Malé havířovské deja-vu

Zdeněk Uherka – Po, 21/01/2008 – 20:23

Podruhé během dvou týdnů se vydala na expedici do Havířova výprava B-týmu, aby ukořistila zážitky, zkušenosti a v ideálním případě i nějaký bodík. Stejně jako dorostenecká výprava ze stejného dne, i ta naše byla ve fázi příprav provázena lehkým nedostatkem hráčů. No, a řekněme si to rovnou: u toho i zůstalo.

Celkový počet účastníků byl nakonec 3 Adamové a 5 Ev, rovnoměrně (zaokrouhleno na celé kusy) rozdělených do 2 aut. Techn.pozn.: naštěstí ani jedno z těchto vozidel nemělo byť sebemenší závadu na chladícím zařízení, se kterou by se ale bývalo dalo bez obav jet ;-). 50% řidičů ráno úspěšně překonalo drobné problémy se vstáváním, neboť den předtím muselo s Áčkem řešit některé společné náročné záležitosti a tento pracovní mítink se protáhl poněkud více než bylo rozumné, ale nakonec jsme se v +- 8 hodin sešli všichni. Všechno tedy bylo v pořádku a mohlo se vyjet! Přesněji, BYLO BY v pořádku a DALO BY se vyjet, kdybychom si den předtím vzali z tělocvičny soupisku a registračky, takže první vůz vyjel a my z vozu druhého jsme museli zavolat Miňovi, který ale celkem záhy přijel s klíčemi, a tak jsme nakonec vyrazili jen s opravdu drobným zpožděním ;-). Cesta našeho korfbaltaxi probíhala poměrně standardně : pohybovali jsme se - alespoň po větší část jízdy - ve správném pruhu silnice, respektive správné polovině dálnice, nebrali jsme stopařky (takže polní lopatka v mém kufru byla bez práce) a rychlost jsme překračovali jen v míře nezbytně nutné. Po malém rendez-vous a s tím spojené ochutnávce výživného ostravského ovzduší jsme pak pokračovali, už společně, až do Havířova.

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov B 15:3 (5:1)

Jistě i vzhledem k tomu, že Havířov hrál doma, se jejich lavička zelenala radost pohledět. Nijak výrazněji jsme se ale nezalekli a do zápasu jsme nastoupili s odhodláním předvést pokud možno co nejlepší výkon. Ze začátku hry jsme dokonce měli i jednoho hlasitě povzbuzujícího fanouška z řad havířovských (než nám ho umlčeli), takže se nám nehrálo vyloženě špatně :-) Přesto ale byla vidět celková převaha na straně Havířova. Co se týká trojky hráčů našeho týmu, zastoupené Vařou, Aničkou a Romi, musím konstatovat, že jejich hra byla vyrovnanější a vyspělejší než čtveřice, kde jsem hrál já, Jiťa, Pavel a Lenka (střídaná v druhé půli "Marcou"). Jiťa měla v rukou otěže celkové organizace hry a herní taktiku, kterou jsme se my ostatní spolu s ní snažili naplňovat. To se nám ale nedařilo příliš úspěšně, dělali jsme chyby v rozehrávkách a ztratili jsme dost míčů. Přestože jsme se snažili podržet míč po alespoň rozumně dlouhou dobu v naší čtyřce, větší část herního času se hrálo na půlce naší trojice, která to neměla vůbec lehké a s minimem času na odpočinek předvedli úctyhodný výkon. Bohužel, v součtu jsme si nevytvořili mnoho šancí a z nich proměnili jen málo košů, a když navíc v poslední čtvrtině hry Havířov nabyl na jistotě, že výhra mají v kapse, rychlým sledem pěti nebo šesti košů se konečné skóre vyšplhalo na 15:3 v náš neprospěch.
Sestava a koše: Vařeka 2, Rozkošná 1, Copek, Copková, Melichárková, Šťastná, Uherka Z., Žáková

VSK VUT Brno B - SK RG Prostějov B 19:1 (11:1)

Také Brno si přijelo zahrát v poměrně početné sestavě. Z předminulého týdne nám bylo jasné, že hrát s Brnem nebude lehčí než s Havířovem. Ze začátku hry jsme poměrně rychle inkasovali 6 košů, což nás sice motivovalo k většímu výkonu, bohužel ale k rychlému a významnému zlepšení nedošlo. Brno na nás uplatňovalo důslednou a těsnou obranu, díky které jsme ztráceli poměrně rychle míče. První a také jediný koš proměnil Pavel až za stavu, který nesliboval větší šance na výhru. Přesto jsme to nevzdávali, snažili se měnit taktiku a více spolu mluvit. Co se týká rozdělení výkonu, nelišil se od prvního zápasu, přes snahu podpořit Vařovu trojici delší hrou se nám to příliš nedařilo. Po (větší než) menší krizi naší čtyřky, kdy jsme v několika útocích po sobě neměli jedinou střelu, došlo k rychlému rozboru a mírnému zlepšení hry, nicméně další koš jsme už nedali. Na druhé polovině hřiště byl vidět o poznání hezčí korfbal s větším množstvím šancí, ale ani jejich snaha nebyla korunována úspěchem. Z hřiště jsme tak odcházeli s vysokou prohrou 19:1.
Sestava a koše: Copek 1, Copková, Melichárková, Rozkošná, Šťastná, Uherka Z., Vařeka, Žáková

