Moravské derby dvakrát pro Brno

Jan Mynařík – Ne, 21/11/2010 – 20:04

Neděle 21. listopadu byla ve znamení třetího kola České korfbalové extraligy a náš výběr SK RG Prostějov zavítal k moravskému derby na palubovku KK Brno. Jednalo se o souboj druhého a třetího týmu průběžné tabulky, což slibovalo zajímavá utkání. Bohužel se v obou radovalo domácí družstvo z moravské metropole.

KK Brno - SK RG Prostějov 23:14 (14:6)
Rozhodčí: hlavní Ševčík, čárový Báder

Hanáci vstupovali do utkání s instrukcemi vtrhnout do utkání a narušovat útoky domácích těsnou celoplošnou obranou. Rady trenéra se ale minuly účinkem a když Brno skórovalo z prvních dvou střel, ráznost Prostějovských byla rázem ta tam - 6:1 pro domácí ve 12. minutě. Pak se podařilo SK RG hru lehce vyrovnat a narušit vynikající střelbu Jihomoravanů, ale pouze na chvíli a domácí dále pokračovali v navyšování skóre hlavně ze střel z dlouhé vzdálenosti - stav po prvním poločase 6:14.

Druhá půle se již nesla ve vyrovnanějším duchu, když po úvodním koši Brna přišla odpověď Prostějova v podobě tří zásahů v řadě. Hanáci se pokusili zvýšit střeleckou potenci nasazením Tichého za Snášela v 39. minutě, ale komplikace tohoto plánu přišla vzápětí, když si ve 42. minutě poranil kotník Bednář. Do hry tak šel k Tichému druhý dorostenec Lužný, který si nevedl vůbec špatně, přesto se prakticky nově složená čtveřice hledala. Brnu se dařilo držet dříve vypracovaný náskok, na tom nic nezměnily ani příchozí Zelinková s Planičkovou. Když v posledních minutách korigovali výsledek Tichý z dvojtaktu a kapitánka Nasadilová z volného hodu, skončil první zápas prohrou SK RG Prostějov 14:23.

Sestava a koše: Uherka M. 4, Bednář 2 (42. Lužný), Lešanská 2, Nasadilová 2, Sequensová 1 (54. Planičková), Snášel 1 (39. Tichý 1), Šnévajs 1, Koldová (54. Zelinková)

KK Brno - SK RG Prostějov 20:15 (12:7)
Rozhodčí: hlavní Ševčík, čárový Báder

Od začátku nastoupil místo zraněného Bednáře dorostenec Tichý a nasazení hostů, které chybělo v prvním zápase, bylo přímo ukázkové. Přestože prostějovská obrana byla velmi těsná a působila domácím problémy, byli to právě Brněnští, kteří skóre otevřeli a šli až do tříbodového vedení. Hanáci se ale svojí vervou dostali do kontaktu a v něm dostali až do 25. minuty, kdy domácí odskočili na rozdíl dvou košů - 8:6 pro Brno. Poté se třikrát prosadili hráči KK Brno z dvojtaktu po chybách hanácké obrany a získali tak výrazný náskok - v poločase vedení domácích 12:7.

Vstup Prostějova po přestávce byl opravdu důrazný a ukázal, že o výhru se bude muset bojovat. Během necelých čtyř minut stáhli hosté na rozdíl dvou košů, ale blíže se bohužel nedostali, i když šance byly - někdy bylo proti nevhodné zakončení, jindy nešťastné posouzení zákroku obrany od rozhodčího. Důkazem vyhroceného zápasu budiž žlutá karta pro prostějovského Martina Šnévajse ve 44. minutě za stavu, kdy se hosté stále drželi ve dvoubodovém závěsu. Jenže poté zúřadovali Brněnští střelbami z dálky a hodně tak pomohli k finálnímu rozdílu ve skóre a vítězství domácích 20:15.

