Starším žákům bod proti Náchodu k lepší pozici před play off nepomohl

David Konečný – So, 30/04/2011 – 18:01

Přesto se 30.4.2011 v Náchodě přepisovaly novodobé dějiny. Je to vůbec první bodový zisk v posledních letech v kategorii starších žáků proti tomuto soupeři. Skóre Náchod - Prostějov "A" 12:12 (6:4) napovídá, že se jednalo opět o kvalitní a vyrovnané utkání těchto soupeřů. Náš druhý tým s Náchodem prohrál 1:9.

Do Náchoda mělo dorazit mimo náš tým i družstvo z Děčína, ovšem to se den před konáním miniturnaje omluvilo a nedorazilo. Takže všechny vzájemné zápasy s Děčínem byly kontumovány. Naprosto skvělou zprávou pro náš oddíl je to, že do Náchoda jsme cestovali s 15-ti hráči (8 děvčat a 7 kluků – chyběl jen Láďa Hrobár), takže máme k dispozici celkem 16 hráčů v kategorii starších žáků, kteří umí základy korfbalu.

Náchod – Prostějov „B“ 9:1 (4:0)
Sestava a koše: Vyroubal - 1, Šnajdr, Rieger, Marek M. (Štefák), Křížková, Šnajdrová, Francová, Volencová

V tomto zápase už prakticky o nic nešlo a my jsme v něm mohli leda překvapit. To se nakonec nestalo, ale podle mého názoru je výsledek 1:9 pro náš druhý výběr starších žáků lichotivý - vždyť ostatní týmy v lize dostávaly během sezóny větší výprasky od Náchoda. Pokud uzavřu účinkování naší žákovské rezervy v kategorii starších žáků pro letošní rok, tak si myslím, že 4.místo po základní části je velmi krásný výsledek!

Náchod – Prostějov „A“ 12:12 (6:4)
Sestava a koše: Marek T. - 3, Galíček - 3, Marek M. - 2, Štefák - 1, Ambrosová - 1, Havlová - 1, Rajsiglová, Štefáková (Křížková – 1)

Variant a kombinací pro to, jak různě může s výsledným postavením obou týmů v tabulce zahýbat různé skóre tohoto zápasu bylo dost a dost. A tak se hrálo naplno hned od začátku bez jakýchkoliv kalkulací nad výsledek. Do vedení se dostal Náchod, ale o srovnání se postaral střelou z dálky Dan Štefák. A podobný průběh ve skóre pokračoval po celý zbytek utkání – stále jsme museli dotahovat náskok soupeře. Náchod držela ve hře Denisa Kolářová, z naší strany to byla zase vyrovnaná kolektivní hra. Zápas měl velmi svižný ráz a kvalitu. Ve druhém poločase se ovšem soupeři podařilo pár střel z dálky a skóre se posunulo na průběžný výsledek 8:12 v náš neprospěch. A právě v tomto okamžiku se projevila síla našich dětí, kteří za 5 minut výsledek srovnali na konečných 12:12. V těchto vyrovnaných zápasech rozhodují maličkosti a nás snad jen může mrzet to, že jsme opět neproměnili pár jistých šancí na vstřelení koše. Výsledek 12:12 v konečném zúčtování znamená naše 3.místo po základní části a velmi pravděpodobně za 14 dní semifinálové kolo ve Znojmě proti domácím. Bude to těžké, ale už se nám tam letos jednou podařilo zvítězit, takže proč to nezopakovat – tým na to rozhodně máme!

Pěkné, pěkné ... Znojmo

Pěkné, pěkné ... Znojmo zvládnem a jdeme do finále!! Držím palce!!!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 01/05/2011 – 21:53

Jste skvělí...

Jste skvělí a gratuluji k výsledku a prvním bodům na jejich půdě.... Mrzí ně, že nemůžu být s Vámi a fanděním podpořit... A být u toho...
Udělám vše pro to,abych do toho Znojma jel... a fandil...

Petr Marek (bez ověření) – Ne, 01/05/2011 – 21:55
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i