Boje před vstupem do semifinále

Gabriela Kadlecová – Ne, 22/03/2009 – 13:13

V sobotu 21.3. se na půdě Havířova-Šenova odehrálo odložené kolo Ligy starších žáků, kde jsme se utkali s Prievidzou a domácím Šenovem. Jak jsme si vedli se můžete dočíst dále!

Kvůli zlomenému prstu M. Marka, vykloubenému palci G. Juríkové a nemocem jsme vyrazili na cestu v počtu menším než obvykle, a to se čtyřmi kluky a sedmi děvčaty. Jmenovitě to byli: Galíček Petr, Marek Tomáš, Sochor Martin, Šnajdr Petr, Ambrosová Nikola, Francová Gabriela, Havlová Renata, Křížková Pavla, Rajsiglová Veronika, Šnajdrová Denisa, Štefáková Lucie.

Cesta proběhla celkem v poklidu, až na to, že jsme museli vstávat o půl čtvrté ráno. To nás některé tak rozhodilo, že jsme přejeli konečnou zastávku Šenov a projeli jsme se až do Havířova! :o) (tzn. o jednu zastávku dále, ale díky velké časové rezervě nás to nějak nerozhodilo :o))

Prostějov - Havířov 5:8 (2:3)
Jak už skóre napovídá, první poločas byl velice vyrovnaný. Domácí Havířov na nás nastoupil s taktikou dobré předobrany, tlačil na nás na křídlech, ale hlavně nám bránil asistenta, to byl ze začátku problém, ale po pěkných individuálních akcích jsme se byli schopni i my trefit přesně do koše. Věděli jsme, že tento zápas bude těžký, ale v druhé půli jsme ještě víc přidali v obraně a snažili se využít každé dobré šance, bohužel pro nás se Havířov trefil pár střelami z dálky ke konci utkáním a výsledek se ustálil na konečných 5:8 pro domácí.

Prostějov - Prievidza A 5:20 (3:7)
Proti lepšímu týmu ze Slovenska jsme nastoupili s chutí získat opět spoustu nových zkušeností a prověřit obranu i útok, protože tento tým zatím letos neměl konkurenci. Začali jsme dobře a díky mužské části týmu a jejich pěkným střelám jsme skórovali a drželi tak s Prievidzou do poločasu krok. Poté jsme ale od soupeřů dostali díky nekoncentraci několik košů z dvojtaktů po jejich rychlém uvolnění, k tomu přidali i svou přesnou střelbu a my už jsme tak mohli jen dvěma koši upravit skóre na 5:20.

Prostějov - Prievidza B 4:7 (2:0)
Toto utkání se pro nás vyvíjelo velice slibně už od prvních minut. Naše čtyřky věděly, že tento zápas je poslední a dali do něj opravdu všechny své síly. Díky Nikče Ambrosové (soukromě jí říkám chobotnička :o)) jsme měli spoustu šancí na opakovaný útok, protože nekompromisně sebrala několik přihrávek soupeřům a její doskok bych ohodnotila na jedničku!...Do toho se přidala dvojice Martin Sochor a Tomáš Marek se svými koši a v poločase jsme vedli nad Prievidzou 2:0. Celou dobu jsme mohli pozorovat spoustu pěkných střeleckých pokusů – i od našich nejmenších, ale v druhé půli ne a ne trefit koš, toho využila Prievidza a za stavu 3:1 pro nás začala stahovat. Jejich ženská část týmu dala 3 koše po sobě ze střely a Slováci se ujali vedení, my jsme přidali další koš, ale to nám na výhru nestačilo, protože soupeř přidal z dvojtaktů další 3 koše a celý zápas tak skončil výsledkem 7:3 pro Prievidzu.

PS: Díky všem hráčům za bojovnost, nic jste nevzdávali, a toho si opravdu vážím!...Teď nás čeká semifinále a tam máme ještě šanci předvést, co umíme!!!...

Makat až do konce, to je

Makat až do konce, to je základ! Jen tak dál!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 22/03/2009 – 14:07

Když to vyjde, pojedu se na

Když to vyjde, pojedu se na vás podívat a fandit do Brna. Semifinále nehrajeme každý den! Tak ještě několik tréninků vydržte, když se do toho pořádně opřete, tak byste mohli být i ve finále :).

Martin Uherka – Po, 23/03/2009 – 19:37
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i