Sestava a koše: Šnévajs 4, Tichý 3, Lešanská 2, Uherka M. 2 (53. Lužný), Koldová 1, Nasadilová 1, Sequensová 1, Snášel 1

Komentář kouče Jana Mynaříka: "Předně bych chtěl pogratulovat vítězům a doufám, že budou Českou republiku dobře reprezentovat na evropském poháru na konci ledna. Dnešní utkání v Brně byla různá v našem nasazení a obraně, stejná pak naší občasnou neschopností v útoku. Poslední dvě kola se nějak trápíme, dnes jsme alespoň byli schopni vylepšit obranu. Útok ale postrádá schopnost vytvořit soustavný tlak a když jsme schopni si vytvářet vyložené šance, tak je převážně neproměňujeme. Tentokrát se k tomu ve druhém utkání přidal i nepřesvědčivý výkon rozhodčích, když si dovolím tvrdit, že nám upřeli několik penalt i ubráněných střel soupeře. Musíme se otřepat, dostat z nemocí a zranění a připravit se za čtrnáct dní na Znojmo."

kontrolní otázka:

Proč padáme, pane?

Martin Uherka – Ne, 21/11/2010 – 22:45

42

Kromě toho, že je to odpověď na základní otázku Života Vesmíru a vůbec, co je to ještě?

Martin Uherka – Ne, 21/11/2010 – 22:47

?

a) počet zkažených přihrávek o víkendu
b) věk do kterého hodláš hrát korfbalovou extraligu
c) počet zahozených dvojtaktů v letošní sezóně

Z11 (bez ověření) – Po, 22/11/2010 – 13:00

a) to by bylo celkem

a) to by bylo celkem málo
b) leda že vychytají genovou terapii
c) kéž bychom měli tolik dvojtaktů...

Tento los nevyhrál, zkus to znovu :))

mauh (bez ověření) – Po, 22/11/2010 – 15:47

?

tak už přiznej barvu...

Z11 (bez ověření) – St, 24/11/2010 – 22:11

Máme počkat

do pátku ;-)

Jana Uherková – Čt, 25/11/2010 – 01:16

malá nápověda, vy koumáci:

hraje v tom roli mimo jiné počet zápasů...

mauh (bez ověření) – Čt, 25/11/2010 – 10:26

it's simple:

3 * (2*7) = 42
Ještě nic?
body krát počet utkání...
o to se ještě hraje

Martin Uherka – Pá, 26/11/2010 – 18:48

aha

tak ty seš ten Petr Máchal...!

Z11 (bez ověření) – Pá, 26/11/2010 – 18:59

Není to tak špatný...

No musím říct, že v neděli na vás byl žalostný pohled, protože tolik šancí nazmar... Bojovali jste, ale nešlo to...
No co se dá dělat, i to patří ke sportu a k životu...
Příště jim to vrátíte...

PS:
Jen malý postřeh - (jako laik korfbalu) - pokud se začnete soustředit na výkon rozhodčího, zapomenete hrát svoji hru...
Znám to a vím to z vlastních sportovních zkušeností (ne z korfbalu) ...

Marek P (bez ověření) – Po, 22/11/2010 – 14:34

Hodně jsem nad těmi

Hodně jsem nad těmi zápasy přemýšlel a nazývejte mě klidně šílencem, ale kromě zranění, šrámů ze hry a ztracených bodů vidím utkání v Brně vcelku pozitivně.

Pro mě jako trenéra tam byl solidní posun v myšlení hráčů a ve schopnosti to zahrát. Spousta instrukcí zůstala nesplněna a zejména ty v obraně nás hodně stále, ale i množství toho, co jsme byli schopni během zápasů změnit, mě pozitivně překvapilo.

Navíc teď vím naprosto přesně, kudy dál ... a hlavně kupředu :-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 22/11/2010 – 17:24

Není každý den posvícení...

Jenom proto, že se vám trochu nezadařilo, svůj oblíbený tým v žádném případě měnit nebudu a srdcem zůstávám korfbalistkou-fanynkou furt :-)... Sezóna zdaleka nekončí a hraje se přece AŽ DO KONCE!!! :-)

.... a ten předchozí komentář (Marek) má pravdu, je potřeba se postarat o vlastní výkon a ne o výkon rozhodčího nebo protivníka (to nechte na rozčilování Miňovi ;) ....)

Jana m.

P.S.: ...vy na to máte, tak už si to hernajs konečně připusťte a v té kebuli si to přeprogramujte ....

XiaoXin (bez ověření) – Po, 22/11/2010 – 17:32

Náš team...

My je taky měnit nebudem...Máme je rádi, protože jsou skvělí... a fandíme jim...
A všude...

Markovi (bez ověření) – Čt, 25/11/2010 – 19:57
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i