Extraligová příslušnost potvrzena!

Jan Mynařík – Pá, 01/05/2009 – 18:53

Přestože jsme o play-off bojovali do posledního kola základní části České korfbalové extraligy, tak pro nás konečné páté místo znamenalo účast v baráži. V té nás čekal druhý možný postupující z První české korfbalové ligy, kterým se nakonec stala Moravská Třebová. Obě utkání, ve kterém naše áčko obhajovalo svoji příslušnost k nejvyšší soutěži, se odehrála 1. května na naší domácí palubovce. Fotky!

KC Moravská Třebová - SK RG Prostějov 10:19 (3:8)

Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně, hráli svoji hru v útoku a stříleli koše. V prvních minutách se nás ale Třebová držela, když se trefila dvakrát z velké dálky. Potom jsme se ale od soupeře bodově odpoutali a neustále navyšovali svůj náskok. Největším naším problém bylo zvyknout si na to, že se barážová utkání nehrají na tzv. shot-clock - čas na střelu. V poločasové přestávce jsme vedli již 8:3.

I ve druhé půli jsme pokračovali ve výkonu před přestávkou, i když s jednou změnou - Sequensová vystřídala Kadlecovou. Utkání jsme tak vedli k vítěznému konci, přestože i soupeři se začalo více dařit a střílet koše. Snahy protivníka stáhnout náš náskok jsme úspěšně odráželi a do hry se dostali také Vychodilová a Vařeka, kteří se však stihli zapsat do střelecké listiny. Jasný výsledek 19:10 v náš prospěch byl obrazem celého utkání a prakticky již potvrdil naše setrvání v extralize.

Sestava a koše: Lešanská 6, Šnévajs 5, Uherka M. 3, Faltýnková 1 (43. Vychodilová 1), Kadlecová 1 (31. Sequensová), Šťastná 1, Bednář (50. Vařeka 1), Tichý


Kliknutí na fotku vede do celé galerie!

SK RG Prostějov - KC Moravská Třebová 18:15 (8:9)

Do odvety jsme nastoupili ve stejné základní sestavě jako v prvním zápase, ale tentokrát se otěží utkání ujal soupeř z Moravské Třebové. Možná uspokojeni předchozí výhrou jsme udělali několik chyb v obraně, soupeři se dařilo i z dálky a rázem jsme prohrávali 1:3. V útoku naší hře chyběl větší pohyb, kterým bychom donutili obránce k většímu následování našich útočníků a nedovili jim se stahovat pod koš, kde posbírali spoustu našich nepřesných střel. Po oddechovém čase jsme odbourali základní chyby naší hry a začali postupně dotahovat Moravskou. Zhruba po dvou desítkách minut také došlo opět na střídání a Sequensová opět nahradila Kadlecovou. Do poločasu jsme ale srovnat nestihli a prohrávali tak 8:9.

Po poločase jsme pokračovali ve stíhání soupeře, což se nám i brzy podařilo a v 36. minutě byl stav již vyrovnaný - 11:11. O vedení jsme se dál přetahovali a byli jsme v tom úspěšnější, když jsme si vytvořili až dvoukošové vedení. Na začátku posledních deseti minut utkání do utkání vstoupili i Snášel a Vychodilová. Soupeř poté sice ještě stáhl na rozdíl jediného koše, ale byly to právě koše střídajících Vychodilové a Snášela, které nám dali klid do samotného konce.

Sestava a koše: Faltýnková 5, Šnévajs 4, Uherka M. 2, Bednář 1 (51. Snášel 1), Lešanská 1, Šťastná 1 (53. Vychodilová 1), Tichý 1, Kadlecová (22. Sequensová 1)


Kliknutí na fotku vede do celé galerie!

SK RG Prostějov tak potvrdil kvalitu a i příští rok bude v extralize usilovat i premiérovou účast v play-off. Příští pátek se potom rozhodne, jestli nyní již pět jasných účastníků České korfbalové extraligy doplní Děčín, který extraligu obhajuje, nebo nováček z Havířova s třemi bývalými reprezentanty v sestavě.

 

Jan Mynařík, trenér SK RG Prostějov: Bylo pro nás opravdu těžké hrát bez shot-clocku, za jednu sezonu v extralize jsme si na něj hodně zvykli. Obzvlášť obrana se naučila spoléhat na to, že když zabrání soupeřově souhře, tak je limit 25 sekund na její straně. A koneckonců diváci, kteří si i přes státní svátek a pěkné počasí našli cestu do haly, mohli vidět rozdíl ve hře na shot-clock a bez něj. Ale i přes tuto nepříjemnost jsme si se soupeřem poradili a všem, opravdu všem, hráčům bych chtěl poděkovat za jejich výkony i přístup. Na celkové zhodnocení sezony si ještě počkejte, přijde brzy!

Kompletní galerie fotek k zápasům je zde!

Super, extraliga i příští rok!:-)

Tak nějak mi z toho vychází, že širší kádr na střídačce je jen a jen plus - čerstvá síla dávala v baráži koše v závěru. Takže co na tom zkusit založit příští sezónu - myslím tím vždy mít pro hru připraveno 6 kluků a 6 holek (a tím apeluju nejen k trenérovi, ale hlavně k hráčům našeho klubu). Dále s tím souvisí nebát se vystřídat a využít čerstvé hráče. Ale zároveň také nezatrpknout, pokud se do hry ti plus 2 kluci nebo plus 2 holky nedostanou (promiň Miňo, že promluvím za tebe, ale myslím, že se dá vždy o tomto pobavit s trenérem - Miňa není diktátor:-)) Jsme jeden tým, jeden malý oddíl, se stejným cílem, a to vyhrávat a bavit se korfbalem...Amen...Spousta kecú, takže končím - důležité jsou NAŠE činy!:-)

David Konečný – Pá, 01/05/2009 – 19:37

Gratulace! :)

Ani jsem nečekala jiný výsledek :-). Blahopřeji k extralize!
Jana #29

XiaoXin (bez ověření) – So, 02/05/2009 – 15:00

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Jan Mynařík – So, 02/05/2009 – 19:43
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i