Dorostenecká anabáze do Ústí

Tereza Vychodilová – Ne, 09/12/2007 – 23:57

Milí korfbaloví přátelé, hned na začátek pro vás mám dvě zprávy, jednu dobrou a jednu horší. Zvykem je, že si můžete vybrat, kterou chcete slyšet (v tomto případě si přečíst) jako první. Dnes jsem ale rozhodla za vás.

Začněme tou lepší. Díky tomu, že se sobotní nekonečné cesty nezúčastnili naši starší, ale přesto báječní korfbalisté, mohl se čas odjezdu posunout až na 6:20, což opravdu muselo potěšit úplně všechny! Dobrá zpráva ale nechodí nikdy sama a proto přišla i zpráva horší. Při nastavování budíku na 5:00 vás dobrá nálada přešla a ve vaší mysli začala pomalu, ale jistě hlodat otázka Opravdu mi to stojí za to???, popřípadě Proč to panebože dělám??? Ale i tak se všichni členové výpravy, i se třemi posilami od žáků - Martinem Sochorem, Martinem Zvercem a Pepou Kalábem, shromáždili na hlavním nádraží a výprava do města za sedmero horami a sedmero řekami mohla začít.

Vlaky jely překvapivě na čas, žádné ztráty osob ani předmětů jsme po cestě nezaznamenali, někteří dospávali (přece jenom už nejsme nejmladší, viď Sekvi :o))), zatímco jiné nepřecházel humor. Kolem jedenácté hodiny jsme dorazili na místo určení, do Ústí nad Labem (ne, Janča se tentokrát nespletla, opravdu jsme nejeli do Děčína :o))).

Nechtěli jsme unavovat naše mladé nohy a tak jsme si zkrátili cestu místní MHD, chvíli jsme bloudili a v 11:45 po důkladné prozkoumání celého okolí haly jsme se konečně dostali dovnitř. Pak už si to určitě všichni dokážete představit, rychle ven z oblečení, honem do sukně či šortek, rozdat velkou sadu 8 starých dresů, nasoukat se do náhradních kolen a kotníků, ještě nesmrdících ponožek a bot a rychle do tělocvičny. Přišlo ještě poslední nacvičení pokřiku a už nebylo cesty zpět.

V první půli úvodního zápasu nám to šlapalo jako obvykle, to znamená téměř vůbec, v poločase za stavu 6:1 pro Děčín jsme se ale trochu probrali a druhý poločas jsme vyhráli 5:4. Celkový stav na konci utkání byl 10:6 pro děčínské korfbalisty, ale na naši minivýhru jsme byli náležitě pyšní. Byla totiž první v letošním roce. Po menším občerstvení, několika radách a velkém přemlouvání unaveného těla k akci jsme se přece jenom pustili i do druhé bitvy.

A nevypadalo to vůbec špatně, naše útoky se zlepšily, obrana se více koncentrovala a všichni jsme věděli, že teď doopravdy můžeme vyhrát. Po 30 minutách bylo skóre 5:4 pro soupeře. I přes naši snahu jsme dostali několik košů a celkově prohráli 15:6, při čemž posledních 5 děčínských košů jsme obdrželi až v závěrečných minutách druhého zápasu.

Koše vám uvádím v součtu, můžete uzavírat sázky, jak to doopravdy bylo: Vychodilová 5, Ondrouch 3, Borsiczká, Planičková, Sequensová, Zelinková 1, Kaláb, Lužný, Sochor, Tichý, Zverec

Cesta zpátky byla úmorná, nekonečná a neskutečně dlouhá. Zdálo se, že probíhá stejně jako cesta tam, starší pospávali, mladší byli stále čilí a jediným velkým strašákem byl přestup v Kolíně. Na ten jsme měli přesně 7 minut, počítaných bez zpoždění našeho vlaku. Do Kolína jsme přijeli téměř přesně a vše se zdálo bezproblémové. Vystoupili jsme, začali jsme hledat naše nástupiště a v tom Marťa Zverec zjistil, že si nechal ve vlaku batoh. Nasadil přímo zběsilé tempo a za chvíli se vracel i se zátěží na zádech. Je vidět, že se žáci učí přímo od mistra a jde jim to skvěle. Nakonec jsme vlak stihli, ale přišlo další nemilé překvapení- dvouhodinová cesta v uličce. Tou probíhala mexická vlna pokaždé, když se někdo z cestujících rozhodl vykonat svou potřebu, ale při desátém opakování opravdu ztrácela své kouzlo. Teď už nás čekal jenom přestup v Olomouci a ve 22:00 jsme byli opět doma. A myslím, že jsme byli všichni opravdu rádi.

Jak to myslíš?

Janča se tentokrát nespletla ... ?

Jana Uherková – Po, 10/12/2007 – 01:07

Musím říct, že

v sobotu dorostenci odehráli nejlepší zápasy v dosavadní sezóně a škoda jen, že z toho nebyly (použiji oblíbené Miňovo spojení) nějaké ty body. Chvílemi jsem opravdu věřila, že to můžeme vyhrát.

Jako trenér je chválím a jsem přesvědčena, že příště to konečně vyjde. Hra vypadala jako korfbal:-), proměňovali jsme dvojtakty a troufám si říct, že přihrávky se taky zlepšily. Největší podíl na tom, že jsme nedovezli body, měly individuální chyby z nepozornosti, na doskoku a špatné přihrávky při výjezdu z obrany. Na tom se ale dá pracovat...

Sice máme před sebou ještě hodně práce, ale první pokroky jsou už vidět a to je dobře.
Hlavně děti moje musíme vydržet a chodit pravidelně na tréninky;-)

Jana Uherková – Po, 10/12/2007 – 01:26

Tak to jsem rad, ze nejenom

Tak to jsem rad, ze nejenom vysledky svedci o lepsi predvadene hre, ale ze se to libilo i trenerce :-) Jen tak dal! Fandim vam!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 10/12/2007 – 02:28

:)

Vyšule, Ty prostě nezklameš :)

Martin Uherka – Po, 10/12/2007 – 08:57

Na děčínských

Na děčínských stránkách jsem u jejich článku (kde jsem se mimochodem dočetla zajímavé věci a objevila i pravopisnou chybu :-D ) našla úžasný komentář s hezkou větou, cituji: "Ani jsme nehráli dobře.To oni byli slabý.".. Proto se moc těšim na 30.3., až Děčín dorazí do Prostějova po pětihodinové cestě a ještě lepší bude, budou-li mít na rozcvičení taky pouhých několik minut :))) Ale vážně se mi to líbilo a ještě omluva z tréninku...Mám poněkud naražené levé koleno po mém hezkém nemotorném pádu :)

Emmí (bez ověření) – Po, 10/12/2007 – 17:46

Máš pravdu

Máš pravdu, hezky se jim to soudí, když jste byli v nevýhodě, ale holt nějak se k sobě týmy dostat musí. Tak jak píšeš, uvidí se až přijdou pro změnu oni, a nějakých řečí o slabých nebo neslabých je lepší si nevšímat - po bitvě je každý generál, popřípadě maršál :-) Hodně úspěchů v dalších zápasech - držím palce !

brácha (bez ověření) – Út, 11/12/2007 – 12:25
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i