Jen krůček od finále...

Martin Uherka – Po, 30/04/2012 – 09:31

S cílem pokusit se zvrátit neúspěšný výsledek prvního semifinále odjeli dorostenci v neděli 29.4. do Kolína i s podporou několika fanoušků. Po velmi dramatickém průběhu jsme nakonec museli gratulovat soupeři k zaslouženému postupu do finále.

VKC Kolín - SK RG Prostějov 18:22 (10:5)

Po vyrovnaném začátku jsme začali poněkud ztrácet kontakt, hlavně kvůli horšímu pohybu. Naše útoky byly snadno čitelné a často končily špatnou přihrávkou, v lepším případě po první střele. Do poločasu jsme odcházeli s pětibodovýou ztrátou.
Poločasová rozprava evidentně pomohla, protože jsme se šňůrou pěti košů vrátili do zápasu. Přetahovaná o nejtěsnější vedení pokračovala do 50. minuty. V té chvíli jsme se několika výbornými útoky odthrli na rozdíl tří košů a v poslední pětiminutovce tento odstup udrželi. Splnili jsme si dílčí cíl a čekalo nás klíčové utkání o postup do finále.

Sestava a koše:
Ambrosová 1, Galíček 2, Marek M. 2, Rajsiglová (31. min Křížková 2)
Francová 2, Havlová 4, Marek T. 7, Vyroubal 2

Průběh utkání:
2:0 - 3:1 - 3:3 - 7:4 - 10:5 --- 10:10 - 11:13 - 14:13 - 15:18 - 17:21 - 18:22

VKC Kolín - SK RG Prostějov 16:13 (8:5)

Rozhodující střetnutí začínalo podobně, jako předchozí duel. Naše útoky bohužel nenavázaly na skvělé představení z předchozích okamžiků, a tak si domácí drželi dvou až tříbodový rozdíl až do poločasu.
I tentokrát jsme se dokázali nabudit a smazat odstup soupeře. S ubíhajícím časem vzrůstalo napětí a projevy emocí - takový souboj o finále nehrajete každý den. Z přemíry snahy vyplývaly chyby na obou stranách, které však zůstávaly často nepotrestány. Pět minut před koncem dostal náš hráč žlutou kartu za svůj verbální projev. Během dvou minut dostal druhou - opět za komentář po velmi sporném odpískání volného hodu za kontakt u poloviny hřiště. V tu chvíli byla naše ztráta jednobodová. Domácí však volný hod proměnili a naše šance se přesunuly do roviny teorie a náklonosti štěstěny. Přes několik dobrých příležitostí jsme už nedokázali skórovat a Kolín ještě upravil výsledek na 16:13.

Sestava:
Ambrosová, Galíček, Křížková, Marek M. (58. min Šnajdr)
Francová, Havlová, Marek T., Vyroubal

Slovo trenéra:
Jsem hrdý na to, co všichni na hřišti předvedli. Totální ofenzivní smršť z druhého poločasu prvního střetnutí nemohla nikoho nechat chladným. Domácí však rozhodujících chvílích prokázali větší klid a taktickou vyspělost, na které naše nadšení a bojovnost nestačily.
I když jsme letos byli jen krok od účasti ve finále, tenhle tým má hodně před sebou - kromě jednoho jsou všichni ještě starší žáci. Za čtrnáct dní nás čeká souboj zklamaných semifinalistů a my chceme sezónu uzavřít vítězstvím.

Příští 3 sezóny jsou naše! :-)

Letos to sice nevyšlo nám, ale minimálně příští 3 sezóny nevyjdou nikomu jinému než nám!

David Konečný – Po, 30/04/2012 – 11:05

Přesně tak! Další sezony

Přesně tak! Další sezony Česko uvidí, co ještě nevidělo :-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 01/05/2012 – 00:05

Jasně...

Jasně, že jisté, že další ročníky budou v režii PV... Děcky vyzrají, fyzicky na tom budou líp, takže by rok 2012/2013 mohl být hodně úspěšný...
A fanoušci taky začnou jezdit... a fandit...
Takže dobře ukončit tento ročník, oslavit a začít parcovat pro rok příští...
Cíl je jasný..."Mistři"...!!!

mařkovi (bez ověření) – St, 02/05/2012 – 08:26
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i