Vítězství Havířova 15:3 a prohra s Brnem 19:1 nejsou příliš optimistické výsledky, přesto si ale myslím, že na 4. klání Béčka vůbec to není velká ostuda; zápasy jsme nevzdávali a hráli až do samého konce, nasbírali jsme další zkušenosti, vyzkoušeli hru zase v jiné sestavě, a celkově podle mne obě utkání pro nás byly přínosem. Podle hodnocení většiny hráčů byly tyto zápasy i přes horší výsledek lepší než ty minulé, s čímž podle vnitřního pocitu souhlasím. Odjeli jsme z Havířova sice poraženi, ale nezlomeni :-), vrátili jsme se s konkrétními podněty co zlepšit, a to si pište, že na sobě budeme pracovat :-)

Skoda, ze byl zrovna i

Skoda, ze byl zrovna i vykonny vybor svazu v Praze, jinak bych urcite jel. Tak snad priste :-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 22/01/2008 – 12:53

Důležitý dotaz!!!

...Po (větší než) menší krizi naší čtyřky...
to znamená, že byla větší než střední??? ;)

Sekva (bez ověření) – Út, 22/01/2008 – 15:55

Odpověď na důležitý dotaz

No, jak to říct - zkusím odpovědět podle nejlepšího svědomí. Byla to větší než nezanedbatelná krizička, ale zas velká krize, to né, ani nebyla mezi průměrnou a velkou; zkrátka, asi nejlíp by sedělo, kdybych řekl, že nebyla větší než střední :-)

brácha (bez ověření) – St, 23/01/2008 – 09:04

Hmm

... muselo s Áčkem řešit některé společné náročné záležitosti a tento pracovní mítink se protáhl poněkud více než bylo rozumné ... hezky jsi to napsal ;-)

Jana Uherková – Út, 22/01/2008 – 20:04

jj

Jj, však to taky přesně tak bylo, ne ? ;-)

brácha (bez ověření) – St, 23/01/2008 – 09:05

Nedostatek hráčů

Ahoj Prostějováci, ač jinak trenér brněnského B-čka, inkriminovaný den jsem bohužel byl s Miňou taky na svazu, takže jsem trenérské otěže předal mladším... Nicméně, držím palce, ať máte nadále vzrůstající radost z korfbalu, ačkoliv se ne vždy podaří uhrát příznivý výsledek.

A propos - příště, když budete mít málo lidí, nebojte se zeptat soupeře, jestli vám někoho nepůjčí. Ono se i soupeři mnohem líp hraje proti plnému počtu protivníků a hra víc vypadá jako KORFBAL. A navíc platí určitě pravidlo - jednou my, příště zase vy... Aneb nikdy nevíš, kdy se ti to může hodit...
(Samozřejmě výše uvedené pravidlo neplatí, když hrajete o čelo tabulky s dosud vedoucím týmem... :-)

OFF (bez ověření) – Út, 22/01/2008 – 21:59

A jak se to resi v zapisu?

A jak se to resi v zapisu? :-D

Miňa

Jan Mynařík – St, 23/01/2008 – 00:38

RE:

Jednoduše - prostě se to tam nenapíše :-)
Když náhodou dá dotyčný koš, napíše se někomu jinému :-)
Ale pšššt, nikdo se to nesmí dozvědět :-)

OFF (bez ověření) – Pá, 25/01/2008 – 10:35

:-D

:-D

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 25/01/2008 – 11:01

Aha, a napíše se někomu

Aha, a napíše se někomu jinému z jeho domovského družstva, nebo někomu z družstva, ve kterém právě hraje ? :-D

brácha (bez ověření) – Pá, 25/01/2008 – 12:06

Příště

Ahoj, díky Ti za držení palcůf :-) Přiznám se, že nás to ani nějak nenapadlo, dohodnout se na půjčení spoluhráčů. Příště budeme mo(u)dřejší. Sice nevím, jestli argument, že "i soupeři se mnohem líp hraje proti plnému počtu protivníků" bude ten, který u nás rozhodne ;-) ... ale jo, rozumím, co jsi tím chtěl říct; a pro obě strany je lepší hrát plnohodnotnou hru. Příště se v případě potřeby zeptáme :-)

brácha (bez ověření) – St, 23/01/2008 – 09:14
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i