Starší žáci nakonec na medaile nedosáhli

David Konečný – Ne, 25/04/2010 – 10:21

V sobotu 24.4.2010 se v Náchodu uskutečnil finálový den starších žáků, kde jsme i my měli medailové ambice. Nakonec jsme ale skončili na nejméně populárním místě - v konečné pořadí v kategorii starších žáků obsadil náš tým čtvrté místo. Vítězem se po urputném boji stal favorit z Náchodu, ale všechny zápasy o medaile ukázaly na vyrovnanost v této kategorii. Fotky!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Čtvrtfinále: Prostějov - Havířov 14:3 (8:1)
Naše sestava a střelci: Marek T. - 6, Rieger (Šnajdr), Ambrosová - 1, Rajsiglová (Havlová) a Marek M. - 2, Galíček - 1, Drábková - 2, Křížková - 2.
První poločas byl to nejlepší, co jsme běhěm finálového dne zahráli - maximálně jsme proměňovali všechny příležitosti a v obraně jsme soupeři dovolili pouze jednou skórovat. Už po dvou minutách jsme vedli 4:0 a soupeři odebrali veškeré síly na obrat. Do poločasu jsme přidali ještě 4 koše a bylo rozhodnuto. Druhá půle už tak pohodová nebyla. Méně jsme se pohybovali a tempo míče se zastavilo, produktivita v zakončení také klesla. Ovšem výsledek byl jasný a nebylo potřeba plýtvat silami, takže jsme my trenéři nechali děti dohrát zápas i v klidnějším tempu. Tento zápas nám zajistil postup do semifinále proti neznámé Bělé pod Bezdězem.

Semifinále: Prostějov - Bělá pod Bezdězem 8:11 (5:8)
Naše sestava a střelci: Marek T. - 3, Šnajdr - 1, Ambrosová, Rajsiglová a Galíček - 2, Marek M., Křížková - 1 (Havlová), Drábková.
Bělá byla pro nás naprosto neznámým soupeřem a zápas jsme začali dobře - z prvního útoku jsme skórovali proměněnou penaltou Tomáše Marka. Ovšem síla soupeře se ukázala v děvčatech, které nekompromisně využívaly možnosti úniků na dvojtakty a na můj vkus velmi lehce dávaly koše ve prospěch svého týmu z Bělé. Naopak my jsme se na naše koše velmi nadřeli. Poločas jsme tedy prohráli o 3 koše, ale stále nebylo nic ztraceno. Do druhého poločasu jsme nastoupili s vervou otočit zápas. Zlepšili jsme obranu a po velké dřině se nám podařilo snížit stav na rozdíl jednoho koše. Ovšem opět nás srazily na zem lacinější koše soupeře. Takže i když jsme druhou půli odehráli lépe než první, tak na poražení soupeře to nestačilo. Síla Bělé se nakonec projevila i ve finále, kdy soupeře z Náchoda potrápili a o výsledku rozhodl až penaltový rozstřel.

O 3.místo: Prostějov - Brno 7:8 (6:3)
Naše sestava a střelci: Marek T. - 1, Rieger (Šnajdr), Ambrosová - 1, Rajsiglová - 1 a Galíček - 1, Marek M., Drábková - 1, Křížková - 1 (Havlová - 1).
V souboji poražených semifinalistů nás čekalo dobře známé Brno. Věděli jsme, že budou hrát přes kluky, kteří jsou velmi dobře fyzicky a atleticky disponovaní. Proto náš úkol byl hrát přes děvčata v útoku, kde naopak síla byla na naší straně. První poločas (6:3) jsme zvládli velmi dobře a předpokládal jsem, že už dokráčíme k vysněné medaili. I druhý poločas jsme zahájili relativně dobře a vypracovali si řadu jasných příležitostí, ale místo, aby jsme zvýšili náskok na 7:3 až 8:3, tak po pěti minutách hry ve druhém poločase snížilo Brno na 6:4. Jakoby to děti úplně zlomilo a následovala rychlá šňůra 4 košů Brna až na průběžný stav 6:8. Tuto část zápasu jsme hráli velmi špatně, v útoku bez šance na skórování a v obraně s fatálními chybami. A tak zbývalo 7 minut do konce a my jsme prohrávali o 2 koše. Po time outu se naštěstí naše děti vzpamatovaly a opět si vytvořily pár šancí, ale bohužel už jsme proměnili jen jednu jedinou, a to těsně před koncem zápasu, což na otočení zápasu nestačilo.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Zhodnocení finálového dne:
"Po zápasech jsem byl velmi zklamaný. Myslel jsem si, že máme na medaile. Důvodem zklamání je hlavně to, že i ještě teď si myslím, že jsme nějakou medaili dovézt mohli. Ovšem vyhrává ten, kdo dá více košů, a to my jsme v rozhodujících okamžicích zápasů nedokázali. Neproměnili jsme naše šance a soupeř to naopak dokázal. Pozitivní stránkou věci je to, že máme možnost téměř ve stejné sestavě se příští sezónu o výsledek opět porvat - velmi bude záležet na tom, jak se k tomu postaví naše děti - ale aspoň za sebe můžu slíbit, že budou mít maximální podporu z naší strany. Tento finálový den mi jasně ukázal, že jdeme správným směrem a že čím dříve se s dětmi začne, tak tím lépe. A i když je před námi ještě spousta práce, tak ani toto zjištění není tak špatné - jsem díky tomu opět tvrdě na zemi a vím, že nic nepřijde snadno a rychle. Úplně nakonec musím napsat velký dík Gábě, Miňovi a Šukovi, kteří se během sezóny o tyto děti hlavně strali a dávali jim velkou část svého umu a zkušeností."

Konečné pořadí ligy starších žáků v sezóně 2009/2010:
1. Náchod
2. Bělá pod Bezdězem
3. Brno
4. Prostějov
5. Moravská Třebová
6. Havířov

hlavu vzhůru

je to sice bramborová, ale rozhodlo jen a jen sportovní štěstí...příští rok máte šanci na repete a budete silnější!i tak gratuluji ke 4. místu v ČR

Z11 (bez ověření) – Ne, 25/04/2010 – 19:53

I mě totrochu mrzelo,

I mě totrochu mrzelo, protože opravdu chybělo jen trochu a mohli jsme být ve finále, ale Bělá byla lepší a zaslouženě hrála o titul. Máme však mladý tým a příští rok do toho půjdeme znovu! A navíc, další hráči budou sbírat zkušenosti s dorostenci.
I já slibuju, že budu příští rok poskytovat všem žákům maximální potvoru...ééé...podporu :)

mauh (bez ověření) – Ne, 25/04/2010 – 20:53

Bojovali jste a to se cení!

Bojovali jste a to se cení! A navíc jste byli rozhodně nejmladší tým, takže toho máte hodně před sebou. Teď pokračovat v trénincích, udržet partu ... a úspěchy vás neminou!!!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 25/04/2010 – 21:28

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

... tady

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 30/04/2010 – 00:25
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i