Starší žáci uspěli v semifinále a budou hrát o zlato!

David Konečný – Ne, 06/05/2012 – 09:25

Díky vítězství po základní části si naši starší žáci vybojovali právo odehrát jednu ze dvou semifinálových skupin na domácí půdě (druhá semifinálová skupina se hrála v Náchodě ve složení Náchod, Kolín a Havířov). Za soupeře jim byli žáci Znojma a Moravské Třebové. Oba zápasy naše naděje vyhrály a zaslouženě postoupily do velkého finále, které se budou hrát 19.5. v Jaroměři s Náchodem.

Prostějov - Znojmo 12:9 (4:2)
Sestava a koše: Vyroubal - 2, Rieger (6. Šnajdr - 2), Havlová - 2, Křížková - 1; Galíček - 4, Marek M., Francová - 1, Rajsiglová.

Zápas byl po většinu času velmi vyrovnaný a napínavý. Znojmo dalo první koš i přesto, že do prvních velkých šancí se dostal tým Prostějova. Naštěstí vyrovnání zařídila Havlová bezpečně proměněnou penaltou. I další střídání obrany a útoku skončilo po jednom koši na každé straně. Od tohoto okamžiku až do konce 1.poločasu pracovala obrana mladých hráčů Prostějova bezchybně. Bohužel v útoku se jim už tak nedařilo. Přesto nakonec 2 koše ve prospěch domácích zajistily těsné vedení 4:2.
Druhý poločas nepřinesl uklidnění nervů domácím fanouškům, protože po řadě chyb v obraně a neproměnění vyložených šancí v útoku od týmu Prostějova se skóre opět dostalo na vyrovnaných 6:6, a to několikrát hrozilo i to, že Znojmo půjde do vedení. Ovšem větší kvalita Prostějova se ke konci utkání nakonec projevila a 3 minuty před koncem se dostal domácí favorit do jistého vedení 12:7. Výsledné skóre pokazilo opět pár zbytečných chyb ke konci zápasu, kdy Znojmo snížilo na 12:9 ve prospěch Prostějova. Ale to již na vítězství domácích nic nezměnilo.

Prostějov - Moravská Třebová 21:0 (11:0)
Sestava a koše: Vyroubal - 6, Šnajdr - 2, Havlová - 2, Křížková - 1; Galíček (20. Rieger), Marek M. - 4, Francová - 5, Rajsiglová - 1.

Tento zápas byl od začátku v rukách domácích. Bylo jen otázkou, jak přesně a rychle dokáže Prostějov proměňovat vyložené šance. To se naštěstí dařilo, a když se přidala i celkem bezchybná obrana, která nedovolila Moravské Třebové ani jeden koš, zrodil se pohodlný a jistý výsledek. Tento zápas jen zpečetil postup starších žáků do finále této kategorie, který se uskuteční v rámci velkého finále 19.5. v Jaroměři. Soupeřem našich žáků budou stejně staří korfbalisté z Náchoda.

Slovo závěrem:
O vítězství proti Moravské Třebové nebylo pochyb. Proto jsem velmi rád, že jsme zvládli hlavně rozhodující náročný zápas se Znojmem, protože tento jediný zápas by mohl pokazit velmi dobře rozehranou sezónu. Ač jsem věděl, že máme lepší tým než Znojmo, tak nervozita a štěstí můžou s výsledkem utkání velmi zamíchat. V zápase jsme udělali řadu chyb a velmi často jsme Znojmu dovolili velmi lehce skórovat. Naštěstí se nakonec naše kvalita projevila a účast ve finále je pro nás zasloužená.

Super

Gratuluji k postupu do finále...
Už se těším na finále... a chci jet s celou rodinou zase fandit...

mařkovi (bez ověření) – St, 09/05/2012 – 07:40
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i