Mladší žáci v Brně - "A" tým si upevnil vedení, "B" tým má další střelce

David Konečný – So, 16/01/2010 – 17:04

V sobotu 16.1.2010 se v Brně uskutečnilo 4.kolo ligy mladších žáků. Našimi tradičními soupeři ze skupiny byly týmy z Brna a Moravské Třebové - Kolín měl tentokrát volný los. Našim dětem se opět velmi dařilo, kdy "A" tým si veze plný počet bodů a dále si tak upevnil první místo v tabulce. "B" tým zvítězil sice jen jednou, ale do tabulky střelců se připsali další dva naši hráči.

Zápasy v Brně byly plánovány na dopoledne, a to od 9:00 do 12:00, takže jsme museli všichni pěkně brzy vstávat a na nádraží už být od 6:00. Přesto se nás tam sešlo poctivých 21 osob - tedy já a 20 dětí do hry: Nikola Černá, Monika Čonková, Gabriela Francová, Jakub Ftáčník, Petr Galíček, Renata Havlová, Ladislav Hrobár, Pavel Ján, Barbora Karafiátová, Vladimír Krajíček, Pavla Křížková, Michal Marek, Filip Nepomucký, David Rieger, Petr Šnajdr, Denisa Šnajdrová, Tereza Šnoblová, Lucie Štefáková, Kristýna Vlachová, Eliška Volencová a Tomáš Wolker. Ani cesta do Brna nebyla jednoduchá a tři přestupy daly pěkně zabrat. Ovšem ještě před samotnými zápasy v Brně si naše dva týmy mladších žáků předehrály své utkání v pondělí 11.1.2010 v rámci tréninku v naší hale.

Prostějov "A" - Prostějov "B" 22:0 (12:0) (hráno v Prostějově)
Naši střelci: Šnajdr - 9, Havlová - 4, Marek M. - 3, Galíček - 2, Krajíček - 2, Křížková - 1, Volencová - 1
Za A-tým musel místo nemocného Davida Riegra nastoupit Láďa Krajíček, jinak sestavy byly tradiční a nezměněné. V zápase se jasně projevila síla našeho A-týmu a své mladší nebo méně zkušené nebo méně talentované nebo méně poctivé spoluhráče přesvědčivě porazil. Střelecky zazářil Petr Šnajdr s devíti koši! Zápas pískal Martin Uherka, zápis dělala Aneta Lešanská a Veronika Rajsiglová a o vedení B-tým se postaral Honza Mynařík - všem díky!

Prostějov "A" - Brno 17:0 (8:0)
Naši střelci: Galíček - 4, Šnajdr - 4, Havlová - 3, Hrobár - 3, Křížková - 2, Marek M. - 1
V brněnských zápasech zaskakoval za nemocného Davida Riegera tentokrát Láďa Hrobár. V tomto zápase bylo vždy jen otázkou, kdy náš tým získá od soupeře míč a bude moct zaútočit a dát koš. Brno se snažilo hrát na jistotu a zbytečně neztrácet míč. Myslím, že za celý zápas snad jen 3x vystřelilo směrem na náš koš a případný úspěšný zásah by byl jen dílem náhody. Naše obrana byla nekompromistí. A v útoku, pokud jsme zbytečně nespěchali se zakončením, tak nebylo problém skórovat z vyložených pozic.

Prostějov "A" - Moravská Třebová 18:4 (10:3)
Naši střelci: Galíček - 5, Hrobár - 4, Šnajdr - 4, Havlová - 3, Marek M. - 1, Štefáková - 1
Myslím, že v tomto zápase naše děti předvedly, že korfbal už zvládají na základní úrovni. Klidnými a poctivě připravenými útoky jsme plynule navyšovali skóre až na rekordní výsledek proti Třebové v této sezóně. Moc se mi líbila hra čtveřice Galíček, Šnajdr, Štefáková a Volencová. Druhá čtverka ve složení Marek, Hrobár, Havlová a Křížková chvílemi v útoku doplácela na zbrklost a netrpělivost, ale pochvalu zaslouží za obranu, kterou měli naopak lepší než první čtveřice. Tým jako celek jsme koše dostali jen po našich hrubkách, které jsme vyvedli už spíše pod vlivem slibného výsledku a tím snížené koncentrace.

