Ze Znojma bez bodu

Jan Mynařík – Ne, 05/12/2010 – 22:02

Neděle 5. prosince nebyla ve Znojmě ve znamení ledového vína, jak by se při pohledu na teploměr mohlo zdát, ale ve znamení korfbalu, když na jih Moravy zavítal tým SK RG Prostějov. Hanáci ale na dobře střílející Znojmo nestačili a dvakrát ve 4. kole České korfbalové extraligy podlehli.

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 26:17 (15:10)
Rozhodčí: hlavní Báder, čárový Pernica

Snaha Hanáků nastoupit s agresivní obranou Znojemských hráčů ztroskotala hned v úvodu utkání na úspěšných průnicích na dvojtakty. Naštěstí pro Prostějov se dařilo i v útoku a utkání bylo vyrovnané až do 24. minuty, kdy na stav 9:9 dorovnal svým prvním extraligovým zásahem Lužný, nováček v základní sestavě SK RG. Pak ale přišla slabší pětiminutovka hráčů Prostějova, čehož domácí využili a do druhého dějství si připravili pětibodové vedení - 15:10 po poločase z pohledu Znojma.

Po přestávce hosté snížili na 12:15, ale po oddechovém čase Jihomoravanů se opět rozběhl znojemský stroj na koše a šňůra 7:1 v rozmezí 36. až 46. minuty jasně rozhodl o výsledku utkání - 22:14 pro Znojmo čtvrthodinu před koncem. Poté se hra opět vyrovnala, což na korigování výsledku samozřejmě nestačilo a bylo jasné, že z tohoto utkání si SK RG body neodveze.

Sestava a koše: Sequensová 4, Šnévajs 3, Tichý 3, Lešanská 2, Nasadilová 2, Koldová 1 (43. Planičková 1), Lužný 1, Snášel

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 24:18 (12:9)
Rozhodčí: hlavní Báder, čárový Pernica

Znojemští si do zápasu ponechali vynikající střelbu z prvního střetnutí, zatímco hostům z Prostějova se nedařilo a prohrávali tak ve 12. minutě už 0:6. Poté se trefili konečně i Hanáci započali poměrně úspěšnou stíhací jízdu. Když minutu před přestávkou přidával koš z dálky Konečný, bylo to již přijatelných 9:12 z pohledu Prostějova.

Na počátku druhé půle se podařilo ještě snížit na 10:12 po faulu na Šnévajse, ale pak se již domácí začali opět vzdalovat, zejména zásluhou velmi dobré střelby z pole. Po řadě zásahů na obou stranách zápas nakonec skončil prohrou Prostějova 18:24.

Sestava a koše: Tichý 6, Konečný 4 (44. Lužný), Šnévajs 3, Snášel 1, Koldová 1 (53. Zelinková), Lešanská 1, Nasadilová 1, Sequensová 1

Slovo kouče Jana Mynaříka: "Bez dvou opor, Bednáře a Uherky, dostali příležitost mladí Tichý a Lužný a podali vynikající výkony. Zatímco Honza Tichý zúročil své zkušenosti z mnoha extraligových startů a stal se nejlepším střelcem, Martin Lužný svoji čtyřku podržel zejména na doskoku a získával cenné zkušenosti do dalších extraligových utkání. S výsledky samozřejmě nemohu být spokojen, ale počet obdržených košů na naší straně byl hlavním problémem. V úvodu prvního utkání to pramenilo z příliš riskantního bránění a úniků hráčů Znojma na dvojtakty, ve zbytku zápasu a celé druhé utkání pak z vynikající střelby domácích z velké vzdálenosti. Výsledkově neprožíváme nejsilnější období, ale rozhodně nic nevzdáváme a pokusíme se to zlomit!"

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i