Výměna trenéra!!

Martin Uherka – Út, 02/10/2007 – 17:56

Profesionální jednání je v korfbalové komunitě stále častější. Po on-line přenosech ze zápasů přišel další tah, známý spíše z kopané či ledního hokeje. Korfbalový klub SK RG Prostějov odvolal po sérii neuspokojivých výsledků trenéra dorosteneckého družstva. Jeho pozici převezme mladší a perspektivnější Jana Koldová.

"Bylo to nejlepší řešení současné situace. Sice nejsme přáteli svalování viny na jediného člověka, ale Martinovi jsme řekli: Děkujeme, odejděte. Uzavřeli jsme tím jednu dlouhou kapitolu našeho klubu. Teď se díváme kupředu, zpátky ni krok," příliš neodhalil důvody rozhodnutí člen výkonného výboru, zodpovědný za rozvoj mládeže, sportu, tělovýchovy a mravní čistotu sportu.

Názory hráčů odrážejí spokojenost i roztrpčení z této změny. "Už to vážně nešlo dál," řekl nám jeden nejmenovaný hráč. "Kluci museli makat, běhat schody a dělat kliky, zatímco trenér byl v šatně s holkama - prý potřebovali zapracovat na technice. Vždycky se vraceli rozcuchaní a zpocení, ale nechápu z čeho, v té šatně se moc běhat nedá. Snad se teď situace obrátí." Dívčí část má poněkud odlišný názor. "Poslední roky jsme se naučily, že korfbal je krásná hra, kde nezáleží tolik na vítězství, jako spíš na podílu jednotlivců na snažení kolektivu. Díky této filosofii jsme několikrát sahaly až na vrchol, což nám přinášelo uspokojení, a to je důležité. Teď si budeme muset zvykat na nový přístup. Ale věříme, že to zvládneme," vypověděla zkušená opora dorosteneckého týmu.

Trenérka sama nechtěla příliš prozrazovat, jaké zavede nové metody. Chce však dát všem stejnou šanci a vyloučit prý nemůže ani nákup posil z jedné kvalitní africké soutěže. "Tamní hráči a hráčky jsou velmi dobří, talentovaní a hlavně velmi nenároční co do tréninkového vybavení a zázemí. Navíc, jak všichni víme, bílí muži neumějí skákat, takže bychom tím velmi posílili náš doskok. Konečně by si holky mohly vystřelit i několikrát za utkání, což zatím znají jen z vyprávění či z videa. Jazykové bariéry se rozhodně nebojíme," uzavřela smělé plány nová trenérka.

Přejeme tedy Janě a celému jejímu družstvu, ať se jí daří!

Kdo to nepoznal, tak se samozřemě jednalo o takový menší vtípek. Martin na trenérském postu dorostenců končí z osobních důvodů.

Mooooc vtipny ;-) Hezky jsi

Mooooc vtipny ;-) Hezky jsi se vymluvil z toho, ze uz proste mas jine plany :-D

Miňa

Jan Mynařík – Út, 02/10/2007 – 18:51

.)

já byl vždycky hrozně ukecanej...ale radši se řiď anketou - hlas lidu, hlas boží :))

mauh (bez ověření) – Út, 02/10/2007 – 19:59

Jsi dobrej:-)

A byl jsi dobrej... zbytek textu jsem ti poslal mejlem Mauhu:-)

Dava (bez ověření) – Čt, 04/10/2007 – 14:52
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i