Starší žáky porazila nejprve chřipka, pak i soupeř

David Konečný – Ne, 06/12/2009 – 13:37

V sobotu 5.12.2009 se uskutečnilo 3.kolo ligy starších žáků. Pořadatelem miniturnaje tentokrát bylo Brno, ovšem zápasy se hrály v nedaleké obci Rájec-Jestřebí v tělocvičně místní základní školy. Kromě nás a domácích se zápasů zúčastnily také dva týmy dětí z Havířova. Po velmi úspěšném a vítězném 1.kole (2.kolo bylo zatím odloženo) jsme si mohli dělat ambice opět na plnohodnotný bodový zisk - ovšem proti nám se postavil velmi silný soupeř, a to chřipka.

Na nádraží v 7 ráno se sešlo pouze 6 dětí, a to dva kluci: Petr Šnajdr a David Rieger a 4 děvčata: Veronika Rajsiglová, Gábina Juríková, Pavla Křížková a Renata Havlová. Michal Marek přišel na nádraží se zpožděním a nestihl odjezd vlaku - ovšem naštěstí ho na místo konání dopravila jeho maminka, která pravidelně jezdí fandit našim mládežnickým týmům. Z dětí, které na zápas odjeli byly pouze dvě hráčky již ve věku starších žáků, zbytek jsou děti, které jsou stále v katagorii mladších žáků. Velmi citelně chyběla totiž chřipkou "sražená" čtveřice hráčů, kteří byli oporami ve velmi úspěšném 1.kole. Chyběli hlavně zkušenostmi a fyzickými parametry - co si budem povídat, v této kategorii je každý rok dítěte vidět na centimetrech vzrůstu.

A tak šest statečných společně s trenérkou Gábinou Kadlecovou a mojí maličkostí vyrazila statečně bojovat s osudem jménem chřipka a se svými soupeři. Do místa konání jsme ale dorazili s hodinovým zpožděním, které způsobila nečekaná výluka na trati mezi Vyškovem a Brnem. Naštěstí nebyl problém pro pořadatele utkání o právě tuto hodinu odsunout.

Výsledky našich zápasů:
Prostějov - Brno 8:9 (6:6)
Prostějov - Havířov "B" 7:3 (4:1)
Prostějov - Havířov "A" 4:11 (1:4)

Naši střelci:
Rajsiglová - 5, Marek M. - 5, Juríková - 4, Havlová - 2, Šnajdr - 2, Křížková - 1.

Ve všech zápasech se děti rvaly statečně s fyzicky vyspělejšími soupeři a především v prvním zápase jsme byli blízko alespoň bodovému zisku proti domácímu Brnu. Hlavně bylo vidět, jak to mají děti těžké právě na straně, kde hrály jen ve třech. Například Míša Marek, kterého vždy bránili dva soupeřovi kluci, toho schytal až až. I přes dvě porážky ale není proč truchlit, neb pro ty, kteří hráli, to byla velmi cená zkušenost a mohli se přesvědčit, že nic není zadarmo. Na závěr chci dodat, že pevně věřím, že když budou děti hrát v kompletní sestavě starších žáků, tak svým sobotním soupeřům v nejbližší době porážky opět vrátí.

Myslím, že pokud naši

Myslím, že pokud naši mladší žáci dokážou hrát vyrovnaně nebo i porážet týmy starších žáků, jsme na dobré cestě. Jedno nepovedené kolo sezónu nedělá, příště zase ukážete, co ve vás je. A bude to doma, v hale, kde trénujeme. Těším se moc :)

Martin Uherka – Ne, 06/12/2009 – 23:28

Yep!

My se též těšíme!...Nic nás doma nezastaví, ani tank!!! :)

Gába (bez ověření) – Po, 07/12/2009 – 22:35

To není konec!!

Ještě jedna věc...Velký dík všem dětem za snahu-odmakali jste maximum a nebojte-i já si uvědomuji, že to bylo velmi těžké, ale jste dobří, jak jste se s tím poprali! Máte výborně nakročeno do korfbalové budoucnosti plné výher! Jste totiž fajn TEAM!

Gába (bez ověření) – Po, 07/12/2009 – 22:39
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i