Domácí naprosto vyhořeli

Martin Uherka – Ne, 19/12/2010 – 20:28

V předvánoční atmosféře se uzavřela první polovina základní části České korfbalové extraligy. Domácí chtěli vylepšit letošní neradostnou bilanci proti těžkému soupeři - lídru tabulky z Českých Budějovic. Ani tentokrát však nedokázali najít střeleckou formu a po právu utrpěli dvě porážky.

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 10:17 (2:10)

Domácím naprosto nevyšel úvod utkání - vůbec neplnili taktické pokyny a nedokázali správně reagovat na agresivní obranu Budějovických. Hosté oproti tomu útočili s přehledem a krok za krokem se vzdalovali bezzubému domácímu celku. V poločase jasné vedení a hlavně herní projev obou týmů jednoznačně určil vítěze prvního střetnutí. Po poločasových střídáních se herní kvalita Prostějova zvýšila, ale hosté bez potíží kontrolovali vývoj utkání a také nechali hráče širšího kádru nabírat cenné zkušenosti. Vyrovnaný výkon druhého poločasu dal alespoň trochu zapomenout na špatný první poločas.

Sestava a koše: Nasadilová 2, Tichý 2, Bednář 1, Koldová 1 (25. Planičková 1), Lešanská 1, Šnévajs 1 (45. Lužný), Sequensová (45. Zelinková), Snášel (31. Uherka 1)

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 14:20 (4:10)

Do druhého utkání vstoupili domácí s pozměněnou sestavou mnohem lépe, ale srážela je střelecká nemohoucnost. Vypracované šance končily mimo obroučku a hosté opět získali bezpečné vedení několika košů. I když se Prostějovu zakrátko podařilo najít hledanou střeleckou formu (skvěle se dařilo hlavně Tichému), nedokázali se dostat na dostřel. Vývoj hry poznamenalo i zranění kotníku domácího Bednáře v závěru první půle. S postupujícím časem se dohry všech účastníků vnášela únava a koše padaly většinou po chybách obrany. Několik desítek diváků mohlo zatleskat pěkným herním kombinacím domácího celku, který udržel krok s hosty alespoň v druhém poločase. Na výhru to však ani zdaleka nestačilo.

Sestava a koše: Tichý 7, Lešanská 2, Šnévajs 2, Uherka 2, Planičková 1, Bednář (25. Lužný), Nasadilová, Sequensová

Slovo trenéra Jana Mynaříka: "Opět jsme pohořeli v úspěšnosti zakončení a v útočném doskoku, kdy jsme chybějícím pohybem dovolili stahovat se pod koš a sbírat naše neúspěšné střely. Bodový půst pokračuje, pokusíme se jej přerušit po sváteční pauze, kdy v neděli 9. ledna přivítáme Kolín."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i