Dorostenci tentokrát bez bodu

Martin Uherka – Út, 20/10/2009 – 12:36

Druhé kolo ČDKE pro nás znamenalo dlouhý celodenní výlet do Děčína, kde jsme se střetli s domácím týmem a družstvem Brna. Nezkušenost našeho týmu byla znát v obou utkáních a po zásluze jsme odjížděli poraženi.

SK RG Prostějov - TKC Děčín 10:17 (6:9)

Na poněkud menším hřišti, než je obvyklé, jsme zpočátku měli problémy s uvolněním a agresivní obranou domácích. Stejně jako v minulém kole jsme ztratili příliš mnoho přihrávek, než abychom mohli pomýšlet na vítězství. Domácí se navíc prosazovali střelbou z "dálky" (6 m opravdu nepovažuju za dálku, ale víc to na polovinu nebylo...) a předváděli své kvality, kterými loni získali 3. místo v extralize. Z naší strany kromě obvyklých střelců nikdo jiný neskóroval. I když vstup do druhého poločasu byl famózní - koš po dvou vteřinách - byla to bohužel na delší dobu jediná světlá chvíle naší hry. Od té doby jsme dali jen tři koše, soupeř osm a jednoznačně zvítězil.

Sestava a koše:
Borsiczká, Marek T. 4, Lužný, Planičková - Juríková (40' Drábková), Komárek (50' Vejmola), Tichý 4, Zelinková 2

SK RG Prostějov - Korfbal Brno 15:19 (5:9)

Náš známý soupeř z loňského ročníku lehce omladil kádr, ale v každé čtyřce se prosazovali zkušení kluci - Pernica na jedné straně a Šedý na straně druhé. Obzvláště poslední jmenovaný naplno využil své zkušenosti ze seniorské extraligy a nasázel nám úctyhodných 9 košů. I tak jsme však měli šanci na body, kdyby nám ovšem neutekl začátek zápasu - do stavu 0:3 jsme se hledali v obraně i útoku. Od té chvíle jsme sice hráli vyrovnanou partii, ale neustále jsme byli minimálně o dva koše pozadu. Druhá půle nabídla střelecké hody, kdy oba týmy skórovaly každý desetkrát. Brno však zaslouženě vyhrálo a napravilo si reputaci po prvním nevydařeném kole.

Sestava a koše:
Borsiczká (40' Drábková), Marek T. 3, Lužný 1, Planičková 2 - Komárek (31' Vejmola 2), Rajsiglová 1, Tichý 5, Zelinková 1

Naší hře ještě pořád něco trochu chybí - musíme se lépe koncentrovat v začátcích utkání a naučit se jednoduše reagovat na agresivní obranu soupeře. Pozitivem je, že kádr je poměrně vyrovnaný a střídání nijak nesnižuje kvalitu hry. V druhém utkání se bodově prosadilo sedm hráčů, někteří vstřelili své první koše v této věkové kategorii. Bohužel jsme opět promarnili příliš šancí - obzvláště v zápase s Brnem nás to může mrzet.
Za výkon bych chtěl jmenovitě pochválit Verču Rajsiglovou - hrála první celé utkání v dorostenecké kategorii a její výkon byl výborný. Honza Vejmola zase vstřelil své první koše v životě, když využil chyb obránce pod košem.

Myslím, že dobrých je i

Myslím, že dobrých je i 15 vstřelených košů proti Brnu!

No a všem nově zapsaným střelcům do historických análů gratuluju - a ze svého pohledu hlavně Verče Rajsiglové.

David Konečný – Út, 20/10/2009 – 13:16

Já jen nevím... co je to

Já jen nevím... co je to ten historický anál??? :D

Anonym (bez ověření) – Út, 20/10/2009 – 16:50

Gratulace k získaným

Gratulace k získaným zkušenostem a brzo třeba i ty body budou ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 20/10/2009 – 13:39
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i