Dorostenci jednoznačně dominovali

Martin Uherka – Po, 21/11/2011 – 08:45

V nedělních utkáních 3. kola dorostenecké soutěže jsme hostili týmy z Brna a z Náchoda. Tato utkání mohla hodně napovědět, do jaké části tabulky bychom měli v letošním ročníku patřit. Podle nadpisu asi už tušíte, jak to dopadlo...

SK RG Prostějov - KC Náchod Plhov 13:6 (9:2)

Vzhledem k faktu, že oba týmy jsou z větší části složeny ze starších žáků, očekávali jsme podobně vyrovnané utkání, jaké jsme viděli ve střetnutí obou týmů v lize starších žáků. Samotný úvod, ve kterém jsme ztratili míč hned třetí přihrávkou, sice diváky moc nenadchl, ale pak se začala předvádět naše drtivá obrana. Soupeř poprvé skóroval až v 19. minutě a do poločasu dokázal znovu přesně zamířit už jen jednou. Nebýt obrovského trápení jedné naší čtveřice v útoku, mohl být bodový rozdíl dvouciferný. Nedokázali jsme však i přes několik změn v taktice správně reagovat na velmi těsnou obranu soupeře a nechávali se vytlačit daleko od koše. Nicméně, v obraně jsme nikoho nenechali na pochybách, že náskok z první půle už Náchod nedožene.

Za obranu musím pochválit všechny a speciálně zmíním Renču Havlovou, která si výborně poradila s Denisou Kolářovou a dovolila jí pouze dva koše. Za útok chválím Míšu Marka, který v trápící se čtveřici dokázal několikrát nekompromisně zakončit dobře rozehrané útoky a pomohl udržovat naše vysoké vedení.

Sestava a koše:
Ambrosová 1, Křížková 2, Marek T. 2, Vyroubal 2
Galíček 1 (39. minuta Šnajdr 1), Havlová, Marek M. 3, Drábková 1 (31. minuta Francová)

Ve vloženém utkání mezi KK Brno a KC Náchod Plhov předvedly oba celky napínavou podívanou - Náchod se dostal krátce po poločasu do vedení 12:5, ale Brno s maximálním úsilím úspěšně stahovalo náskok a dostalo se na odstup dvou košů. Tento rozdíl však Náchod dokázal udržet a v atraktivním zápase získal cenné vítězství. Nejlepší střelci - Jan Šedý 6, Denisa Kolářová 7.

SK RG Prostějov - KK Brno 23:10 (9:5)

Ačkoliv výsledek hovoří jasně, utkání bylo dlouho vyrovnané a hlavně jsme měli v paměti průběh předchozího střetnutí, kdy Brno takřka obrátilo průběh na pohled jasného zápasu.
Očekávali jsme nesnadný zápas, než jakým bylo utkání s Náchodem. To se plnilo až do 25. minuty, ve které jsme za stavu 6:5 dali tři koše a soupeře už do přestávky k ničemu nepustili. Opět jsme v obraně soupeře nutili k chybám a často jsme získali míč po první střele, nebo dokonce Brno vůbec nevystřelilo. Po deseti minutách druhého poločasu si za stavu 13:6 vzal soupeř oddechový čas, ale ani po něm nenašel recept na naše obránce. Na každý koš hostů jsme odpovídali dvěma přesnými zásahy. V místy až exhibičním výkonu jsme dospěli k zaslouženě vysokému vítězství, na kterém se podíleli všichni jak v obraně, tak přesnými zásahy v útoku. Honza Šedý nám sice nastřílel 6 košů, ale zůstal v dresu Brna osamocený a na každý zásah se dost nadřel.

Sestava a koše:
Ambrosová 2, Křížková 2, Marek T. 4, Vyroubal 6
Galíček 2, Havlová 4, Marek M. 1, Rajsiglová 2

Byla opravdu radost sledovat, jak naši hráči dokážou v útoku pestře využívat všech možností, které se učí na tréninku. A obrana byla chvílemi neuvěřitelná - všichni bojovali o každý jen trochu volný míč, naše holky na doskoku dokonce i skákaly a naši kluci vychytali kvantum přihrávek. Pokud chcete vědět, koho bych jmenovitě pochválil, podívejte se na sestavu, protože si to všichni zaslouží. Ale co předváděl Saša Vyroubal, ani nedokážu pojmenovat, ovšem divákům se to moc líbilo - a mě taky. Začínám být velmi zvědavý, jak si povedeme příště, kdy nás čekají favoriti soutěže - Kolín a Znojmo.

Paráda, škoda že jsem tam

Paráda, škoda že jsem tam nemohla být... :( Moc gratuluju!! :)

Sekva (bez ověření) – Po, 21/11/2011 – 11:59

Kolín a Znojmo ...

Hráli jste moc dobře a pokud budete dál takto poctivě trénovat, tak to bude ještě lepší! Rozhodně je pořád dost věcí, na kterých se dá pracovat. A co se týká dalších soupeřů, tak jen stručně fakta z letošních zápasů Kolína a Znojma "A" (v závorce je vždy náš výsledek se stejným soupeřem): Kolín - Brno 27:17 (23:10), Kolín - Znojmo "B" 22:12 (16:15), Znojmo "A" - Brno 19:10 (24:10), Znojmo "A" - Náchod 24:14 (13:6), Znojmo "A" - České Budějovice 24:12 (20:7) ... výsledky jsou téměř rovnocenné, takže rozhodně je na čase, abychom tyto dva doposud neohrožené týmy minimálně potrápili!

David Konečný – Po, 21/11/2011 – 15:07

Paráda...

Musím říct, že to byla velká paráda... Všichni bojovali, dřeli a bavilo je to... Každý hrál na svoje maximum a bylo to vidět...
Ale jsem rád, že jste vyzdvihli Sašu... Famozně zahrál a co toho posbíral.... včetně vychytaných přihrávek...
Ať to takhle všem vydrží a Znojmo bude mít kvalitního soupeře při boji o zlato...

mařkovi (bez ověření) – Út, 22/11/2011 – 17:38
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i