Jak se skoro všechno pokazilo

Martin Uherka – Po, 09/02/2009 – 08:09

Dorostenecký tým vyrazil v neděli vstříc třem utkáním 1.ČDKL. Hráli jsme postupně s Brnem, Znojmem a Třeboní, věřili jsme si tedy na minimálně tři body.

Již na nádraží jsme zjistili první malér - jeden kluk nedorazil, takže jsem jeli ve třech alias v sedmi. Jeden z kluků byl navíc mladší žák...no nic, věř a víra tvá se naplní, šli jsme do toho s odkrytým hledím.

VSK VUT Brno - SK RG Prostějov 14:4 (5:2)

Náš vstup do utkání byl výborný, hned po zisku míče utekla Barča na dvojtakt a nekompromisně otevřela skóre. Brno brzo kontrovalo a následně se ujalo vedení v zápase. Kvalita byla na straně domácích a postupně nám začali unikat. Když navíc krátce po poločase Tom neohroženě zachraňoval míč tak šikovně, že se nohou zapasoval pod radiátor, rázem jsme měli kluky dva (pravda, trochu tomu pomohlo, že déšť pronikal i do haly). Hodný brněnský trenér Kuba nás v zájmu zachování alespoň zdání kvality nechal doplnit počet na osm hrajících, jelikož na funkci a výsledek to nemělo vliv.

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 30:7 (21:5)

Proti Znojmu jsme nastoupili zcela dle pravidel, tedy ve třech na obou stranách. Lehký střelecký trénink jsme soupeři zpestřili různými chybami v obraně, aby občas mohli i na dvojtakt a nebolely je ze samé střelby ruce. Bavilo je to tak moc, že ke konci zápasu útočili dokonce asi pět minut v jednom útoku, neustále stříleli tak šikovně, aby nedali koš a doskok mohl chytit míč a nahrát zpět. Chlapce na doskoku to bavilo úplně nejvíc :). Asi trénovali na shot-clock.
Ale aby si někdo nemyslel, znojemští dorostenci jsou my sympatičtí a velmi rád se dívám na jejich technické parádičky. Vůbec nic proti nim nemám a myslím to upřímně.

SK RG Prostějov - KK Třeboň 12:13 (7:6)

I s Třeboní jsme zkoušeli štěstí v šesti. Po úvodní vyrovnané hře jsme dokázali odskočit až na 7:3!! Postupem času se na nás projevovala únava i drobná zranění, utrpěná v průběhu dne. Občas musel asistent hodit útočníkovi míč do obličeje, aby se dotýčný/á trochu probral. Když Třeboň vedla 10:7, zkusili jsme osvěžit hru střídáním všech (dvou) připravených holek. S částečným úspěchem, několikrát jsme dotáhli na rozdíl jediného koše, ale kýženého vyrovnání jsme nakonec nedosáhli.

Za výkon obzvlášť v tomto zápase musím všechny pochválit, bojovali do posledního momentu a někteří v sobě objevili i hluboko skryté rezervy. Naučili jsme se pár nových věcí, akorát musíme sehnat spolehlivější chlapeckou část družstva, abychom mohli sezónu dohrát se ctí a vytvořili tak stabilní základ dorosteneckého družstva.

Účastníci (a koše): Nikola Ambrosová (1), Marta Borsiczká (4), Kateřina Drábková, Gabriela Juríková, Michal Marek, Tomáš Marek, Barbora Planičková (6), Jan Tichý (6), Kateřina Zelinková (6). Uvedené koše jsou bez záruky, poslední tři jsem si v zápalu boje nezapsal...

A co Tom? Doufam, ze bude

A co Tom? Doufam, ze bude brzo v poradku!

A ten/ti nespolehlivy .... na pranyr!!! ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 09/02/2009 – 10:55

...

Nejkrásnější však byl Kaččin volný hod za pomoci všech, respektive 2 spoluhráčů (mě a Míšu). Pokud si pamatujeme dobře, na treninku jsem Kačku jednou zranila při zkoušení volného hodu a nyní se nám to, že to vůbec neumím, poměrně oplatilo :-D zmást spoluhráče vlastní neschopností byla v te chvíli asi jediná možnost, a jak padnutý koš napovídá, i velice výhodná taktika.

Katka D. (bez ověření) – Po, 09/02/2009 – 17:23

Haha

Ten předmět vůbec nic neznamená, pouze mě nenapadlo nic inteligentnějšího, co bych mohla napsat do předmětu k reakci na tvůj komentář. Ještě tak možná "hehe", ale to není originální... :-)

Kdyby se někomu neznalému zachtělo podívat na pár fotek z našeho zápasu s Brnem (vlastně na veškeré fotky Brna :-)), může tak učinit kliknutím na levé tlačítko myši na tanto odkaz: http://picasaweb.google.cz/korfbal.brno/DorostBrno#

Emmí (bez ověření) – Út, 10/02/2009 – 08:24

Tak nám v zápalu boje

Tak nám v zápalu boje nenapsali s třeboní koš v poslední minutě...nicméně, na funkci to nemá vliv :-/

Martin Uherka – St, 11/02/2009 – 09:38
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i