Béčko vstoupilo do nové sezóny nadějně

Martin Uherka – So, 03/10/2009 – 19:52

V dalším krásném podzimním odpoledni, kdy většina normálních existencí chodí na procházky a pouští draky, jsme se opět sešli takřka všichni ve sportovní hale v Kostelci na Hané, abychom podpořili Béčko v prvních utkáních na hřišti či mimo něj. Pro zdárný průběh akce jsme si pozvali týmy Tábora a Kolína.

Nutno říci, že sestava oplývala celkem dvanácti hráči, rovnoměrně gender vyvážené na 6 samiček a 6 samečků. K tomu trenér Dava, zapisovatel Zdenda a časo+skóreměřič Šuk.

SK RG Prostějov B - KC SPŠS Tábor 7:16 (7:9)
Vstup do utkání a celý průběh první půle nebyl špatný. I když poznamenaný trochu více než střední mírou nepřesných přihrávek, přesto jsme dokázali držet s Jihočechy krok a udržovat šanci na zisk bodů. Nicméně v půli druhé začal střelecký ohňostroj marnosti, kdy z asi 86 střel neskončila v koši žádná...zatímco soupeř zamířil přesně sedmkrát. Obzvláště velmi plodný Dan Valeš zatížil naše konto devíti přesnými zásahy, za což po zásluze dostal ořechovou pochoutku.
Bylo vidět, že hráči nejsou sehraní. Členové A-týmu ani dorostenci nedokázali převzít odpovědnost na sebe a pomoci spoluhráčům k lepšímu výkonu. V šatně připravené šampaňské tak zatím zůstalo nevyužito.

Sestavy a koše:
Janča Koldová 1, Martin Mucha (31' Zdenda Uherka), Honza Tichý 3, Katka Zelinková 1 - Tom Láhner 1 (31' Luke Vařeka), Honza Mynařík 1, Barča Planičková, Terezie Sequensová (31' Anet Lešanská)

V utkání hostujících týmů zdolal Kolín Tábor 13:12 (4:6) obratem v posledních minutách utkání. Tábor vedl většinu zápasu, ale Kolín nakonec našel střeleckou mušku a získal tři body.

SK RG Prostějov B - VC Kolín 11:16 (2:10)
I druhé utkání začalo naší sérií nepřesností a chybných přihrávek, kterými jsme soupeři ulehčili cestu k vedení. Když navíc Kolín přidal na efektivitě zakončení, bylo po chvíli na tabuli skóre 1:5 v náš neprospěch. Až do poločasu se nám nepodařilo najít recept, jak navýšit počet našich vstřelených košů. Poločasový stav byl více než hrozivý. To si asi uvědomili i sami hráči, a tak druhou půli výrazně přidali na bojovnosti. Několikrát dokázali soupeři zachytit přihrávku při výjezdu z obrany, a takto prodloužený tlak našel mezery v kolínské obraně. Obzvlášť Martin Mucha chvílemi řádil jako černá ruka. Pomalu, postupně jsme stahovali náskok soupeře, ale na vyrovnání bychom potřebovali ještě jeden poločas. I tak je příjemným zakončením dne alespoň vyhraný poločas v poměru 9:6.

Sestavy a koše:
Janča Koldová 4, Martin Mucha 1, Honza Tichý 2, Katka Zelinková - Tom Láhner 1 (51' Jan Mynařík), Barča Planičková (31' Emmi Borsiczká 1), Terezie Sequensová (31' Anet Lešanská 1), Zdenda Uherka (31' Luke Vařeka 1)

Dovolím si napsat, že vzhledem k povaze B-týmu - tedy zahrát si, něco málo nového se i naučit - rozhodně nebyla sobota zklamáním. Navíc jednotliví trenéři Áčka a dorostenců získali vhodný materiál pro svoje tréninky :).

Ostuda se hlásí

Přátelé, kamarádi,

rád bych se touto cestou omluvil celému týmu, protože jsem ani v jednom utkání nepomohl, jak jsem očekával nejen já, ale další, kteří mě nominovali... Nejen, že jsem hrál dost blbě, ale navíc jsem neproměnil ani vyložené šance, to je velká ostuda. Slibuju, že do příště se to vylepší a budu plnohodnotnější posilou.

Jinak děkuju za skvěle strávený víkend, není nad to být mezi svými :-) A i když jsem prožil i několik drobných tragédií (víno v batohu, ucho na nádraží, apod.), moc dobře jsem se bavil, doufám, že i vy :-D

Mějte se hezky a brzo na viděnou...

Tom L. (bez ověření) – Ne, 04/10/2009 – 18:59

Tome, omlouvat se není

Tome, omlouvat se není třeba a hlavně není za co :-) To by těch omluv tady od různých lidí ale muselo být :-D

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 04/10/2009 – 21:01

Kdo je tu nejmarnější,

Kdo je tu nejmarnější, kdo je tu nejmarnější, křičel čtyřiatřicetiletý berry a tloukl o stůl občanským průkazem ....
asi by se nás v tom případě mělo omluvit víc protože jmenovitě já jsem tam byl tentokrát fakt čistě do počtu. Nechme to tak, každý jsme tam měli slabé chvíle. já měl silné chvíle prakticky jen mezi zápasy :-P. Příště to bude snad lepší. Hlavně pozitivně :-D

Zdeněk Uherka – Po, 05/10/2009 – 07:52

Velké díky všem, kteří

Velké díky všem, kteří přišli a nšjakým způsobem se zapojili, ať už ve hře, u stolku, pomohli s odvozem nebo přišli povzbudit !

Zdeněk Uherka – Po, 05/10/2009 – 07:39
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i