Boj až do posledních vteřin

Gabriela Kadlecová – Po, 01/12/2008 – 14:32

V neděli 30.11. se na prostějovské půdě v tělocvičně Základní školy Jana Železného odehrálo 3. kolo ligy starších žáků, kde našimi hosty byli soupeři z Brna, dále pak Prievidza A a Prievidza B. Fotky!

SK RG Prostějov – SKK DOLPHINS Prievidza B 6:13 (4:7)

Do prvního utkání jsme nastoupili se snahou být stoprocentně koncentrováni v obraně, aby náš soupeř měl co nejmenší šance skórovat. V prvním poločase se nám dařilo držet s Prievidzou krok, kdy jsme dokázali vstřelit 4 koše a Prievidza měla na svém kontě zatím jen o 3 koše více. To nám dávalo šanci s tímto výsledkem ještě něco udělat, a proto úsilí našich mladých nadějí v druhém poločase ještě trochu vzrostlo. Vtom se ale Prievidza rozstřílela a skoro všechny střely vypuštěné z rukou soupeře padly do koše. My jsme byli schopni ale ze svých šancí proměnit už jen dvě a konečné skóre tím upravit na 6:13. Pohledný zápas tedy skončil vítězstvím našich slovenských přátel.
Sestava: Marek T. 3, Sochor 2, Zverec 1, Galíček, (31. Marek M.), , Rajsiglová, Ambrosová, Drábková, Soldánová (31. Juríková)

SK RG Prostějov – SKK DOLPHINS Prievidza 5:29 (2:14)

V druhém zápase jsme obměnili sestavu, kdy na hřiště nastoupili spíše mladší žáci z naší celé sestavy. I když se snažili a bojovali o každý míč, zkušené a technicky vyspělé slovenské družstvo mělo zápas plně ve svých rukou. Poločasový výsledek 2:14 pro Prievidzu naznačoval, kam budou asi putovat všechny body z tohoto zápasu. Naši žáci ale nepropadali panice a snažili se z tohoto zápasu získat pro sebe alespoň co nejvíce cenných zkušeností. Během druhé půle jsme dali další 3 koše, ale bohužel jsme dostali podobnou nadílku jako v první půlce, takže konečný stav byl 5:29 a body si zaslouženě odvezl soupeř.
Sestava: Jodl 3, Marek T. 1 (31. Zverec), Sochor 1 (31. Marek M.), Rieger, Kratochvílová, Křížková, Juríková (31. Soldánová), Šnajdrová (31. Francová)

SK RG Prostějov – VSK VUT Brno 7:8 (2:3)

Poslední zápas nám dával největší šance na to, abychom si i my připsali nějaký ten bod do tabulky, protože tento brněnský tým jsme v posledním kole dokázali porazit. Celé utkání bylo odehráno ve vysokém tempu a skóre bylo po celou dobu velice těsné. Tomu nasvědčuje i výsledek na konci prvního poločasu 2:3 pro Brno. Neuvěřitelné množství pěkných útoků z naší strany slibovalo velké drama až do konce, problém byl však v tom, že míč nám skoro vždy odskákal po horní obroučce ven z koše, a ne a ne tam spadnout, ani penalta nebyla proměněna, toho využil soupeř a odskočil na dvoubodový rozdíl, my jsme dokázali opět snížit náskok a v poslední minutě za stavu 7:8 pro Brno jsme jen hypnotizovali střely, které šly na koš, ale bohužel marně. Po napínavém boji si Brno nechalo u sebe plný počet bodů a nám tak zůstala výzva do dalšího kola!
Sestava: Ambrosová 3, Marek T. 2, Zverec 2, Galíček, Sochor, Soldánová, Drábková, Rajsiglová

AKTUALIZOVÁNO: Fotky z neděle!

Fotky! ... fotili různí lidé, dodala Verča Rajsiglová.

Miňa

Jan Mynařík – Út, 02/12/2008 – 21:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i