Prostějov "B" - Brno 7:0 (3:0)
Naše koše: Ftáčník - 3, Krajíček - 2, Karafiátová - 1, Nepomucký - 1
Šlo o povedený zápas našeho B týmu, který znamenal rekordní výhru nad Brnem v této sezóně. Ani v tomto zápase jsme Brnu nedovolili moc střeleckých příležitostí a nakonec jsme ubránili nulu. V útoku šlo o to, kolik střeleckých příležitostí dokážeme využít. V některých chvílích jsme byli svědky sledu promarněných šancí, nad kterými zůstával rozum stát. Přesto se v tomto zápase premiérově do střelecké listiny zapsali Barča Karafiátová a Kuba Ftáčník (ten dal hned 3 koše).

Prostějov "B" - Moravská Třebová 3:12 (1:2)
Naše koše: Krajíček - 3
Naši jedinou porážku kola nám připravila Moravská Třebová. První poločas jsme se soupeřem ještě drželi krok a nebýt opět spousty zahozených šancí, tak si myslím, že jsme mohli po první půli i vést 5:2. Ve druhém poločase se nám úplně rozpadla obrana, kdy po chybách hlavně od nováčků týmu jsme dostávali jeden koš za druhým, a to především z dvojtaktů. Ale právě takové zápasy ukazují nováčkům, jak bránit a jak se pohybovat v útoku.

Tabulka po 4.kole (stále chybí odehrát 2 odložené zápasy našich týmů proti Kolínu):
1. Prostějov "A" - 9z - 9 0 0 - 145:15 - 27b
2. Moravská Třebová - 13z - 7 2 4 - 97:88 - 23b
3. Kolín - 8z - 4 1 3 - 53:43 - 13b
4. Prostějov "B" - 12z - 4 1 7 - 61:102 - 13b
5. Brno - 10z - 0 0 10 - 16:124 - 0b

Závěrečné zhodnocení:
Jednalo se o kolo bez překvapení - body se rozdělovaly přesně podle umístění v tabulce. Velkou radost mi udělala hra našeho A-týmu zvláště proti Moravské Třebové, kde byly opět patrné základní korfbalové prvky - hra 4-0, postavení doskoku, asistenta a úspěšné zakončení. Dnes si náš A-tým, pokud se nestane opravdu něco nečekaného, zajistil první místo ve skupině. A tak se už moc těším na blížící se souboj se soupeřem z Kolína, ale hlavně na finálové boje s nejlepšími týmy z druhé skupiny - až tam se ukáže, co děti opravdu umí. V B-týmu nastoupil do prvních korfbalových zápasů v životě Kuba Ftáčník a hned 3x skóroval. Na Kubovi bylo vidět, že je to opravdu sportovní dítě. Pokud ho tento sport zaujme, tak v něm může mít náš klub velkého talenta. Svůj první koš si dala i Barča Karafiátová, a tak se počet našich úspěšných střelců v lize mladších žáků v této sezóně dostal na číslo 18!

moooc

pěkný:-)

Jana Uherková – So, 16/01/2010 – 20:04

Príma, moc pěkně vám to

Príma, moc pěkně vám to jde!
Kdybych si neužívala korfbal na hřišti s B-týmem "dospěláků" (i když jsme zdaleka nedosáhli takových vysledků jako vy), tak jsem tam beztak byla s vámi :-) a prožívala si tu skvělou atmosféru, která tam určitě panovala...
Jana M.

XiaoXin (bez ověření) – So, 16/01/2010 – 20:57

:-)

gratuluji děcka!

Z11 (bez ověření) – So, 16/01/2010 – 21:28

Bomba!!! Jen tak dál! ....

Bomba!!! Jen tak dál! .... posílá celá skupina dorostenci+Šuk+Miňa z Tábora!

Miňa

Jan Mynařík – So, 16/01/2010 – 22:53
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i