Dorostenci přivezli povinné tři body ze Znojma

Aneta Lešanská – Po, 09/11/2009 – 22:14

V neděli se odehrály další zápasy České dorostenecké korfbalové ligy, kdy naši dorostenci vyjížděli za svými soupeři do jihomoravského Znojma. Nejprve se utkali se silným a zkušeným celkem domácích, poté je čekal soupeř srovnatelných kvalit, tým z Kutné Hory. A jak už nadpis napovídá, neodjeli s prázdnou.

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 31:4 (16:3)

Do prvního zápasu jsme nastoupili v testovací sestavě Honza T., Tom, Gabča, Verča, Honza V., Martin, Nikča a Katka D., v poločase střídali Emmi, Kačka (Maly Zeli:) ), Barča a Ondra.

Hráči ze Znojma jsou známi svou rychlostí, zkušeností a výbornou střelbou, proto pokyny pro naše hráče zněly jasně - hrát na jistotu, tedy co nejméně ztrácet přihrávky, pokud to půjde střílet, střílet, střílet a v obraně si od hráče odstoupit tak, abychom dostaly co nejméně košů z donášky.

Již od prvních minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Znojmo nás převyšovalo ve všech činnostech, výsledek mluví za vše. Taktiku jsme jakž takž splnili, ale na vysokou úspěšnost střelby a těsnou obranu domácích byla krátká. Ráda bych však vyzdvihla výkon Verunky Rajsiglové, která zařídila všechny tři koše prvního poločasu, kdy dvakrát proměnila dvojtakt a třetím únikem vybojovala penaltu.

Koše Prostějova: Rajsiglová 2, Tichý 1, Marek 1

SK RG Prostějov - SK AFK Respo Kutná Hora 22:18 (16:7)

Do druhého zápasu jsme nastoupili v klasičtější sestavě - Honza T., Ondra, Katka Z., Verča a Tom, Martin, Barča, a Emmi. Kutná Hora přijela jen se třemi kluky, proto jeden z našich nemohl střílet. Černý Petr tak tentokrát vyšel na Martina a v poločase střídajícího Honzu Vejmolu.

Od začátku jsme chytli oteže zápasu do svých rukou a drželi je celý první poločas, kdy většina košů padla po úniku na dvojtakt. Hráčů nebylo co vytknout a mohli jsme vystřídat všechny z lavičky kromě Gabči, která si v prvním zápase lehce poranila paži.

Druhý poločas byl z naší strany o něco slabší, soupeř převzal iniciativu a na nás jako by dolehla únava, působili jsme odevzdaným dojmem a poslední hvizd rozhodčího se stal vysvobozením v ten pravý čas.

Tři body jsou ale doma a všem za to moc děkuji! Nakonec jsme to přece jen zvládli.

Koše Prostějova: Marek 5, Tichý 5, Rajsiglová 4, Zelinková 3, Borsiczká 2, Planičková 2, Komárek 1

Na závěr chci podotknout, že se dorostenci museli obejít bez svého trenéra Martina Uherky, který musel jet pískat do Havířova, o to víc jsou přivezené body cennější.

Gratulace ke třem bodům

Gratulace ke třem bodům, díky kterým víte, že jste na správné cestě. A krutá porážka pak už může být jenom motivací k makání a dalšímu zlepšování!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 10/11/2009 – 17:47

Tři body jsou důležité v

Tři body jsou důležité v našem letošním cíli, takž paráda. Díky všem členům doprovodu, že jste se mně postarali o moje "děti" - a nechcete příště jet zase, když vozíte body? :)

Martin Uherka – Út, 10/11/2009 – 20:13
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i