Korfbalový maraton 2007

Martin Uherka – Po, 28/05/2007 – 07:43

V sobotu až neděli se v Brně uskutečnil korfbalový maraton. Na akci, která prověřila fyzické a hlavně psychické síly zúčastněných, jsme nemohli chybět. Naši výpravu tvořili Gába, Iva, Dava, Miňa a Šuk, ke kterým se večer připojili Tom s Jančou.
Aktualizováno: Přidány odkazy na další články o maratonu. Aktualizováno podruhé: Přidány fotky, či spíše momentky, vlastní provenience.

Ve velké, nové hale VUT se při našem příjezdu pomalu shromažďovali ještě nic netušící hráčky a hráči. V tempu, které bylo nastaveno hned od počátečního hvizdu, začala neopakovatelná kalvárie. Oproti původním informacím se hrálo nepřetržitě, po třiceti minutách se bleskurychle vystřídalo 16 hráčů a někdy i rozhodčí, a jelo se dál. Teprve kolem šesté odpolední začalo většině hráčů docházet, o co tady jde. To už totiž měl každý za sebou aspoň dve herní série, únava pomalu vystrkovala růžky, vedro se drželo v každém rohu haly a ani právě dovezená pizza nepotlačila pocit, že tohle bude mazec. Jediná Gába na to přišla hned a v 30. minutě si vyhodila koleno...tímto jí přeji brzké uzdravení.
Před půlnocí si týmy vytvořily rozdělení na druhou polovinu maratonu v hodinových intervalech, aby si každý mohl aspoň na chvíli lehnout a načerpat síly. Mezi třetí a šestou ranní jste mohli v prostorách potkat pár lidí, kteří naprosto dokonale chodili se zavřenýma očima, jako by to dělali celý život. Kolem sedmé ranní, s pocitem, že se blížíme pomalu a jistě ke konci, se všem na tvářích usadilo odhodlání a dokonce se někteří opět začali smát. Tempo hry rostlo s ubývajícími minutami a poslední půlhodinka vypadala, jako by hráči právě nastoupili po týdenním odpočinku.
Celá akce byla parádní (kdo by to řekl kolem půlnoci, kdy názory přítomných vyjadřovaly něco úplně jiného :)). Pro spoustu hráčů z nižších soutěží to byla jediněčná příležitost, jak extraligové hráče nejen vidět, ale i zahrát si s nimi. U těch, kteří hráli dokonce poprvé, se k ránu jasně projevovaly nabyté zkušenosti. Jen ti rozhodčí se s postupem času pohybovali na stále menším prostoru...
Krátce: byla to vyjímečná a neopakovatelná zkušenost - protože mě tam rozhodně nikdo podruhé nedostane.

Další odkazy o maratonu:

Kategorie:

Tak co nohy?

Jak se vám chodí se schodů? A už neusínáte za chůze?

Martin Uherka – Po, 28/05/2007 – 08:38

Nohy docela dobry, celkova

Nohy docela dobry, celkova unava pretrvava. Akorat ten kotnik, co jsem si nekdy pred jednou v noci zvrtnul, pote ho rozbehal a pak jeste dohral nejen aktualni hodinovy interval, ale i ten dalsi hodinovy od 4 v noci a pak dva pulhodinove rano a dopoledne, se pekne vybarvil. Vecer se mi to nafouklo jak papuc, pridalo se trochu modre. Proste vyron jak vysitej. Ale chodim diky tomu rozbehani docela v pohode, takze predpokladam, ze do patku jsem OK.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 28/05/2007 – 09:37

Supr akce

Promiň, že mě nic nebolí (ale soucítím s Tebou), ale únavy jsem se musela zbavit spánkem, jehož délka by taky mohla aspirovat na český rekord:). Rozhodně to byla super akce, ze začátku jsem o tom všem měla určité představy, které vzali kolem půlnoci za své. V té době jsem pochopila, že maroton je pečlivě připravená taktika brna, jak získat titul v příští sezoně. A ne taktika ledajaká. Celá akce měla jasný cíl: znechutit hráčům korfbal jako hru, popřípadě některé na nějakou dobu vyřadit z tréninku (Gábi doufám, že berle byly ve sklepě:)))). V nočních hodinách to dokonce vypadalo, že se jim u většiny hráčů jedno nebo druhé povedlo. Jenom hráči z Brna a já jsme se smály, protože už jsme věděli o co jde:). Přes všechny projevy zoufalství, a přes všechny řeči, že je to hrůza a že nás to nebaví, věřím, že se tuto akce zpětně budou hodnotit všichni na výbornou (hlavně jsem zvědavá, co napíše Dava). Taky samozřejmě protože, Brnu jeho taktika nevyšla!!! Ráno už jsme mohli opět pozorovat hráče na hřišti a výrazem, který se věrně podobal úsměvu. I když jsem si několikrát vzpomněla na Zdendu Snášela, který je zřejmě vizionář a věděl už před tím, o co půjde, tak jsem strašně ráda, že jsem jela. Nejen kvůli tomu, že jsem překonala český rekord(až nějaký překoná Zdenda, ať mi dá vědět), tak hlavně protože ty nejlepší nebo nejvýzaznější zážitky se nedají popsat, ty se prostě musí zažít:)!

klubkovlny (bez ověření) – Po, 28/05/2007 – 09:43

Překlepy

Tak jsem si to po sobě přečetla a zkonstatovala jsem, že jsem ještě unavená:). Berte mě s rezervou:)

klubkovlny (bez ověření) – Po, 28/05/2007 – 09:47

Už jen 23, 22, 21 hodin do konce!!

Ano, takhle nějak jsme odpočítávali hodiny(a nakonec i minuty a vteřiny)!!!...Takovej druhej Silvestr!!! :o) I kdyř pro mě hra skončila, když zbývalo do konce rekordu ještě přesně 23 hodin a 1 minuta, tak bylo neuvěřitelné sledovat tempo hráčů (které se mi zdálo rychlé už od začátku) a jejich výdrž do samotného konce!!!...Ano jistě, byly tam krize, ale zajímavé bylo, jak to dopadalo na každého v jinou dobu-někoho to i nad ránem posilovalo (myslím to, jako že druhý už nemůže psychicky nebo fyzicky), viď Ivanko šibalko?!..Musím tě ale hluboce zklamat-berle ve sklepě nebyly!! :o))) A já jsem byla odkázaná jen na levou nohu! Teď už je ale všechno v pořádku, už je mám u sebe-a dokonce se mnou i spinkají! :o)
Ještě bych chtěla poděkovat výrobcům a vynálezcům deodorantů a anti-perspirantů, protože jinak se obávám, že by náš český rekord skončil už v první hodině-asi tak jako já!!! :o)...

Gába (bez ověření) – Út, 29/05/2007 – 16:58

Souhlasím, výborná akce ...

I když jsem se účastnit původně nechtěla, tak jsem moc ráda, že jsem do toho šla. Musím ale říct, že moje tělo si to rozhodně nemyslí. Bylo by určitě jednodušší a rychlejší vyjmenovat co mě nebolí než co ano:-)

Sice po tom, co jsem korfbal přestala hrát, nezahálím, ale dalo mi to zabrat - a to jsem vlastně hrála "jenom" druhý "poločas":-)

Teď se musím dát do soboty do Prievidze dohromady, abych zase příští týden nemohla pořádně chodit ...:-)

Jana Uherková – Po, 28/05/2007 – 13:40
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i