Mladší žáci hráli v Brně - Áčko bodovalo naplno, Béčko hrálo dobře

David Konečný – So, 29/01/2011 – 19:31

V sobotu 29.1.2011 jsme se zúčastnili v Brně miniturnaje 5.kolo ligy mladších žáků. Náš oddíl reprezentovaly opět dva týmy, a to zkušenější děti, které hrají pod hlavičkou A-týmu a minižáci, kteří hrají jako B-tým mladších žáků. Našimi soupeři byly dva týmy z Brna a jeden z Českých Budějovic. Áčko v miniturnaji neztratilo ani bod a Béčko, které hrálo až na jednoho hráče v kompletní sestavě minižáků, sice nezískalo ani bod, ale rozhodně herně nezklamalo.

A-tým
Z důvodů chřipky a jiných zranění nám v sestavě chyběli dva chlapci ze základní sestavy, a tak Renča Havlová musela odehrát miniturnaj jako chlapec. I přes tuto herní "nevýhodu", jsme na turnaji neztratili ani bod a děti ukázaly, že už si ve svých hlavách zapamatovaly herní prvky, které s nimi od září této sezóny trénujeme. Hlavně se mi líbila relativně vysoká úspěšnost v zakončení - převážně střelba byla velmi dobrá. Nejtěsnější zápas jsme odehráli proti domácímu Brnu A, kdy nám dělali problémy hlavně rychlí chlapci z Brna - pravě v tomto zápase se citelně ukázala nepřítomnost našeho štírka Dana Štefáka. Ostatní zápasy už byly vesměs jasnou záležitostí, ale musím uznat, že i tým z Českých Budějovic udělal za ty 4 měsíce velký pokrok.

B-tým
Tento tým byl téměř vyloženě složen z minižáků, jen jedno děvče vždy bylo doplněné o dívku staršího věku. A ačkoliv minižáci neuhráli v Brně ani bod, tak předvedeným výkonem si získali sympatie nejen z naší strany. Na těchto dětech je vidět, že už z korfbalové abecedy pochytily hodně písmenek a jedinou, ale zásadní, nevýhodou jejich hry v kategorii maldších žáků jsou fyzické možnosti. Přece jen jsou to děti leckdy o dvě hlavy menší. Mezi minižáky se hlavně prosazovali Kačenka Veselá, Kuba Podhorný a Vojta Ošťádal, ale i ostatní "prďolové" mohli nasávat herní dovednosti, které potom budou moci uplatnit ve své hlavní věkové kategorii.

Naše výsledky:
Prostějov "A" - Brno "A" 6:3 (5:0)
Prostějov "A" - Brno "B" 19:2 (9:0)
Prostějov "A" - České Budějovice 15:3 (7:1)
Prostějov "B" - Brno "A" 2:12 (0:5)
Prostějov "B" - Brno "B" 2:9 (0:4)
Prostějov "B" - České Budějovice 3:13 (0:5)

Naši reprezentanti a vstřelené koše:
Šnajdr Petr - 12, Havlová Renata - 9, Křížková Pavla - 6, Hrobár Láďa - 6, Veselá Kačenka - 5, Volencová Eliška - 5, Podhorný Kuba - 2, Francová Gába - 2, Ošťádal Vojta - 1, Vlachová Kristýna, Miloš, Habáňová Terka, Foretová Kačka, Bartoš Johny, Wolker Lukáš.

Většinu jsem viděl a mohu

Většinu jsem viděl a mohu jenom doporučit! ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 31/01/2011 – 16:14
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i