Dorostenci si zajistili třetí místo!

Martin Uherka – Ne, 03/04/2011 – 21:53

V přímém souboji o třetí místo letošního ročníku ČDKE se naši dorostenci utkali s celkem KC Slavia Havířov. Vzhledem k sobotním výsledkům, ve kterých Kolín doma získal čtyři body, bylo složení finálové dvojice prakticky jisté a mimo naše možnosti. Chtěli jsme si zajistit třetí místo, k čemuž nám mohl stačit i bod.

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov 11:15 (5:6)

Kdo viděl první vzájemné utkání těchto dvou týmů, musel zažívat dejá-vu. Jako by mhla, halící naši cestu na místo uktání, zůstala v našich myslích i v utkání. Agresivní nátlaková obrana soupeře, směřovaná na zisk míče, nám dělala velké problémy. Místo jednoduchého využívání pohybu obránce jsme své protivníky jen stínovali a velmi těžko se dostávali do dobrých střeleckých pozic. Naštěstí jsme v obraně dělali jen minimum chyb a ne každá byla potrestána. Do poločasu jsme šli s hubeným náskokem 6:5.
Domácí se evidentně s pauzou vyrovnali lépe a záhy otočili skóre až na tříbodové vedení. Teprve pod hrozbou prohry jsme se dokázali dostat do herního stylu, který jsme měli využívat od začátku. V závěrečné čtvrthodině jsme dali koše buď z dvojtaktů, nebo z penalt. Přitom stačilo takto jednoduše využívat špatné postavení obránců od začátku, a mohli jsme odehrát celé utkání v klidu. I tak jsme si však tímto nesnadným a vydřeným vítězstvím zajistili bronzovou příčku.

Sestavy a koše:
Borsiczká 2, Lužný, Marek T. 3, Planičková 4
Ambrosová 1, Galíček (15. min Marek M.), Tichý 4, Zelinková 1

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov 15:14 (10:4)

S velmi omlazenou sestavou jsme si chtěli v druhém utkání vyzkoušet pravděpodobnou sestavu do příští sezóny, což je vždy nejlepší v soutěžním utkání. Jak se ukázalo, máme na čem pracovat, abychom příští rok byli konkurenceschopní, a ne jen do počtu. Největší problém je zatím uvolnění do zakončení, kvůli čemuž jsme ztratili hodně míčů po vypršení shot-clocku. Druhou slabinou byly hloupé chyb v obraně, a to i u zkušenějších hráčů - sedm košů jsme dostali po individuálních chybách jen v prvním poločase.
V přestávce jsme vystřídali uběhané zkušené za čerstvější zkušené a zkusili vylepšit nelichotivé skóre. Role se tentokrát obrátily a byli jsme to my, kdo diktoval tempo hry. Příliš dlouho jsme však hledali nejjednodušší cestu do koše. Ve velmi dramatickém závěru jsme nakonec prohráli rozdílem jediného koše, ale stíhací jízda druhou půlí rozhodně potěšila hrstku našich věrných fanoušků.

Sestava a koše:
Borsiczká 1, Drábková 2, Marek T. 2 (31. min Lužný 1), Vyroubal 1
Ambrosová 1 (31. min Planičková 1), Galíček (31. min Tichý 1), Marek M. 1, Rajsiglová (31. min Zelinková 3)

Za dnešek musím nejvíc pochválit Míšu Marka, který se výborně chopil své šance a korunoval ji svým prvním letošním košem. I ostaní hráči širšího kádru ukázali, že mají čím přispět ke kvalitě hry a jsou příslibem do dalších let.
Nám se letos povedlo dosáhnout hlavního cíle - zisku medaile. O cennější kov jsme se připravili sami neproměňováním šancí v důležitých zápasech v průběhu celé sezóny. K uzavření sezóny nám zbývá odehrát utkání ve Znojmě, které s největší pravděpodobností pojmeme jako přípravu na novou sezónu. Nasadíme podobně omlazenou sestavu jako v dnešním druhém utkání, ve které se budou prostřídávat zkušení hráči.
Do příštího roku vstoupíme s mladým týmem, který by se měl hlavně sehrát. Zopakování účasti v elitní čtyřce bude hodně těžké, ale ne nemožné. To bych stanovil jako hlavní úkol nadcházejícího ročníku. Všem pěti nejstarším hráčům současné sestavy můžeme popřát hodně úspěchů na maturitu a v přijímacích zkouškách a budeme se těšit v seniorských týmech na mladou krev.

Velký úspěch ... to se

Velký úspěch ... to se musí řádně oslavit!!! :-) Gratuluju!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 04/04/2011 – 08:22

Super-gratulace!

Takže první letošní medaile je na světe! Jinak nevidím důvod, proč příští rok vše neobhájit - vím, že velká část týmu odejde, ale ti mladší zase o rok zestárnou a získají další zkušenosti - bude to těžké, ale nevěřit je hřích :-)

David Konečný – Po, 04/04/2011 – 13:28

trocha historie

Gratuluji dorostencům k medaili. Je to veliký úspěch v historii klubu, protože se jedná o teprve třetí medailové umístění našich dorostenců. Letošní dorostenecký tým se bronzovým umístěním vyrovnal silnému ročníku ze sezóny 1999/2000. Snad nebudeme příště na medaili čekat dalších 10 let...

Z11 (bez ověření) – Po, 04/04/2011 – 14:27

Gratulace...

Gratulujeme k zisku bronzu a to víc cennější, že byl dosažen s omlazeným kádrem...
Už se těším na další ročník ligy...

PS:
No a oslava přece bude...

PM (bez ověření) – Po, 04/04/2011 – 14:42

Jako budoucí kapitánka

Jako budoucí kapitánka dorosteneckého týmu (sorry Tomášku ) děkuji za tu kapku důvěry, kterou nám již teď věnujete, a slibuji, že se alespoň pokusíme udržet dorosteneckou hru na úrovni.

Kate Drápek (bez ověření) – Po, 04/04/2011 – 17:16

:))

už si připrav kapitánské céčko do Znojma, ať si začneš zvykat :))

Martin Uherka – Po, 04/04/2011 – 21:19

já ti půjčim to céčko

já ti půjčim to céčko chceš?? :)

tomi (bez ověření) – Čt, 07/04/2011 – 07:09

a kdy...

A kdy se jede do Znojma...???

PM (bez ověření) – Čt, 07/04/2011 – 12:32
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i