Prievidza loupila v Prostějově a první výhra rezervy

Jan Mynařík – Ne, 25/11/2012 – 13:26

Do Prostějova v sobotu přijela slovenská Prievidza, aby se pokusila obrat o body domácí, kteří zatím kromě úvodního vítězství spíše tápou. Diváci viděli slovenský extraligový úspěch i první vítězství rezervy v sezoně.

Korfbalová liga rezerv:
SK RG Prostějov - SKK DOLPHINS Prievidza 21:17 (10:9)

Oba týmy nastoupily s řadou lavičkový opor a diváci se měli na co těšit. Do sestavy se vrátila dlouholetá vynikající hráčka Lucie Schönfeldová, což bylo příslibem překvapivých přihrávek a souher v útoku i přehledu v obraně!

Po počáteční oťukávání se rozjel napínavý zápas, kdy obě družstva hrály naprosto vyrovnaně. Do 17. minuty byli vždy o něco vepředu slovenští sousedé, když navyšovali skóre a domácí dotahovali. Od dvacáté minuty se ale role obrátily a "leaderem" byl Prostějov. Za celý první poločas však nebyl rozdíl ve skóre ani jednou větší než 2 koše. Poločas 10:9 pro Hanáky!

Do druhého poločasu domácí prostřídali, aby se rovnoměrně rozprostřela dávka zápasových minut mezi co nejvíce hráčů. Podobně se zachovali i hosté, takže na obou stranách došlo ke dvou změnám v sestavě. Stejně jako ke konci prvního poločasu tahali hosté za kratší konec. Sice se jim ještě podařilo vyrovnat na 11:11 ve 33. minutě a následně 14:14 ve 41. minutě, ale pak SK RG zapnul na vyšší obrátky, a přesto hrál s klidem, a začal být efektivnější. Od stavu 18:17 pro domácí v 52. minutě už to byl jenom domácí tým, který stihl ještě třikrát skórovat. Konečný výsledek 21:17 a první výhra prostějovské rezervy v tomto ročníku.

Sestava a koše: Šnévajs 4, Konečný 3 (39. Marek T. 2), Zelinková 3, Lužný 1, Mynařík 1 (51. Tichý 1), Schönfeldová 1, Šťastná 1 (31. Lešanská 2), Ambrosová (31. Nasadilová 2)

Česká korfbalová extraliga:
SK RG Prostějov - SKK DOLPHINS Prievidza 17:20 (11:12)

Extraligové utkání bylo napínavé od samotného začátku, který se bohužel opozdil o několik minut kvůli technickým problémům s ozvučením haly, čehož byl svědkem i televizní štáb Prostějovského infokanálu. Začali lépe hosté, když šli do vedení 3:1 v 8. minutě. Poté po několika pěkných souhrách šel do vedení domácí Prostějov 6:5 v 19. minutě. Jenže Prievidza začala vyučovat v efektivitě, když kromě výborné střelby z dálky přidávala prakticky bezchybně koše i po průnicích pod koš. Hanáci ale nic nedali zadarmo a utkání začalo být i pořádně vyhecované. První půle skončila 11:12 z pohledu domácích.

Po poločase Prievidza nadále vynikala bojovností a později i efektivitou, kdežto Prostějov lepší obranou a větší korfbalovostí, kterou ale nedokázal proměňovat ve skóre. První koš mohli diváci shlédnout až po dlouhých 8 minutách druhého poločasu. Prostějov následně srovnal na 13:13 ve 45. minutě, pak ale následovala šňůra hostů - 13:17 v 53. minutě. Stejně jako v předchozích extraligových utkáních měli domácí problém skórovat z jasných pozic. Zbytek zápasu již pak byl oboustranně vyrovnaný, ale byl to právě osmiminutový výpadek domácích uprostřed druhého poločasu, který je stál vítězství.

Sestava a koše: Tichý 5, Uherka 4, Nasadilová 3, Lešanská 2, Ambrosová 1, Lužný 1, Marek T. 1, Šťastná (53. Zelinková)

Komentář trenéra Jana Mynaříka: "Musím pogratulovat soupeři, opravdu bojoval a chtěl, kdežto u nás se to ve druhém poločase zvrhlo spíše v křeč. Doplácíme na užší kádr, který prochází omlazením a také mizernou produktivitu i laciné chyby v obraně. Snad se nám na tom podaří zapracovat!"

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i