Dvě vydřená vítězství s Děčínem

Jan Mynařík – Ne, 07/11/2010 – 01:12

Po téměř měsíc a půl dlouhé reprezentační pauze se o tomto víkendu opět rozběhla svým druhým kolem Česká korfbalová extraliga. V případě Prostějova se jednalo o první představení v domácím prostředí, když soupeřem SK RG byl nováček soutěže z Děčína. Povinných šest bodů bylo vybojováno, doslova!

SK RG Prostějov - TKC Děčín 18:16 (9:8)
Rozhodčí: Filip

Do utkání domácí vstoupili koncentrovaně a během pěti minut se zrodilo vedení 3:0, jenže pak se projevila zápasová pauza a Hanáci začali dělat chyby v obraně. A když k tomu pozorní Severočeši zareagovali svojí defenzivou na silné zbraně Prostějova, a rozrušili tak kombinaci domácích, začalo být jasné, že získat tři body za vítězství nebude vůbec jednoduché. Špatná kombinace v útoku s předvídatelnou a nepřesnou střelou, která byla snadnou kořistí obrany, společně s chybami v obraně, to vše vedlo k hubenému vedení domácích 9:8 po první půli.

I přes přestávkovou poradu se v druhé půli obraz hry příliš nezměnil. Domácí sice ve 40. minutě odskočili na rozdíl čtyř košů - 14:10, ale pak se stal pro Hanáky koš snad zakletým a Děčín začal stahovat. Po sérii čtyř košů hosté vyrovnali na 14:14 v 51. minutě a v 55. minutě na 16:16, ale pak kapitánka Nasadilová (rozená Faltýnková) a Šnévajs úspěšně zakončili svoje střely a opět odpoutali svůj tým od soupeře. I přes finální snahu Severočechů se stav již nezměnil a arbitr Lukáš Filip, který jen před týdnem rozhodoval finále Mistrovství Evropy, ukončil zápas za stavu 18:16 pro SK RG Prostějov!

Sestava a koše: Šnévajs 4, Nasadilová 3, Snášel 3 (40. Tichý), Uherka 3, Lešanská 2 (45. Zelinková), Sequensová 2, Koldová 1, Bednář

SK RG Prostějov - TKC Děčín 15:11 (9:5)
Rozhodčí: Filip

Domácí nechtěli v druhém utkání dopustit stejný dramatický průběh jako v úvodním zápase a s pozměněnou taktikou a zvýšeným nasazením vstoupili úspěšně, když ve 13. minutě vedli již 6:1. Poté se ale soupeř chytil dvěma zásahy z dálky a hru vyrovnal, načež koše padaly střídavě na obou stranách. Do šaten se tak šlo za stavu 9:5 pro Prostějov po polovině hry.

Po poločase se domácí prezentovali stejně jako před přestávkou zlepšenou obranou, která Děčínu většinou nedovolovala střílet v klidu. Přesto defenzivní činnost stále velmi zaostávala za obvyklým obranným výkonem Hanáků. V útoku se sice stále tolik nedařilo, ale hosté na tom nebyli lépe, a tak se nakonec ukázal náskok z úvodu utkání jako rozhodující - 15:11!

Sestava a koše: Bednář 3, Šnévajs 3, Uherka 3 (53. Lužný), Koldová 1, Nasadilová 1, Snášel 1 (38. Tichý 2), Šťastná 1, Sequensová

Trenér Jan Mynařík obě utkání okomentoval: "Dneska se rozhodně nejednalo z naší strany o dobrý výkon, nakonec jsme ale vítězství uhájili díky zkušenostem v prvním utkání a nasazení v druhém zápase. Nejspíš se na nás podepsala dlouhá reprezentační přestávka a ztráta zápasového tempa. Víme ale na čem pracovat a tak se do toho musíme všichni na tréninku opřít!"

body jsou body...

...ale jsem vydřenej jak vydra...
Kdyby zas byl takovej zápas, a měl bych hrát, tak já bych teda kdyby to radši vzal někdo jinej :)
dělám si prču - když se nedaří, a zlomí se to, tak to potěší. To umí každej, vyhrávat, když se daří a všechno tam spadne :-D

Martin Uherka – Po, 08/11/2010 – 09:11

co už?

musíme přidat...bylo to slabé asi od všech...

Z11 (bez ověření) – Po, 08/11/2010 – 11:07
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i