Důležité body s Děčínem

Martin Uherka – Po, 05/03/2007 – 07:19

V předposledním kole základní části jsme cestovali na druhý konec republiky - do Ústí nad Labem, kde jsme se utkali s Děčínem. Zisk čtyř bodů byl pro nás klíčový. I když jsme nebyli v nejsilnější sestavě, uspěli jsme a výrazně se přiblížili semifinále.

Děčín - Prostějov 3:10 (1:4)
Ve velmi pěkné hale ústecké univerzity jsme v sobotním odpoledni zahájili první zápas výborně. Hned z první akce jsme dostali výhodu volného hodu a naše náhradní kapitánka svůj první volný hod v životě chladnokrevně proměnila. Chvíli poté jsme vedli už 3:0 a domácí si nevěděli rady s naší obranou. V celém zápase skóroval z domácích pouze Skála, ale ani jeho snažení nestačilo na snížení našeho náskoku. Celkem bez obtíží jsme dokráčeli k jednoznačnému vítězství, když soupeři dělala problémy hlavně naše aktivní obrana výjezdu. Mrzet nás mohly jen (tradičně) neproměněné šance.
Koše: Vychodilová 3, Jareš, Kadlecová 2, Bednář, Čížek, Šťastná 1...Borsiczká, Planičková, Tichý

Děčín - Prostějov 10:12 (4:6)
Druhý zápas byl úplně jiný. Děčín skóroval jako první, a i když jsme rychle vyrovnali, bylo na soupeři odhodlání přímo vidět. Nedokázali jsme odskočit na větší bodový rozdíl. Soupeř na nás použil naše zbraně - velmi aktivní přístup při výjezdu z obrany a dlouhé kombinace v útoku. Několikrát svítily na ukazateli dvě stejná čísla, nicméně byli jsme to my, kdo dokázal získat v závěru dvoubodový náskok. Zjednodušili jsme útočnou hru a s jistotou dokráčeli k druhému vítězství. Utkání však bylo divácky velmi pohledné a domácí si zaslouží uznání za svůj boj o první letošní body, ke kterým měli celkem blízko. Nicméně dorostenci nejsou v extralize tak rozdávační jako senioři :).
Koše: Vychodilová 4, Bednář, Čížek, Kadlecová 2, Šťastná, Tichý 1...Borsiczká, Jareš, Planičková

Pozitiva: Vyzkoušeli jsme v sestavě dvě starší žačky a obě utkání odehrál nováček Martin Jareš, který se hned střelecky prosadil (i když si většina pamatuje jeho skluzy - holt fotbalista :)). Taky se ukázalo, jak některým - že, Vycho - tíha zodpovědnosti vyloženě svědčí.
Negativní bylo pouze to, že stále neproměňujeme vyložené šance (v sobotu 8/28), čímž dáváme soupeři možnost na zdramatizování zápasu.

Gratulace!

Tahle gratulace je speciálně pro naši kapitánku Terezku, která opravdu podala svůj životní výkon a podržela celej tým! Jen tak dál Vyšu a díky! Příště klidně zase, ju?! :o)

Gába (bez ověření) – Po, 05/03/2007 – 15:19

Chladnokrevnej zabiják

řádila tam jak černá ruka :)) Těšte se na sestavu do Budějek, už mám skoro vymyšleno a bude zase nová.

mauh (bez ověření) – Po, 05/03/2007 – 19:17

Ty brďo!!!

Tak to už se těším-jsem zvědavá!! Za celých 9 let, co hraju, se sestava změnila sotva 3x a teď 3x běhěm měsíce! Ale je to aspoň žůžo dobrodrůžo! :o)

Gabris (bez ověření) – Út, 06/03/2007 – 15:33

Bombička ;)

No teda Vycho...teď už to tak ale musí být pořád!;) a já chci ten tvůj výkon taky vidět, takže už se těším co nám ukážeš v Budějovicích!;)
Jinak vám chci všem pogratulovat, jste prostě skvělí!;)

Sekva (bez ověření) – St, 07/03/2007 – 11:15
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i