Dorostenci vstoupili úspěšně

Martin Uherka – Ne, 27/09/2009 – 15:39

V prvním kole České dorostenecké korfbalové ligy jsme hostili týmy Bělé pod Bezdězem a Havířova. V azylu v Kostelci na Hané vybojovali dorostenci tři body za vítězství nad Havířovem a mají plusové skóre.

V letošním ročníku se do České dorostenecké korfbalové extraligy přihlásilo pět týmů a do 1. České dorostenecké korfbalové ligy čtyři. Proto Sportovně-technická komise rozhodla o spojení obou soutěží pod výše uvedeným názvem. Celkem devítičlenná liga bude jistě zajímavější pro celky z nižších pater tabulky, protože si mohou své síly porovnat s českou juniorskou elitou.
V již odehraných utkáních svou dominanci jasně ukázaly celky Kolína, Znojma a Českých Budějovic. My jsme v dohrávce 1. kola přivítali hosty z kategorie porazitelných.

SK RG Prostějov - SK Bělá pod Bezdězem 9:13 (5:7)

Soupeř nepřijel s tím nejlepším, co má na soupisce, i proto byly naše šance poměrně vysoké. Od začátku jsme však tahali za kratší konec - agresivní obrana soupeře nám dělala velké problémy a špatnými přihrávkami jsme ztratili spoustu útoků. V obraně jsme se navíc nevyvarovali zbytečných chyb a usnadňovali tak protihráčům zakončení. Prohra o čtyři koše byla nakonec celkem milosrdná - vždyť jsme neproměnili přes deset vyložených šancí a ztratili více než dvacet přihrávek v útoku.

Sestava a koše:
Gabča Juríková (40´Katka Drábková), Barča Planičková 1, Honza Tichý 4, Honza Vejmola (30´Ondra Komárek 1)
Marta Borsiczká, Martin Lužný 1, Tom Marek 1, Katka Zelinková 1

Utkání mezi Havířovem a Bělou p.Bezdězem vyhrál Havířov 13:9 (6:5), i když se jim v 25. minutě zranil jeden hráč a musel odstoupit z utkání.

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 17:7 (8:6)

Do druhého utkání jsme vstoupili s takřka nezměněnou sestavou a ujasněním si, jak hrát proti nekompletnímu soupeři. Poněkud nevděčná úloha připadla Martinovi Lužnému, který se s ní vyrovnal velmi dobře - v útoku rozděloval přihrávky a výborně doskakoval a v obraně narušoval svou poziční hrou rozehrávku protihráčů. Celý tým hrál mnohem zodpovědněji a aktivněji, naštěstí jsme proměňovali šance a skóre utěšeně narůstalo. Pouze v prvním poločase soupeř nalezl energii na odpor, když vyrovnal z 0:4 na 4:4, ale poté mu již začaly viditelně docházet síly. V druhém poločase jsme mohli prostřídat všechny hráče a dokráčeli k důležitému vítězství.

Sestava a koše:
Ondra Komárek, Verča Rajsiglová (30´ Gabča Juríková 1), Honza Tichý 4, Katka Zelinková 3
Marta Borsiczká 1 (45´Katka Drábková), Martin Lužný, Tom Marek 4, Barča Planičková 4

Za první zápas mohu být spokojený pouze s výkony některých - nováčků Honzy a Martina (i když ten není úplný začátečník) a Gabči. V druhém utkání naopak takřka nemám nikomu z hráčů co vytknout a dovolím si vyzdvihnout výkon Verči, která se nebojácně vrhla do utkání proti starší a větší protihráčce. To samozřejmě neznamená, že bychom nemohli hrát lépe :). Všichni musí zabrat na přihrávkách, proměňování střel z krátké vzdálenosti a obranném pohybu, jinak si z nás týmy první čtveřice udělají trhací kalendář. Jsem velmi spokojený s výkony méně zkušených hráčů, ať už to jsou starší žačky nebo kluci, kteří letos znovu začali hrát. Tento kádr má velký potenciál.

