Dorostenci splnili cíl sezóny

Martin Uherka – Po, 12/04/2010 – 00:02

V posledním kole se dorostenci rozloučili s letošní sezónou na domácí palubovce v zápasech proti Znojmu a Kutné Hoře. Díky jednomu vítězství a výsledkům ostatních utkání jsme letos splnili předsezónní cíl skončit do 6. místa v tabulce.

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 10:19 (6:13)

Proti suverénu letošního ročníku jsme chtěli dosáhnout na takřka nemožné a vyhrát. Úvod střetnutí se nesl ve vyrovnaném duchu, hosté trochu hledali střeleckou přesnost a my jsme dokázali využívat drobné chyby ve znojemské obraně. V polovině poločasu však Znojemští nalezli svou tradiční střeleckou mušku a pohodlně skórovali ze střední vzdálenosti, zatímco do naší hry se vloudila nepřesnost jak v přihrávkách, tak v zakončení. Poločasové skóre nedávalo pochyb o vítězi utkání, takže v přestávce došlo na střídání, aby se všichni mohli předvést před domácím publikem. Kromě drobných rad jednotlivcům zazněl jen jasný pokyn - nedostat dvacet košů. I díky delším útokům a pozorné obraně se to podařilo. Musíme však přiznat, že Znojmo dohrávalo v naprosté pohodě a na půl plynu.

Sestava a koše: Borsiczká 3, Lužný 2, Marek T., Rajsiglová (31' Drábková) - Komárek (31' Vejmola), Planičková 1, Tichý 3, Zelinková 1

V druhém utkání si Znojmo v poklidu poradilo se sedmičlennou sestavou Kutné hory v poměru 19:4 (10:3)

SK RG Prostějov - SK AFK Respo Kutná Hora 18:11 (10:5)

Úlohy nestřílejícího hráče se ujal Ondra a své role se zhostil dobře. Protože ho to asi bavilo, tak v této funkci na své přání zůstal i v druhém poločase.
V utkání bylo hlavním cílem neztratit koncentraci proti nekompletnímu družstvu soupeře. I když se občas "podařilo" upadnout do stereotypu nahrávek na asistenta a ztráceli jsme z toho zbytečně míče, drželi jsme vývoj utkání pevně ve svých rukou. Za zmínku stojí neobvyklých devět zásahů Martina Lužného, čímž v podstatě vyrovnal svůj počet nastřílených košů v předešlých sedmi kolech. I přes snahu celé čtyřky se mu v závěru nepodařilo dosáhnout magické desítky, jak skandovali diváci na tribuně.

Sestava a koše: Borsiczká 1, Marek T. 2 (31' Tichý 1), Rajsiglová 3, Vejmola 1 - Drábková, Komárek, Lužný 9, Planičková 1 (31' Zelinková),

Rozhodčím všech tří utkání byl Jiří Ševčík, který se svého úkolu zhostil s přehedem a bez problémů.

Hodnocení trenéra:
Jsem velmi rád, že se týmu podařilo dosáhnout na umístění v první šestce - o tom, jestli budeme pátí nebo šestí, rozhodne dohrávané kolo příští neděli v Brně. Myslím, že kdo pozoroval dorostence v září v Kostelci a dnes v Prostějově, viděl pokrok, který všichni za poslední měsíce udělali. Hráči pochopili, že předepisovaný obranný styl se vyplácí, i když může vypadat fyzicky náročnější. Největší slabinu zatím máme v úspěšnosti střelby a proměňování vyložených šancí, což nás letos stálo pár bodů.
I tak ale mohu říct, že jsem spokojený, a mám radost, že jsem mohl letos tento tým trénovat. V hlavě už si samozřejmě spřádám tréninkové plány do budoucna. Letos bychom chtěli ještě absolvovat jeden nebo dva venkovní turnaje, a na konci srpna čeká náš klub výjezd na soustředění do spřáteleného klubu v Enschede v Nizozemí. Věřím že tam pojedeme všichni a po prázdninách pěkně odpočatí, abychom mohli směle vstoupit do příští náročné sezóny. Nezakrývám, že jasným plánem bude postoupit do play-off.

hledá se...

trenér-dobrovolník na úterní trénink! Mám odpol :(((

Martin Uherka – Po, 12/04/2010 – 00:02

Rád bych si ten trénink

Rád bych si ten trénink vzal, ale v úterý budu v Přerově.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 12/04/2010 – 00:22

Díky všem, co jste

Díky všem, co jste přišli podpořit dorostence - dovolím si tvrdit, že atmosféru jste zpestřili velmi pěkně a přispěli svým dílem k důstojnému ukončení letošního ročníku.
Těšíme se na příští rok!!

Martin Uherka – Po, 12/04/2010 – 00:05

Zlepšení je vidět

Zlepšení je vidět obrovské, ale to, na čem se dá pracovat, toho je jako obvykle mnohem víc. Je třeba makat a přidávat si. Na Lužikovi bylo vidět, že se to vyplatí!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 12/04/2010 – 00:21

Jste lepší!

Byl fakt velký rozdíl Vás vidět hrát na začátku sezóny a teď na konci sezóny. Jste na tom lépe, o dost lépe. A bylo by chybou nechtít příští rok hrát play off! Hodně štěstí a pevnou vůli! :-)

David Konečný – Po, 12/04/2010 – 13:05
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i