenci do Náchoda, aby změřili síly s Brnem a domácím celkem, který byl přímým konkurentem v postupu do semifinále. Nelehký úkol naši mladí hráči zvládli a v posledním kole mohou s klidnou hlavou přivítat v domácí hale první dva celky soutěže.

SK RG Prostějov - KK Brno 19:10 (10:2)

V prvním utkání dne si Náchod celkem snadno poradil s Bnem v poměru 16:7. Naším cílem proto bylo hned od začátku nastoupit s maximální silou, abychom nedali soupeři sebemenší možnost pomyslet na dobrý výsledek. První poločas byl jednoznačný, pouze dva obdržené koše byly odrazem naší kvalitní obrany. Tento výsledek nás však trochu ukolébal a Brno vstoupilo do druhé půle s agresivní obranou a zlepšeným pohybem. Trvalo nám poměrně dlouho, než jsme dokázali v útoku používat správnou taktiku, ale výsledek utkání jsme s menšími problémy kontrolovali až do konce. Bylo to však varování před následujícím utkáním, které mělo být těžší a také důležitější.

Sestava a koše:
Ambrosová (40.min. Rajsiglová), Havlová 3, Marek T. 6, Šnajdr
Francová 3, Galíček 5, Křížková, Vyroubal 2

SK RG Prostějov - PKC Náchod 16:9 (7:5)

Přes celkem jasný výsledek bylo utkání dramatické, s enormním nasazením obou stran. Většině utkání dominovaly obrany - hodně útoků končilo na obou stranách ztrátou míče před první střelou, případně klaksonem shot-clocku. Nám bohužel trvalo déle, než poločas, než jsme dokázali správně reagovat na agresivní přístup obrany.
První světlá chvilka, která však neměla příliš dlouhé trvání, přišla po úvodu prvního poločasu. Znamenala pro nás rychlé vedení 6:1, které jsme však do poločasu takřka ztratili. Malý rozdíl ještě vystupňoval výkon domácích, kteří dokázali vyrovnat na 7:7. Změna v útoku nám však zajistila šňůru osmi košů v řadě a definitivně jsme tak získali nelehký zápas ve svůj prospěch.

Sestava a koše:
Havlová, Křížková (35. min. Francová 2), Šnajdr 1, Vyroubal 6
Ambrosová 3, Galíček 2, Marek T. 2, Rajsiglová

Slovo trenéra:
Chtěl bych všem poděkovat za úspěšné zvládnutí náročného víkendu, kdy celková doba, strávená ve vlaku, šestkrát převyšovala dobu, strávenou na hřišti. Navíc v malém počtu hráčů a bez tří členů širší sestavy jsme dokázali splnit cíl sezóny, tedy postup do play-off.
Výslovně pak musím vyzdvihnout výkon Gabči Francové v utkání s Náchodem, která za stavu 9:7 vystřídala do hry s úkolem rozhýbat celou čtyřku a svou roli zvládla výborně. Její útočný projev měl velký podíl na většině košů celé čtveřice a výrazně si řekla o místo v základní sestavě.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i