Dorostenci si vylepšili pozici pro semifinále

Martin Uherka – Ne, 25/03/2012 – 22:57

V posledním kole se v naší hale střetnuly tři celky, které měly jistotu postupu do play off. I když celkem o nic nešlo, my jsme si mohli ziskem alespoň jednoho bodu zajistit třetí příčku po základní části. Jak vše dopadlo a kdo se nejvíc radoval, se dozvíte v článku.

SK RG Prostějov - TJ Znojmo MS YMCA 13:14 (5:9)

Hosté od začátku těžili z převahy na doskoku a technické vyspělosti zejména chlapecké poloviny družstva. I když jsme drželi krok v úspěšnosti z dvojtaktů, Znojmo dokázalo přidat i čtyři koše z dálky, které určily poločasový stav. Když pak ve 35. minutě košem z krátké vzdálenosti Znojmo zvýšilo na 12:6 ve svůj prospěch, zdálo se, že si dokráčí pro jednoduché vítězství. Tři rychlé koše nám však vrátily naději a začaly dramatickou závěrečnou patnáctiminutovku. Vyrovnání v 58. minutě bylo skvělé, ale vždy je nejisté. Nedokázali jsme odolat tlaku hostů a nabídnutou penaltu soupeř s ledovým klidem využil. Odpověď už jsme ve zbývajících desítkách vteřin nenašli.
Sestava a koše:
Ambrosová 1 (35. min. Rajsiglová), Drábková 3, Marek T. 3, Vyroubal 1
Galíček 1, Havlová 3, Křížková (31. min. Francová 1), Marek M.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 30:21 (13:9)

Věděli jsme, že pokud chceme být třetí, musíme v tomto utkání získat alespoň jeden bod. To, co přišlo v prvních dvou minutách, čekal málokdo - rychlé vedení 4:0, do desáté minuty navýšené na 9:2. I když jsme se do přestávky nevyvarovali ztrát koncentrace a občas jsme zbytečně opouštěli úspěšnou taktiku, vedení o čtyři koše vypadalo slibně. Dalších dvacet minut probíhal střelecký souboj, ve kterém oba celky navýšily své skóre o jedenáct úspěšných zásahů. V závěru utkání jsme však dokázali udržet přesnou mušku a potěšili přihlížející diváky vítězstvím nad úřadujícím mistrem.

Sestava a koše:
Ambrosová 2, Drábková 2, Marek T. 9, Vyroubal 1
Galíček 3, Havlová 4, Francová 5, Marek M. 4

Mám velkou radost z toho, co jsem za obě utkání viděl. I když se občas útok nepovedl, základ jsme hráli pořád stejně - aktivní pohyb, pestrá škála zakončení a využívání chyb v obraně. Všichni hráči se prosadili střelecky, i když v druhém zápasu vyčnívá devět zásahů Toma Marka. Samozřejmě bych to nebyl já, kdybych neměl poznámky, na čem musíme dál pracovat. V tuto chvíli však děkuji všem za jejich skvělý výkon a budeme se připravovat na semifinále proti Kolínu - snad se stejně dobrým koncem…

Dobrý pocit z nedělních

Dobrý pocit z nedělních zápasů. To bude tím jarem..

Drapek (bez ověření) – Po, 26/03/2012 – 07:23

Ale ... mooooc pěkné!

Ale ... mooooc pěkné! Gratulace! :-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 26/03/2012 – 12:22
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i