Překvapení se nekonalo

Martin Uherka – Po, 13/12/2010 – 13:23

V Kolíně se nevyhrává lehce - spíš naopak. O tom se mohli v sobotu přesvědčit dorostenci v dvojutkání s domácím celkem. I když byly začátky obou zápasů vyrovnané, Vembloudi potvrdili svoji kvalitu a zkušenosti. Na úspěch proti tomuto celku si musíme ještě nějaký čas počkat. A zatím samozřejmě pořádně trénovat.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 24:9 (9:6)

Úvod utkání se nesl přesně v duchu střetnutí dvou sousedů v tabulce - obě družstva nastoupila velmi koncentrovaně a vědoma si silných stránek protihráčů. Až do dvacáte minuty se celky přetahovaly o těsné vedení, které však do konce poločasu získali domácí o tři koše. Celých deset minut jsme nedokázali přesně zamířit. Navíc se v naší hře objevovaly stále častěji nepřesnosti - střely bez doskoku, špatné přihrávky do rukou připravených obránců, vypršení časového limitu... Ani po přestávce jsme nenašli recept na zlepšení našeho výkonu a naše střelecká neschopnost trvala dalších patnáct minut. Za tuto dobu si Kolín nastřílel drtivý rozdíl dvanácti košů a ukázal, co nám ještě chybí do mistrovských kvalit. Zbytek střetnutí se pouze dohrával na určení výsledného skóre.

Sestava a koše:
Ambrosová (40' Drábková), Komárek 2, Tichý 2, Zelinková 2
Borsiczká (40' Rajsiglová), Lužný, Marek T. 3 (40' Marek M.)

VKC Kolín - SK RG Prostějov 18:16 (10:7)

Do druhého utkání jsme nastoupili se změněnnou sestavou a vědomím, že soupeři chybí výborná Terka Paďouková (i když Barča Planičková ji v prvním utkání bránila opravdu skvěle). Opět probíhala počáteční přetahovaná o těsné vedení, ale po přibližně patnácti minutách došlo k něšťastné události - jedna domácí hráčka si podvrtnula kotník a musela odstoupit ze hřiště. Protože na lavičce již nebyl nikdo, kdo by ji nahradil, odehrál Kolín zbytek utkání v sedmi. Tato "výhoda" bývá vždy ošidná - trojice může v obraně víc riskovat, protože může jen získat oproti situaci, kdy odevzdaně čeká na zásahy soupeře. Nám se navíc nedařilo organizovat pohyb útočníků tak, abychom minimalizovali možnosti obrany získat míč. Často jsme tak ztráceli míče po první střele i přes převahu pod košem. Náskok tří košů, nastřádaný krátce po zranění hráčky, udržoval Kolín až do konce. V jednu chvíli dokonce vedl 17:11. Přes naše zvýšené úsilí se nám nepodařilo víc, než stáhnout rozdíl na dvoubodový.
Nezbývá než pogratulovat soupeři za bojovný výkon a zamyslet se nad naším vlastním.

Sestava a koše:
Ambrosová, Borsiczká 2, Marek T. 4, Tichý 4
Lužný, Marek M., Planičková 5, Zelinková 1

I když možná někteří překvapeně zvednou obočí, když prohlásím, že jsme mohli vyhrát, je tomu tak. Samozřejmě je tam jedno velké ale - ALE museli bychom udržet koncentraci na hru z prvních minut obou utkání. Problém nebyl v obraně, protože proti tak kvalitnímu soupeři nemůžeme počítat s tím, že výsledek ubráníme. Naprosto jsme selhali v útočné fázi - chyběl nám klid nejen v zakončení, ale hlavně kvalitní finální přihrávky. Chvílemi pak i domácí trenér nevěřícně kroutil hlavou, co všechno je možné neproměnit a ohleduplně říkal, že mají nehorázné štěstí. Tomu se ale musí jít naproti a my jsme v sobotu hráli, jako bychom bloudili v mlze.

"Pěkny zápasy"

...takže ti Milan Čejků mohl po zápase říct:"Ale byly to pěkný zápasy, viď!"

Sorry, jen narážím na to, že jsem letos s mladšími žáky dopadl v Kolíně stejně jako vy nyní a dostalo se mi od kouče Kolína této povzbudívé věty (viz výše), za kterou bych střílel! :-)

Nezbývá, než jim to doma vrátit....

David Konečný – Po, 13/12/2010 – 17:37

to ani ne...

z naší strany to moc pěkný zápasy nebyly, jednoduše se vůbec nedařilo. To je ale spíš záležitost pro psychologa. Doufám, že ptenská kola zanechala trochu povzbuzení do příště :))

mauh (bez ověření) – Po, 13/12/2010 – 23:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i