Áčko se zvedlo, získalo bod, na vítězství to ale nestačilo

Jan Mynařík – Ne, 09/01/2011 – 14:40

Vánoční přestávka, která v prvním týmu prostějovského korfbalového klubu sloužila k načerpání nových fyzických a hlavně psychických sil, posloužila svému účelu. Hra SK RG Prostějov se výrazně zlepšila a v soubojích s VKC Kolín to stačilo na jeden bod za prohru v prodloužení druhého utkání.

SK RG Prostějov - VKC Kolín 19:23 (8:10)
Rozhodčí: hlavní Báder, čárový Vávra

Domácí vstoupili do prvního zápasu v roce 2011 aktivně a po koších Tichého, jedna střela pod košem a dvě proměněné penalty, a Seqeunsové, dalekonosný pokus, vedli v 9. minutě 4:2. Poté se do utkání dostal i hosté z Kolína a výrazně přidali. Ve 20. minutě srovnali Středočeši na 6:6 a začala špatná dvacetiminutovka Hanáků, rovnoměrně rozdělená mezi oba poločasy - 8:10 po prvních třiceti minutách.

V druhém poločase domácí pokračovali po deset minut ve špatném výkonu a hostům se podařilo odskočit na 9:15. Poté se SK RG opět dostal do hry, měl i lehčí převahu, ale stačilo to pouze na stáhnutí na finálový výsledek 19:23.

Sestava a koše: Uherka M. 5, Tichý 4, Nasadilová 3, Koldová 2, Lešanská 2, Sequensová 2, Šnévajs 1, Bednář

SK RG Prostějov - VKC Kolín 18:19 GG (11:7, 18:18)
Rozhodčí: hlavní Vávra, čárový Báder

Počátek odvetného utkání zvládli lépe hosté, když vedli 3:1 v 5. minutě. Pak ale zabrali i domácí a po patnácti minutách se dostali do vedení 5:4. Do poločasu pak spustili hotovou kanonádu, když úsek 23. až 30. minutu vyhráli 6:1. Poločasový výsledek 11:7 pro Hanáky.

Tak jak se dařilo Prostějovu v poločase prvním, tak nastoupili po přestávce hosté. Ve 43. minutě bylo srovnáno na 14:14 a začalo pravé drama. Nejprve domácí opět odskočili a obranou drželi rozdíl tří košů až do šesti minut do konce. Bohužel v útoku se již tolik nedařilo a tak se podařilo Kolínu stahovat, až v 59. minutě dokonce srovnali. Došlo tak na prodloužení na zlatý koš, ve které se na straně domácích neujala střela Tichého a na druhé následně o vítězství Středočechů rozhodl reprezentant Sládek z penalty po průniku pod koš.

Sestava a koše: Koldová 4, Lešanská 4, Nasadilová 4, Šnévajs 3, Tichý 2, Bednář 1, Sequensová, Uherka M.

Jan Mynařík, trenér domácích, obě utkání zhodnotil: "Výrazně jsme zlepšili herní pohyb a hlavně chuť útočit a mít i víc střel za útok než jedinou. Obrana dnes byla dobrá, místy výborná, ale na některé střelce soupeře jsme se začali speciálně soustředit možná až příliš pozdě. Mohli jsme možná ubránit ještě více. Co se týká útoku, tak zamíchání se sestavou rozhodně pomohlo a zlepšili jsme se, přesto to bohužel dnes na soupeře nestačilo. Máme bod, hra se výrazně zlepšila, stejně jako sebedůvěra týmu. Jsme na dobré cestě - uvidíme, jestli to bude v této sezoně ještě stačit."

gratuluji

Byl to po hodně dlouhé době velice dobrý výkon...sice jen bod, ale zlepšení v obraně i v útoku, fakt se na to dalo dívat a zase můžeme bodovat s každým!

Z23 (bez ověření) – Ne, 09/01/2011 – 16:29
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i