Krátce z Enschede: výhra v posledním zápase, ale sestup

Jan Mynařík – Čt, 19/03/2009 – 15:37

Tak oprášíme opět naše téma "Krátce z Enschede" a podíváme se, co se za poslední dobu událo nového z pohledu našeho partnerského klubu. Základní část halové sezony podobně jako u nás již skončila a hráči prvního i druhého týmu DOS-WK se s ní rozloučili domácí výhrou.

Áčko hrálo v neděli 15.3. doma proti Tilburgu, který okupoval vysněnou 6. pozici v tabulce Overgangklasse C. Šesté místo znamená udržení, ale v posledním kole se na něj již dosud sedmé DOS-WK 1 nemohlo dostat. Přesto šli domácí do zápasu s úmyslem zvítězit!

Celý první poločas byl velmi vyrovnaný a skončil výsledkem 8:7 pro DOS-WK. Po poločase ale přišel z šaten přímo excelentní tým a po trefách Caroline Winters, Andre Heppnera a dvakrát Rubena Burchartze šlo DOS-WK do trháku 12:7. Poté sice zabral i Tilburg, stáhl na 13:11 a hra se opět více vyrovnala. Dvě minuty do konce to bylo 14:12 a vše bylo stále otevřeno. Body nakonec pojistila Mandy Blokhuis proměněnou střelou z dálky a stanovila tak výsledek na 15:13.

V poslední minutě potom ještě střídal Ruben Burchartz za potlesku ve stoje přítomných diváků. Ruben totiž po nadcházející venkovní sezoně končí svoji aktivní hráčskou kariéru a dále se bude věnovat koučování.

Ještě zmínka o předchozích utkáních, DOS-WK remizovalo s Rust Roest 10:10 a prohrálo na hřišti DSC 16:18. Výsledkem tedy je předposlední místo a bohužel třetí halový sestup v řadě. Pokud si mohu dovolit soudit, tak z velké části zapříčiněný nebývalým odlivem hráčů ... ať už do jiných klubů nebo prostě do hráčského důchodu.

Veškeré výsledky DOS-WK této sezony i finální tabulku naleznete zde.


Fotky ze zápasu proti Rust Roest. Kliknutím se dostanete na celou galerii.

DOS-WK 2 v posledních třech kolech slavilo dvě výhry, nejdříve doma podlehlo DeetosSnel 8:9, ale potom zvítězilo na palubovce rezervy WIONu 11:9 a stejně jako áčko zvítězilo doma 15. března proti Rohda 3 14:11.

Rezerva tak zakončila sezonu v Reserve Overgangklasse C uprostřed tabulky na pátém místě, komplet výsledky béčka DOS-WK a finální tabulku hledejte tady.

Samozřejmě zdraví Hennie, který je toho času na témeř dvouměsíční dovolené na Bali, ale už je připraven pomáhat prostějovskému korfbalu v ještě mnohem větší míře než dosud. Chtěl by přijet ještě před prázdninami, když to vyjde, potom by se nám chtěl věnovat opět týden na soustředění v Enschede, které právě dohaduji s Marcelem (pravděpodobně 2. nebo 3. týden v srpnu, Hennie i já prosazujeme 3. týden), a pomýšlí i na 2-3 týdenní pobyt v Prostějově před samotným začátkem extraligy .... samozřejmě, pokud se nestane nějaký omyl a my se vlastní neschopností ponoříme v baráži do hlubin první ligy.

Pozdravuje také Marcel, a to nejen jménem svým, ale i jménem celého DOS-WK. Marcel se také pochlubil, že DOS-WK bylo svěřeno pořadatelství národního mistrovství mládeže C (10-12 let), takže se 28. března mají v Enschede na co těšit. DOS-WK samozřejmě jako organizátor obstojí na výbornou.

Marcela, Hennieho i další členy DOS-WK, případně celý tým, jsem opětovně neopomněl pozvat k nám do Prostějova. Doufejme, že se na ně můžeme těšit, ať nejsme pořád jenom hosty u nich.

Kategorie:

Jsem zvědavý, jestli

Jsem zvědavý, jestli někdy vyjde Enschedovským čas a přijedou se na nás podívat, osobně bych byl rád, kdybych se s nimi zase viděl, a to nejlépe pro změnu u nás - tak se nechme překvapit, jestli jim to vyjde.

Zdeněk Uherka – Čt, 19/03/2009 – 22:53

lůzr

oni jsou snad ještě větší lůzři než my?:-)
třetí sestup v řadě to už je skoro jako ten náš třináctý nepostup...:-)

Z11 (bez ověření) – Pá, 20/03/2009 – 07:37

Z diktátů jsem měl vždy nejlépe za 4, ale....

...dovolil bych si ti navrhnout - když už to tak rád používáš - psát slovo "lúzr" s čárkou nad "u", a to i když je uprostřed slova. Vycházím totiž z toho, že je to slovo cizího původu:-):-):-)

Jinak bych naše holandské přátele pozval na naši posezónní party...prasce bude a aj klobásky by mohly byt:-)

David Konečný – Pá, 20/03/2009 – 09:04

Já bych je taky hned pozval

Já bych je taky hned pozval na tu prasečí party, pokud to organizátoři dovolí. Jakmile bude jasný termín, tak je můžu hned pozvat!

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 20/03/2009 – 09:24

:oD

No vidíš Dave, a já to pochopila tak, že "lůzr" s kroužkem je ještě vyšší stupeň "lúzra", tedy něco naprosto nepopsatelného ... a je potřeba jej viditelně, tedy kroužkem, odlišit... :oDDD

XiaoXin (bez ověření) – Pá, 20/03/2009 – 13:15
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i