Dorostenci mají jistotu bojů o medaile

Martin Uherka – Ne, 20/02/2011 – 18:29

Poslední kolo základní části České dorostenecké extraligy určilo "elitní" čtveřici, která se letos popere o nejcennější trofeje. S radostí můžeme fandit našim dorostencům, kteří si bezpečně zajistili vysněnou pozici v dnešním dvojutkání s Brnem.

KK Brno - SK RG Prostějov 9:22 (4:9)

Vítězství v prvním utkání by nám dalo jistotu třetího místa, a s tímto vědomím jsme také k zápasu přistoupili. Zpočátku jsme sice útočili poněkud naivně a podléhali tempu soupeře, ale brzo se naše hra dostala do správných kolejí. Útočné kombinace jednotlivých čtyřek stále častěji nacházely skuliny v obraně domácích a naopak naše obrana nutila soupeře k chybám a ztrátám míče. Jedinou drobnou výtkou v poločase tak byl nízký počet nastřílených košů.
Tento nedostatek jsme odstranili v druhé půli, kdy jsme nadobro zlomili odpor soupeře. To nám dovolilo poslat na hřiště všechny hráče širšího kádru, kteří dobře zapadli do rozjeté sestavy. I když první a poslední koš utkání vstřelili domácí, jednoznačnou výhrou jsme splnili první cíl sezóny a potěšili všech sedm našich věrných fanoušků.

Sestava a koše:
Borsiczká 2, Lužný 4 (52. min. Marek M.), Marek T. 4, Planičková 3 - Ambrosová 1 (47. min. Rajsiglová 1), Galíček 1 (45. min. Vyroubal), Tichý 5, Zelinková 1

KK Brno - SK RG Prostějov 16:17 (6:9)

Chtěli jsme vyhrát i druhé utkání, a proto jsme ponechali stejnou základní sestavu. Podobně jako v prvním střetnutí byly i tentokrát úvodní minuty vyrovnané. Nepodařilo se nám však odskočit na větší bodový rozdíl, protože asi na čtvrt hodiny jsme se zasekli v útoku a nebyli schopni úspěšně zakončit. Naštěstí nás držela obrana, která si hned po výměně spravila chuť rychlými zásahy - asi se těšili zpátky do obrany :). Brno však jakoby vycítilo naši nejistotu a šlo si pro vítězství. Krátce po zahájení druhé půle se náš náskok ztenčil a následně úplně zmizel. V tu chvíli začal boj, a to doslova - několikrát musela být hra přerušena kvůli tvrdému střetu dvou i více hráčů. Vše se však odehrávalo ve snaze získat míč nebo zabránit soupeře a pár vteřin oddechu pro "postiženého" to vždy urovnalo. Až do konce střetnutí jsme tahali za kratší konec. V něm jsme však odněkud vyškrábli poslední zbytky sil a dokázali Brno přetlačit. Infarktový závěr okořenila naše penalta dvě minuty před koncem, když už jsme byli na hřišti v sedmi - Míša si zranil ruku a musel odstoupit. Vystřídáno už bylo, ale trestný hod byl proměněný bez mrnutí střelcova oka (zato trenér mrkal o sto šest a sháněl si defibrilátor). Brněnský dvojtakt několik vteřin před koncem znamenal jen snížení na nejtěsnější možný rozdíl ve skóre - v náš prospěch!

Sestava a koše:
Borsiczká (31. min. Rajsiglová), Lužný (45. min. Marek M.), Marek T. 4, Planičková 5 - Ambrosová, Galíček 2 (31. min. Vyroubal 1), Tichý 3, Zelinková 2

Slovo trenéra: Dnes jsem byl velmi spokojený s nasazením a bojovností každého jednotlivce. Byli jsme si vědomi soupeřových kvalit a dovolím si tvrdit, že se hráčům podařilo je minimalizovat. V útoku jsme občas hledali správnou cestu k zakončení, ale vyplatila se nám trpělivost. Penalty a volné hody jsme dnes měli srmtící, jak by to mělo být. Pokud bych měl někoho za výkon výslovně jmenovat, tak to je zejména: Emmi, Niki, Verča, Kačka, Barča, Lužík, Tom, Míša, Saša, Peťa a Honza.
Rádi bychom ještě v dohrávce 6. kola se Znojmem 12.3. získali pár bodů, abychom si vylepšili pozici, ale to bude hodně těžké. Rozhodně to však zkusíme!

Jasně že to zkusime,

Jasně že to zkusime, ikdyž tam nebudu, tak vám budu držet palce a věřim, že mě potěši nějaká sms, kde bude napsany, porazili jsme je.

Honza (bez ověření) – Ne, 20/02/2011 – 18:40

Ještě chci dodat, že

Ještě chci dodat, že druhé utkání ukázalo naši vnitřní sílu. Nemám rád řeči o "štěstíčku" apod... štěstí přeje připraveným a šli jsme mu naproti. Každým vybojovaným míčem, každou dohranou situací. Překonali jsme několik krizí a šest bodů je rozhodně zasloužených - se vší úctou k Brnu.

Martin Uherka – Ne, 20/02/2011 – 19:09

bylo to parádní

líbilo se mi vaše nasazení ... a budu samozřejmě držet pěsti i dál ;-)

Jana Uherková – Ne, 20/02/2011 – 20:00

Jo, jo, jo! to se mi líbí!

Jo, jo, jo! to se mi líbí! :)
Gratuluju dorostenecké skvadře jakož i jejich trenérům ;) a přeju úspěšné (tj. vítězné) zbývající zápasy ...
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Ne, 20/02/2011 – 20:47

kolabs!

Jak trenér potřeboval defiblirátor to ja sem malem zkolaboval!! :DxD

Tomi (bez ověření) – Ne, 20/02/2011 – 20:55

Gratuluju!

Byla to zasloužená dvě vítězství a co víc, byla na to radost pohledět :-)

David Konečný – Ne, 20/02/2011 – 21:09

Gratulace nejvetsi!!.)

Gratulace nejvetsi!!.)

jita77 (bez ověření) – Ne, 20/02/2011 – 23:41
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i