2. kolo s předehrávkou napůl úspěšně

Martin Uherka – Ne, 16/10/2011 – 13:00

V nádherném nedělním počasí, kdy je nejlepší užívat si venku slunce, a v čase, kdy rozumní lidé spí, jsme se sešli k odehrání dalších utkání České dorostenecké korfbalové extraligy. Se soupeřem z Havířova jsme se dohodli na spojení 2. a 6. kola, abychom nemuseli cestovat kvůli jednomu utkání.

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 19:12 (7:7)

V poněkud ospalém úvodu jsme soupeři přenechali iniciativu a po deseti minutách jsme museli dohánět ztrátu 1:4. To se nám povedlo až v závěru prvního poločasu, kdy jsme po sérii dvojtaktů získali vedení na svou stranu. Po střele z velké dálky však soupeř stihnul vyrovnat chvíli před koncem poločasu.
Po ujasnění si, jak chceme na soupeře hrát, jsme začali druhou polovinu utkání mnohem lépe a drželi jsme vývoj utkání ve svých rukou. Na každý koš soupeře jsme odpověděli dvěma našimi zásahy a snad jen netrpělivost v zakončení nesplnila divácké přání po zaokrouhlení skóre na dvacet.

Sestavy a koše:
Drábková 1 (46. min. Rajsiglová), Galíček 5, Havlová 1, Marek M.
Ambrosová 3, Křížková 2, Marek T. 3, Vyroubal 3

KC Slavia Havířov - SK RG Prostějov 14:13 (5:6)

Druhé utkání, původně planované na 6. kolo, jsme po dohodě se soupeřem rovněž sehráli v neděli. Oba celky drobně pozměnily sestavy, ale jinak se utkání vyvíjelo velmi podobně, jako předchozí střetnutí. Opět jsme tahali za kratší konec a až před koncem poločasu jsme dokázali získat těsné vedení 6:5. I po změně stran jsme asi deset minut hráli celkem koncentrovaně, ale pak nás zvýšené úsilí soupeře dostalo pod tlak. Nedokázali jsme se uklidnit a zjednodušit hru, často jsme ztráceli míč po vypršení časového limitu na střelu. I když se nám podařilo ještě jednou vyrovnat skóre, byl to nakonec soupeř z Havířova, který si i za nasazení a lepší střelbu z dálky zaslouženě odvezl všechny tři body za nejtěsnější výhru.

Sestavy a koše:
Galíček 3, Havlová 3, Marek M. (35. min. Marek T.), Rajsiglová 2
Ambrosová 3, Křížková 2, Šnajdr, Vyroubal

Dnes se ukázaly dvě věci - dokážeme využívat obranné chyby soupeře a jednoduše skórovat z dvojtaktů. Ovšem když nás soupeř nenechá hrát jako ve starších žácích, nemáme jednoduchou alternativu. Resp. my ji máme, ale dnes jsme ji nedokázali zahrát a využít - a to hlavně v druhém zápase. Na většině hráčů bylo vidět, že příliš často hledají asistenta a nevidí další možnosti hry. Stále stejné útoky soupeř snadno bránil a nakonec jsme nedokázali uhrát aspoň bod a mít tak šanci zkusit štěstí v prodloužení. Vzhledem k tomu, že v druhém utkání nastoupili pouze hráči ve věkové kategorii starších žáků, však můžeme tak těsný výsledek brát jako dílčí úspěch. Rozhodně jsme nabrali neocenitelné zkušenosti do dalších let.

Fakt škoda...

Je fakt škoda, že nedotáhli i ten 2.zápas do vítězného konce... ale vůbec se jim nedařilo - střelecky z dálky... Je také škoda, že tzv. "opory" byly nachlazené, či jim to nešlo ...a bylo to vidět...
Ale zahráli ostatní a to se mi líbilo...
Už se těším na další "mach"...

Mařkovi (bez ověření) – Út, 18/10/2011 – 09:55
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i