Výprava do Děčína úspěšná

Martin Uherka – Ne, 13/02/2011 – 20:45

V sobotní odpoledne čekal naše seniorské Áčko dlouhý výlet přes celou republiku k dvojutkáním s TKC Děčín, hrajícím svá extraligová utkání v azylu haly UJEP v Ústí nad Labem. Vzhledem ke vzdálenosti jsme se rozhodli cestovat vlakem, což se na zpáteční cestě ukázalo jako velmi dobré rozhodnutí. Vše podstatné naleznete v článku.

TKC Děčín - SK RG Prostějov 13:22 (7:12)

Vstupní instrukce trenéra byly jasné - agresivní, koncentrovaná obrana a v útoku neustálá aktivita a pohyb všech hráčů. Trochu obavy jsme měli z kluzké palubovky, i když podmínky byly pochopitelně stejné pro všechny. Dařilo se nám plnit uvedené pokyny a konečně i proměňovat většinu vyložených šancí, což byl problém předchozích utkání. Po několika minutách jsme se dostali do několikabodového vedení, které jsme udržovali až do poločasu. Druhá půle se nijak nelišila od průběhu prvního poločasu. Díky zodpovědnému přístupu jsme si bez problémů zajistili první tři body.

Sestavy a koše:
Nasadilová 7, Snášel 2, Tichý 4, Zelinková
Bednář 1, Lešanská 4, Sequensová (46. Planičková), Uherka 4 (47. Lužný)

TKC Děčín - SK RG Prostějov 11:24 (8:10)

Druhé utkání zahájili domácí ještě aktivněji, na což jsme odpovídali těsnou obranou. Na naší straně se nám dařilo dobře organizovat útoky, ale tentokrát jsme se na každou proměněnou šanci až neuvěřitelně napracovali. Stav po deseti minutách 3:1 pro domácí ještě víc zmobilizoval naši snahu o zakončení a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Až do poločasu se však Děčín držel na dostřel, dokázal skórovat při našich nepozornostech v obraně a my jsme uhájili jen těsný, dvoubodový rozdíl v náš prospěch.
Po přestávkovém připomenutí si jasných pokynů pro útok a uklidnění se navzájem jsme vstoupili do druhé půle velmi nekompromisně. Během několika útoků jsme vstřelili čtyři koše, zatímco naše obrana byla takřka neprostupná - a tak zůstala až do závěrečného hvizdu. I když jsme si stále dovolovali přepych občasného plýtvání s vypracovanými příležitostmi skórovat, rozdíl ve fyzickém fondu a organizaci hry obou celků nenechával nikoho na pochybách, že žádný zvrat se již nestane.

Sestavy a koše:
Nasadilová 2, Šnévajs 3, Tichý 6, Zelinková 1
Bednář, Lešanská 4, Sequensová 3 (31. Planičková 1), Uherka 3 (51. Lužný 1)

Na zpáteční cestě jsme v jedenácti lidech obsadili jedno kupé a doplnili cenné tekutiny, vypocené při náročnch utkáních. V Praze jsme se narychlo rozloučili s dorosteneckou částí výpravy, která pokračovala do Tábora na nedělní utkání 1.ČKL. Po celkem veselé cestě do Olomouce se spolucestujícím, vracejícím se právě z Nizozemska, jsme se po půlnoci dostali konečně domů, k vytouženém spánku. Nedělní pocity byly však poněkud včerejší, že áno...

Hlavně druhé poločasy

Hlavně druhé poločasy stály za to.

Šuku, dík za článek! Koše doplněny.

Miňa

Jan Mynařík – Po, 14/02/2011 – 14:16

Není zač...

koše doplněny i do tabulky.

Mně se hrálo dobře s novou Mikasou...obranné doskoky s ní jsou jedna radost. Když nám Dava dovezl další, můžeme s nima regulerně trénovat i hrát, ne?

Martin Uherka – Po, 14/02/2011 – 20:23

Dava nejenom něco ztrácí,

Dava nejenom něco ztrácí, ale sem tam i něco dováží? :-)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 15/02/2011 – 11:07

mikasa sukasa

ano

Z11 (bez ověření) – Út, 15/02/2011 – 12:09

Souhlasím...

...s novými míči - jsou příjemné. Ale taky dost drahé. Mimo míčů jsem totiž dovezl i fakturu na cca 2600 Kč - možná kdybych tu ztratil, tak by se asi v tomto případě tak moc zase nestalo, co :-)

David Konečný – Út, 15/02/2011 – 15:19
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i