Dorostenci připravili divákům drama

Martin Uherka – Út, 13/11/2012 – 13:03

Ve třetím kole přivítali dorostenci svého soupeře z posledních bojů o bronzovou medaili. Hosté na rozdíl od nás omladili kádr, a tak jsme byli favority obou utkání. Nicméně, papírové předpoklady se nesplní samy od sebe...

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 18:5 (9:2)

Po bleskovém otevření skóre dvojtaktem Havlové se útočné akce dařily jen sporadicky, a tak po deseti minutách padly pouhé čtyři koše - všechny obdrželi hosté. Nám se dařilo znepříjemňovat útočné snahy Havířova natolik, že do poločasu skóroval dvakrát. Naše úspěšnost v zakončení však rovněž nebyla nijak oslnivá a za první půlhodinu jsme vstřelili devět košů.
Chvíli po přestávce jsme vystřídali, a to hned po sérii tří úspěšných zásahů. Vývoj utkání jsme drželi pevně v rukou, takže ani pokračující nepřesnost v zakončení nemohla ohrozit jednoduché vítězství.

Sestava a koše:
Francová 1, Havlová 3, Marek T. 4, Vyroubal
Ambrosová 1, Galíček 7, Křížková 1 (35. min. Lorencová), Marek M. 1 (35. min. Šnajdr)

SK RG Prostějov - KC Slavia Havířov 14:13 GG (8:3)

Do druhého utkání jsme nasadili hráče z širší sestavy, aby nasbírali potřebné zkušenosti. Přes počáteční tápání jsme se rychle dostali do vedení a poločas probíhal v podobném duchu, jako v prvním utkání. Do druhé půle jsme opět vystřídali a utkání pokračovalo pět minut ve volném tempu. Pak se nám však přestalo dařit v útoku, zbytečně jsme hledali složité situace pro zakončení, zatímco hosté postupně snižovali až na 9:10. Po oddechovém času jsme sice skórovali, ale náš výkon se nijak nezlepšil a Havířov v euforii a s výrazně vyšším nasazením obrátil střetnutí na 13:12 ve svůj prospěch. Prodloužení nám zachránila Katka Lorencová, která využila dobré uvolnění do pozice za košem.
Loterii v prodloužení po minutě rozohodla souhra Renaty Havlové s Tomášem Markem, ze které Tom využil výbornou přihrávku pod koš. Koncentrovaná obrana soupeři nedovolila vážnější šanci a po úspěšném odehrání míče do útočné zóny jsme získali bod navíc.

Sestava a koše:
Lorencová 1, Havlová 2, Hrobár 1, Vyroubal 1 (31. min. Marek T. 3)
Francová 1 (36. min. Ambrosová 1), Křížková 1, Marek M. (31. min. Galíček), Šnajdr 3

Druhé utkání nám jasně ukázalo, co se může stát, když budeme zbytečně složitě útočit, místo využívání našich předností a chyb soupeře. Když se k tomu přidalo i několik hloupých chyb v obraně, museli jsme těžce bojovat o vítězství alespoň v prodloužení. Nicméně je lepší si takovou zkušenost prožít v základní části, než v play-off.

;-)

V hledišti byl ke konci druhého zápasu zaznamenán u několika jedinců náběh na infarkt... :-D :-D

Byl k vidění (zvláště v prvním zápase) velmi pohledný korfbal, pěkné akce...
Líbilo se! :-)

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Út, 13/11/2012 – 14:19
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i