Mladší žáci si vybojovali jistotu semifinále!

David Konečný – Ne, 11/04/2010 – 13:49

Úkol je splněn! V sobotu 10.4. si na domací palubovce zajistili naši mladší žáci jistotu semifinále v rámci finálového dne. Soupeři nám byly děti z Děčína a z Moravské Třebové. Oba týmy naši žáci porazili, a to za velké podpory asi 40 fanoušků na tribuně!

Prostějov - Děčín 9:5 (5:4)
Naše sestava a střelci: Galíček - 3, Šnajdr - 3, Volencová, Štefáková, Marek M. - 1, Křížková - 1, Rieger - 1 (Krajíček), Havlová
První zápas dne jsme hráli proti týmu, o kterém jsme praticky nic nevěděli. Na dětech byla před zápasem vidět mírná nejistota z neznámého soupeře. A právě nervozita výrazně ovlivnila výkon našich dětí v prvním poločase. V útoku jsme zahazovali vyložené šance, špatně jsme se pohybovali a potýkali jsme se s důraznou a těsnou obranou Děčína. V obraně jsme se nechali párkrát zaskočit rychlým pohybem soupeře, který využil naše chyby a dostával se do vyložených šancí, které naštěstí také neproměňoval na 100%. Naštěstí nám na konci poločasu pomohl koš do šatny, který padl asi 5 sekund před koncem první půle. Navíc tento koš nám ukázal cestu, jak si se soupeřem poradit v útoku - byl to rychlý pohyb všech čtyř hráčů.
Druhý poločas jsme už zvládli bez zbytečné nervozity a konečně jsme začali využívat šance na skórování. Velmi se také zlepšila obrana, kdy jsme si vzali poučení z prvního poločasu a soupeř nám zvládl vstřelit už jen jeden jediný koš.

Prostějov - Moravská Třebová 22:0 (12:0)
Naše sestava a střelci: Galíček - 4, Šnajdr - 2 (Hrobár - 4), Štefáková - 1, Volencová - 1 (Francová), Marek M. - 3, Rieger (Krajíček - 1), Havlová - 2 (Šnajdrová - 2), Křížková - 1 (Karafiátová - 1)
Druhý zápas nám náramně vyšel ve všech bodech. Se soupeřem jsme několikrát hráli během sezóny a nikdy jsme nebyli poraženi, takže pokynem na začátku zápasu bylo, aby děti soupeře nepodcenily a pokud možno si co nejdříve vytvořili bezpečný náskok. Děti to zvládly skvěle a prakticky po našem druhém útoku jsme už vedli 2:0. Ve stejném tempu pokračovala i druhá čtveřice našich dětí, a tak poločasový výsledek 12:0 byl rekordem této sezóny proti Moravské Třebové.
Do druhého poločasu nastoupili i hráči, kteří v sezóně hráli převážně za B-tým mladších žáků. Přesto tempo nárůstu skóre nezpomalilo a opět se potvrdilo, že v kategorii mladších žáků máme širokou a šikovnou základnu dětí. Konečný výsledek 22:0 byl snad až příliš krutý pro soupeře.

Slovo závěrem:
"Děti mi dali ten nejlepší dárek k narozeninám - vše vyhrály. Jsem moc rád, že jsme si zajistili semifinále už dnes a máme tedy jistotu, že budeme hrát o medaile. Díky tomuto vítězství se také vyhneme v play off Náchodu, který je obrovským favoritem na celkové vítězství. Navíc jsme si potvrdili, že máme na to, aby jsme hráli finále - velmi pravděpodobně tedy proti Náchodu. Ovšem musíme zůstat na zemi a zároveň nás nesmí svazovat nervozita, protože v semifinále nás bude pravděpodobně čekat stále se lepšící tým Kolína. Ještě velké díky všem, kteří pomáhali při organizaci těchto zápasů v naší hale. Úplně na závěr ale chci poděkovat všem divákům, kteří nás přišli podpořit - množství fanoušků překonalo moje očekávání."

Výsledky a tabulky obou semifinálových skupin plus program finálového dne (1.5.2010):

Prostějov - Děčín 9:5
Děčín - Moravská Třebová 10:3
Prostějov - Moravská Třebová 22:0

1. Prostějov - 31:5 - 6
2. Děčín - 15:12 - 3
3. Moravská Třebová - 3:32 - 0

Náchod - Kolín 17:4
Náchod - Kutná Hora 16:3
Kolín - Kutná Hora 7:6

1. Náchod - 33:7 - 6
2. Kolín - 11:23 - 3
3. Kutná Hora - 9:23 - 0

Čtvrtfinále: Děčín - Kutná Hora (A) a Kolín - Moravská Třebová (B)
Semifinále: Náchod - vítěz (A) a Prostějov - vítěz (B)

Velká gratulace a jen tak

Velká gratulace a jen tak dál!!!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 12/04/2010 – 00:07

Děcka, bylo to super,

Děcka, bylo to super, první krok jste zvládli, teď vás čeká ještě jeden. Není to jednoduché nastoupit proti vyrovnanému soupeři, když jste celou sezónou prošli jako nůž máslem. 1. května můžete očekávat naši plnou podporu!

mauh (bez ověření) – Po, 12/04/2010 – 09:47

Děláte nám radost!!! Jen

Děláte nám radost!!!
Jen houšť a víc :-)
Gratuluji!
Jana m.

P.S.:
než budou nějaké oficiální fotky ze soboty, můžete mrknout na:
http://xiaoxin.rajce.idnes.cz/PV_KORFBALmladsi_zaci_2010_04_10/

XiaoXin (bez ověření) – Po, 12/04/2010 – 15:50
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i