Ještě musím poděkovat všem, kteří nám pomohli s hladkým průběhem pořádání a divákům za neutuchající podporu. Byli jste slyšet!

Gratulace k prvním

Gratulace k prvním letošním bodům! Doufám, že jich všichni chcete ještě více a že se do toho na trénincích opřete, aby se zlepšovala vaše hra, snižovalo množství obdržených košů, bylo více těch vstřelených a v důsledku toho všeho i více výher.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 28/09/2009 – 15:20

Též gratuluji! Hezky

Též gratuluji! Hezky trénujte a makejte jako tým a určitě vyhrajete hodně dalších zápasů.
P.S.: Chvíli mi trvalo než jsem pochopil Miňovu rovnici, ale myslím, že zápis

max(ZH) + min(OK) + (VK) => SUM(V) >> V_akt

kde:
ZH ... zlepšení hry
OK ... obdržené koše
VK ... vstřelené koše
V ... výhry
V_akt ... aktuální počet výher

to vystihuje poměrně přesně. Navíc bych si dovolil implikaci:

SUM(V) -> max(V) => RH -> oo
(oo = nekonečno)

čili pokud počet výher V se bude blížit maximu výher možných, pak radost ze hry RH roste nade všechny meze... ;-)

Zdeněk Uherka – Út, 29/09/2009 – 11:18

:-D

... kde na to bereš čas? ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 29/09/2009 – 12:04

Já se tím tak trochu odreagovávám

Já se tím tak trochu odreagovávám, je to lepší než rozšmelcovat ve vzteku stroj ve chvilkách, když mi tu nic nefunguje - a že je to teď sakra často ;-)

Zdeněk Uherka – Út, 29/09/2009 – 14:12

:-)

gratulace dorostencum!...to brasule: vidim, ze se beze me straasne nudis:-D

jita (bez ověření) – Út, 29/09/2009 – 17:39

Odhalila jsi mě, nezbývá

Odhalila jsi mě, nezbývá než říct - je to prostě tak! ;-) Taky se na mě už těšíš ? :-D

Zdeněk Uherka – Pá, 02/10/2009 – 06:57

...ani nevis jak moc!!!:)

...ani nevis jak moc!!!:) vetsina lidi nedokaze rict ani my jmeno a navic mi vsichni rikaji, ze vypadam jak nemka!! chybis-te mi:)

jita (bez ověření) – Pá, 02/10/2009 – 13:09

Ty a Němka? zajímavý,

Ty a Němka? zajímavý, budu nad tím přemýšlet, proč si to myslí - nebo tam piješ v podkolenkách pivo z tupláků a o půlnocích vykřikuješ "das ist aber mazec" ? :-P Ještě mě napadají jiné důvody, proč by si to mohli myslet, ale to sem snad ani psát nebudu :-D Tak vidíš, já tvoje jméno pořád ještě vyslovit umím - těším se až přijedeš, i když jen na chvíli (aneb jak se tu říká, na skok :-D), taky mi (nám) chybíš. Viděl bych to na menší příjezdové posezeníčko :-)

Zdeněk Uherka – Ne, 04/10/2009 – 13:23

:-D jen jim prijde, ze tak

:-D jen jim prijde, ze tak vypadam..co bys po nich chtel, kdyz dobra polovina z nich netusi, kde je czech republic!!..no co ti budu vypravet, tadyk znaji ty svy ostrovy, more a byvaly kolonie:-D jj to kazdopadne uskutecnime! jen je asi jeste dost predcasny to domlouvat:-) mej-te se famfarove! ps:zdravim hennieho!

jita (bez ověření) – Ne, 04/10/2009 – 20:14

:-)

Konečně jsem pochopila, o co v tom korfbalu jde :oD!
To jste mi měli někdo říct už dávno! Je to stručně a jasně -černé na bílém... tak já to teda taky někdy zkusím uplatňovat v praxi ;-)

Jana

XiaoXin (bez ověření) – Út, 29/09/2009 – 15:34
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i